Back to top

A-vitamin

Gyógyító ételeink: Sárgadinnye

A sárgadinnye a nyár egyik slágere. Hűsítő, frissítő gyümölcs, ami feltölti testünket ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Jót tesz a bőrnek és az idegeknek, serkenti az emésztést.

A sárgadinnyében magas arányban található a cink, a foszfor, a kalcium, a kálium, a króm, a magnézium, a mangán, a nátrium, a réz és a vas, valamint különböző gyümölcssavak is. 
Rendszeres fogyasztásával biztosítjuk a szervezet egész napi ellátását ásványi anyagokból.
 

Paradicsomos bruschetta

A paradicsomlében sok az A-vitamin, s többek között ennek is köszönhető, hogy serkentőleg hat az immunrendszer működésére. Hatására hatékonyabb a T-sejtek működése a test védelmi erejében. Szintén A-vitamin tartalmának köszönhetjük, hogy rendkívül hatékony a bőrproblémák gyógyításában és a nap által okozott égések csillapításában. Hatékonyan közreműködik továbbá az ibolyántúli sugarak által tett rombolások gyógyításában.

Paradicsomos bruschetta

Hozzávalók 4 személyre:

Miért együnk sárgarépát?

A sárgarépa a zöldségek királya! Magas vitamin és ásványi anyag tartalma mellett rendkívül ízletes. A sárgarépa magas ásványi anyag tartalma hozzájárul, hogy könnyebben tudjon alkalmazkodni az időjárás kihívásaihoz. 

A magas béta-karotin tartalmának köszönhetően szervezetünk sok A-vitamint tud előállítani belőle. Ezzel segít megőrizni szemünk, fogunk épségét.

Rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatunk, hogy szép legyen a hajunk, a bőrünk, a körmünk. 

B-, C-, D-, E-vitamint is, tartalmaz, valamint foszfort, magnéziumot, kalciumot, káliumot.

Lencse, az ősi kultúrnövényünk

A lencse az egyik leggazdagabb növényi fehérjeforrás. Jelentős az A-vitamin tartalma, ami jót tesz a bőrnek, emellett óvja a szem egészségét, a benne található nagy mennyiségű B-vitamin pedig erősíti az ideg- és emésztőrendszert is. 

A lencsében található vitaminok és ásványi anyagok - többek között a cink - fontos szerepet játszanak az anyagcserében. Rosttartalma meggátolja a magas koleszterinszintet kialakító anyagok felszívódását, stabilan tartja a vércukorszintet is, így megakadályozza a diétázók legfőbb kísértésének számító éhségrohamokat. Magas fehérje tartalma miatt vegetáriánusoknak kifejezetten ajánlott.

Subscribe to RSS - A-vitamin