Back to top

Tájékoztató a Meteo Klinikáról

TÁJÉKOZTATÓ A METEO KLINIKÁRÓL

Oldalunkon az alábbiakat találja:

Amit jó tudni rólunk

A Meteo Klinika az időjárás-érzékenység vizsgálatával és kezelésével foglalkozik. A légkörben zajló folyamatok erősen befolyásolják a bennünk zajló élettani, testi-lelki folyamatokat. Az időjárás-érzékeny embereknél bizonyos időjárási helyzetek felborítják a szervezet egyensúlyi állapotát, és emiatt különböző kellemetlen, esetenként veszélyes tünetek jelenhetnek meg, ami jelentős életminőség romlást, időjárás-függőséget okozhat. Ez mindenkinél az egyéni érzékenysége szerint változik, és egyéni ellátást igényel.

A vírushelyzet miatt igen fontos tényezővé vált a mindannyiunkat érintő tartós stressz, ami jelentősen súlyosbítja az időjárás-érzékenységet, de gyakran önálló problémaként is megjelenik.

A Meteo Klinikai vizsgálat célja annak megállapítása, hogy egy panaszos esetében milyen időjárási folyamatok, milyen humánmeteorológiai és stressz helyzetek milyen terheléseket okoznak. Csak ezek ismeretében lehetséges a megfelelő kezelési módokat meghatározni és alkalmazni. Ez a meteogyógyászat® feladata.


A meteogyógyász minden esetben a légköri folyamatok és egyéb befolyásoló tényezők pontos és mélyreható ismeretében értékeli a panaszos állapotának alakulását, és ez alapján határozza meg a személyre szóló megoldási lehetőségeket. Ez igen komoly műszerezettséget, technikai hátteret és tudományosan megalapozott módszereket igényel, mellyel a Meteo Klinika rendelkezik.

Az időjárás élettani hatásait egy új tudomány, a humánmeteorológia® kutatja.

A humánmeteorológia® tudományát 25 éves kutatómunkával a Meteo Klinikán dolgoztuk ki, 1999 óta bejegyzett védjegyünk. A meteogyógyászat® speciális eszközeit és módszereit pedig az elmúlt 10 évben fejlesztettük ki, melyet az Európai Unió és a Magyar Állam 250 millió forinttal támogatott. A kutató-fejlesztő munkában többek között a SOTE, az ELTE, a BME, az OKITI és a Szent János Kórház vezető szakemberei, kutatói is együttműködő partnereink.

A Meteo Klinika egészségmegőrző program elnyerte a XIX. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat kiemelt elismerését.

A Meteo Klinika évek óta működő meteogyógyászati rendelője és a Front-Pont programban folyamatosan bővülő országos hálózata kiemelkedő eredményességgel áll az időjárás-érzékenyek és egyéb stressz terheléssel élők rendelkezésére. Folyamatosan segítjük a lakosság mérvadó tájékoztatását a média (TV-k, rádiók, újságok, internetes oldalak) számára adott interjúkkal, híradó műsorokkal, szakértői beszélgetésekkel. Szinte naponta találkozhatnak velünk a vezető médiumokban, és folyamatosan olvashatják a Meteo Klinika honlapját és Facebook oldalait.

A 25 éves fejlesztésünk eredményeként a Meteo Klinika rendelkezik azokkal az egyedülálló, korszerű eszközökkel, mérőhálózatokkal, melyek segítségével természetgyógyászati eljárásokkal, tudományos megalapozott módszerekkel tudjuk vizsgálni és kezelni az egyéni időjárás-érzékenységet. Ennek a háttérnek a megléte elengedhetetlenül fontos, enélkül eredményes meteogyógyászat® nem végezhető.

A Meteo Klinikán létrehozott meteogyógyászati rendelés lehetővé tette, hogy az időjárás-függőségtől szenvedők (akik sokszor már többféle megoldással is próbálkoztak megfelelő eredmény nélkül), a bajaikkal szakavatott intézményhez fordulhassanak, és személyre szóló ellátást kaphassanak.

Meteo Klinika a korszerű gyógyászat élvonalában! 

 

Világújdonság fényterápiás kezelés

A Meteo Klinika közel százmillió forintos EU-s kutatás-fejlesztési projekt keretében fejlesztette ki azt a dinamikus fény/hangterápiás okoseszközt, ami alkalmas az időjárási és egyéb stresszhatások folyamatos kezelésére. A stresszhatások egyénenként eltérő szervezeti reakciókat váltanak ki, megváltoztatják szervezetünk egyensúlyi állapotát, és a stressztűrő képesség függvényében változatos tünetek formájában jelennek meg.

A Meteo Klinika által kifejlesztett és alkalmazott MeteoGlass fény/hangterápiás szemüveg világújdonság. Alkalmazása szinte bárhol és bármikor lehetséges, amikor állapotunk ezt indokolja.

Erről itt rövidesen részletesebb ismertetőt olvashat, alább pedig megtekintheti a kezeltek tapasztalatait.

A Meteo Klinikán kezeltek tapasztalataiból és egyéb videók (további videók a METEO KLINIKA TV youtube csatornán):

               - https://www.youtube.com/watch?v=0Wxv4ZyozkQ

               - https://www.youtube.com/watch?v=kqarhKUJrKU

                

Összefoglaló információk:

További fontos tudnivalókat itt olvashat: