Back to top

B-vitamin

Szőlő az egészségünk támogatója!

A szőlő az egyik kedvelt gyümölcsünk. Finom, sokoldalú, és nem mellesleg nagyon egészséges is. Amellett, hogy rendkívül gazdag káliumban, B-vitaminokban és C-vitaminban, tartalmaz még vasat, rezet, cinket és magnéziumot is.

A szőlő egészségünk őrzője. Napi fogyasztása minden szervünkre jótékony hatással bír. Már Galenosz is felismerte, hogy a szőlő fogyasztása élettani előnyökkel jár.

Meteogyógyászunk ajánlása szerint a szőlő kiválóan alkalmazható tisztító kúra részeként.

Idős, legyengült szervezetnek jó roboráló, a folyadékot megtartó szervezetnek pedig vizelethajtó tulajdonsága miatt ajánlott.

Lencse, az ősi kultúrnövényünk

A lencse az egyik leggazdagabb növényi fehérjeforrás. Jelentős az A-vitamin tartalma, ami jót tesz a bőrnek, emellett óvja a szem egészségét, a benne található nagy mennyiségű B-vitamin pedig erősíti az ideg- és emésztőrendszert is. 

A lencsében található vitaminok és ásványi anyagok - többek között a cink - fontos szerepet játszanak az anyagcserében. Rosttartalma meggátolja a magas koleszterinszintet kialakító anyagok felszívódását, stabilan tartja a vércukorszintet is, így megakadályozza a diétázók legfőbb kísértésének számító éhségrohamokat. Magas fehérje tartalma miatt vegetáriánusoknak kifejezetten ajánlott.

Subscribe to RSS - B-vitamin