Back to top

stressz

stressz

BTM, ADHD vizsgálat és terápia

Nagyon sok család problémájára kínálhat megoldást a Meteo Klinika BTM-ADHD rendelése. A klinikán alkalmazott korszerű vizsgálati és terápiás megoldások segítenek a BTM és ADHD panaszok kezelésében, a család jobb életminőségének megteremtésében.

Magyarországon közel 100 ezer főt érint a BTM, ADHD, autizmus, hiperaktivitás vagy a figyelemzavar. Kezelésük nem egyszerű, és gyakran sok kudarccal jár. Pedig az érintett családokra általában nagy terhet ró és sok problémát okoz. Nyáron, az iskolai szünidő alatt, a napi rutinok felborulásával, a több együttléttel csak fokozódnak a gondok.

Klinikánk egyedülálló vizsgálati és terápiás módszerei már BTM-es, ADHD-s gyermekek számára is rendelkezésre állnak.

ADHD, BTM vizsgálat és terápia

Nagyon sok család problémájára kínálhat megoldást a Meteo Klinika ADHD-BTM rendelése. A klinikán alkalmazott korszerű vizsgálati és terápiás megoldások segítenek a ADHD és BTM panaszok kezelésében, a család jobb életminőségének megteremtésében.

Magyarországon közel 100 ezer főt érint a ADHD, BTM autizmus, hiperaktivitás vagy a figyelemzavar. Kezelésük nem egyszerű, és gyakran sok kudarccal jár. Pedig az érintett családokra általában nagy terhet ró és sok problémát okoz. Nyáron, az iskolai szünidő alatt, a napi rutinok felborulásával, a több együttléttel csak fokozódnak a gondok.

Az időjárás megjelenése mindennapjainkban - a Meteogyógyász szemével 1

A Magyar lakosság 78 %-a reagál visszatérően az időjárás különféle folyamataira. Több mint 30 %-nál az életminőségét is jelentősen befolyásolja, rontja.  Sokan nem is gondolunk arra, hogy a visszatérően jelentkező tünetek okozója a légköri változásokban keresendő. A szervezetünk ezekre a hatásokra egyénenként változó módon reagál, így az időjárás hatásait mindannyian másként éljük meg.

Az időjárási folyamatok többféle módon is megjelennek az életünkben.  A lakosság fele szenved rendszeresen visszatérő alvászavarban.

Miért együnk sárgarépát?

A sárgarépa a zöldségek királya! Magas vitamin és ásványi anyag tartalma mellett rendkívül ízletes. A sárgarépa magas ásványi anyag tartalma hozzájárul, hogy könnyebben tudjon alkalmazkodni az időjárás kihívásaihoz. 

A magas béta-karotin tartalmának köszönhetően szervezetünk sok A-vitamint tud előállítani belőle. Ezzel segít megőrizni szemünk, fogunk épségét.

Rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatunk, hogy szép legyen a hajunk, a bőrünk, a körmünk. 

B-, C-, D-, E-vitamint is, tartalmaz, valamint foszfort, magnéziumot, kalciumot, káliumot.

Fontos tanácsok frontos időkre

Gyakori frontok, változékony idő, a megszokottól eltérő időjárás. Naponta halljuk ezt a különböző médiacsatornákon keresztül. De mit tehetünk, ha támad az időjárás?

mandula és pisztáciaA keringési rendszer gyorsan reagál a szervezetet ért stresszhatásokra. Ez egy ösztönös, automatikus védekezési reakció, melynek következtében emelkedik, vagy csökken a vérnyomás, a szívműködés felgyorsul, és az egész szervezetünk éberebb állapotba kerül.

Stresszoldó édesség

A répában A-, B-, C-vitamin, valamaint értékes ásványi anyagok, például vas, kalcium és kálium található. Gyakori fáradtság esetén rendszeres fogyasztása javasolt. Nagy lelki megterhelés és stressz után segít regenerálódni. Vastartalma segít leküzdeni a vérszegénységet, ráadásul az öregedést is lassítja.

A mandula gazdag rostokban, fontos energia és tápanyagforrás, fehérjét, egyszeresen- és többszörösen telítetlen zsírsavakat, olajat, szénhidrátokat és ásványi anyagokat ( kálium, kalcium, magnézium, vas, foszfor, mangán, cink, szelén ) tartalmaz. Nagyon jó E-vitamin forrás. Jelentős a B-vitamin komplex és a folsav tartalma is.

Mandulás répatorta

Hozzávalók (6 adag):

A tortához

Stressz

Az ember őseitől örökölt túlélési ösztönének alapvető megnyilvánulási formája a stresszre adott válaszreakció, ami nem más, mint egy automatikus védekező mechanizmus. A túlzottan sok bejövő inger miatt ma már urbanizációs betegségként emlegetjük.

A stressz nem egy egyszerű betegség. Okozója a rohanó életformánk, a határidők, áremelések, dugók, a tömeg, a zaj, úgy érezhetjük, szétforgácsolódunk a hétköznapokban. A rengeteg inger közepette szervezetünk képtelen alkalmazkodni a folyton változó körülményekhez.

Subscribe to RSS - stressz