Back to top

Fejfájósok központja

A fejfájást gyakran kíséri: szédülés, hányinger, fény és szagérzékenység, fáradtság, kimerültség!

Vegye komolyan! A szervezete nem tud megbirkózni az adott helyzettel!

Komplex terápiás program
Stressz mentes alkalmazhatóság
90% feletti elégedettség!

Van megoldás! Hívjon!
(061) 296 0513

Fáj a fejünk – ááá…, csak az időjárás…

Fáj a fejünk ha süt a nap, ha fúj a szél, ha esik az eső, ha jön a front, ha időjárás van, és sokszor akkor is, ha nincs. Könnyedén mondjuk, ááá, csak a frontoktól van, majd elmúlik.
Nem vesszük ezt elég komolyan, pedig a fájdalom jelez valamit, és van akinél – ha bekapja a pirulát – enyhülnek a kínzó panaszai, de sokaknak borzalmas órákat okoz egy-egy nem múló fejfájás.

A fejfájás oka sokféle lehet, és változatos mintázatban jelenik meg. Van, akinek csak alig észrevehetően fáj, van, akinek a frontok váltják ki, van, aki nem tudja, hogy mi okozza, egyszer csak jön, aztán elmúlik.

Az időjárási tényezők sokfélesége gyakori oka a fejfájásnak. Sokszor csak plusz hatásként van jelen, de gyakori, hogy maga a légköri folyamat váltja ki a kínzó panaszokat. Mindannyian másképp reagálunk a környezeti hatásokra.

A fejfájás már minden korosztályban jelen van, kisgyermekektől kezdve az idős korig bárkinél megjelenő tünet. Sajnos az utóbbi években egyre több és egyre fiatalabb gyermekeket kínoz a fejfájás. Gyakori, hogy nem önmagában jelentkezik, hanem egyéb tünetek kíséretében, mint pl. szédülés, hányinger, fény és szagérzékenység, vagy fáradtság, kimerültség is társulhat mellé.

Az időjárás sokféle panasz hátterében lehet jelen. Kisgyermekes anyukák tudják, hogy a kisbabák nagyon érzékenyen reagálnak az időjárás mindenféle formájára, különösen a szeles időjárás teszi őket nyugtalanná, más helyzetekben pedig hasfájóssá. Bár ebben a korban ritkán derül ki, hogy a baba fejfájástól sír-e, azonban sajnos nem zárható ki, hogy az intenzív időjárási folyamatok már egészen pici korban is produkálnak fejfájást. Azok a gyermekek, akik már beszélnek, rámutatnak, ha fáj valamijük, kisiskolás korban pedig már gyakran megfogalmazzák a panaszaik okát is. Ők már azt is megfigyelik, hogy akkor fáj a fejük, ha fúj a szél, vagy esik az eső, vagy, ha meleg vagy hideg van.

A fiatal felnőtt korosztályban már a túlterhelés, a stresszes folyamatok, vagy a nem megfelelő étkezés is felmerülhet, mint társtényező. Azonban az okok feltárásához meteogyógyászati vizsgálat szükséges, annak érdekében hogy a szervezet optimális működését visszaállítsuk, és ezzel a társbetegségeket megelőzhessük.

Kutatási statisztikáink szerint a nők esetében gyakoribb a fejfájás, de ez nem jelenti azt, hogy a férfitársadalom mentesül alóla. A női szervezet egyszerűen érzékenyebben reagál a változásokra, és ennek is köszönhetően gyakrabban fáj a fejük is.

Mit lehet tenni? Hogyan lehet a panaszokat elkerülni, megszüntetni?
Fontos, hogy vegyük komolyan a rendszeresen, vagy rendszertelenül visszatérő fejfájásos panaszokat. Ezek a tünetek emlékeztetnek, hogy a szervezetünknek segítségre van szüksége.

Fontos, hogy a megjelenő tüneteket szakember segítségével részletesen beszélje át. A meteogyógyászati rendelésen mindez műszeres mérések és a részletes humánmeteorológiai folyamatok figyelembe vételével történik. A vizsgálatok alkalmával pontosan kirajzolódik, hogy milyen helyzetekben nem képes a szervezete megbirkózni az adott helyzettel, mikor milyen szervezeti válaszokkal reagál a változó időjárási, vagy az életmódjában jelen lévő szituációkra.
Az adatelemzés nagyon hasznos összefüggésekre mutat rá, amely segítségére van, hogy megszabaduljon a kellemetlen, sokszor a munkáját is befolyásoló tünetektől.

Sajnos, az időjárásra érzékenyen reagáló személyeket a panaszaik nem csak a munkahelyükön hanem a családi, emberi kapcsolataikban is hátrányos helyzetekbe hozzák.  A munkahely és a család is csak korlátozottan tolerálja az állandóan panaszkodó, szenvedő embereket. Ha Önnél is gyakran előfordul, hogy a tünetei olyan mértékűek, hogy a napi tevékenységében gátolják, nem tud a munkahelyén helytállni vagy a családi életében jelent problémát, keressen bennünket, hogy mielőbb visszatérhessen a normál kerékvágásba.

Van megoldás?!
A probléma feltárását követően személyre szabottan alakítjuk ki a komplex terápiás javaslatot. Mivel nincs két egyforma panasz, így nincs két egyforma megoldás sem. A terápia összeállítása során fontos, hogy a páciens azt a mindennapjaiba be is tudja illeszteni, és ne okozzon további stresszt a szükséges változás, alkalmazás. Sokszor hatékony segítséget jelent a dinamikus fényterápia, ami akár otthon, akár kúraszerűen a rendelőnkben vehető igénybe.
A terápia akkor sikeres, ha több ponton is támogatja a szervezetet.
A meteogyógyászatban ez alapvető szempont, így az alkalmazott komplex terápiáink eredményessége 90% feletti.
Jelenleg a kivizsgálásra budapesti központi rendelőnkben vagy on-line úton van lehetőség, melyre előzetes telefonos bejelentkezés szükséges. A bejelentkezés alkalmával rövid egyeztetésre is sor kerül annak érdekében, hogy kiszűrhessük azokat az eseteket, amelyek nem tartoznak a Meteo Klinika hatáskörébe, illetve hogy – különösen vidéki pácienseink esetében – egyeztetni tudjuk a várható vizsgálatokat.

Bejelentkezés, információ (munkaidőben)

Ha üzenetet hagy, meteogyógyászaink visszahívják!

Fejfájósok központja

A csokoládé már gyermekkortól az egyik kedvenc csemegénk. A szájban krémesen olvadó finomságnak könnyedén rabjává válhatunk. Azonban tudnunk kell, hogy kulináris élvezeteken túl milyen egyéb hatásokkal rendelkezik, amik hatással vannak a mindennapjainkra.

fejfájás, migrén, meteogyógyászat, Meteo Klinka
Fejfájósok központja

Új lehetőségek a gyógyászatban

Pácienseink sokféle panasszal keresik fel Klinikánkat, olyanokkal, melyek általában már régebb óta megoldatlanok vagy csak részlegesen megoldottak.
Az egyik leggyakoribb – elsősorban fiatal és középkorú nők esetében – a látszólag teljesen rendszertelenül, váratlan pillanatokban visszatérő fejfájás, melynek okait nem sikerült feltárni és megszüntetni.

Fejfájósok központja

A  magyar emberek 40%-nak van visszatérő fejfájása. A populáció 30%-a kifejezetten szenved a frontoktól! A Meteo Klinika rendelésén a páciensek 70%-a panaszkodik fejfájásra! Miért van ez? Az időjárás valóban fejfájást okoz?