Back to top

Paradicsomos bruschetta

A paradicsomlében sok az A-vitamin, s többek között ennek is köszönhető, hogy serkentőleg hat az immunrendszer működésére. Hatására hatékonyabb a T-sejtek működése a test védelmi erejében. Szintén A-vitamin tartalmának köszönhetjük, hogy rendkívül hatékony a bőrproblémák gyógyításában és a nap által okozott égések csillapításában. Hatékonyan közreműködik továbbá az ibolyántúli sugarak által tett rombolások gyógyításában.

Paradicsomos bruschetta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet cibatta vagy ropogós héjú fehér kenyér
  • 4-5 db nagyobb, érett, zamatos paradicsom
  • 2 dundi gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • ½ dl olívaolaj + 2 evőkanál az ízesítéshez
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés: A paradicsomok héját kereszt alakban bemetsszük, 1 percre forró vízbe dobjuk, meghámozzuk. ½ cm-es kockákra vágjuk, tálba rakjuk. A bazsalikomleveleket egészen finomra tépkedjük, hozzáadjuk a paradicsomhoz, sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
A kenyérszeletek mindkét oldalát olívaolajon 1-2 perc alatt megpirítjuk, még melegen bedörzsöljük fokhagymával. Ha nagyobb szeleteket pirítottunk, akkor megfelezzük, mindegyikre halmozunk a fűszeres paradicsomból. Olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Az egészségünk megőrzéséhez fontos, hogy a táplálkozásunk a testi igényeinket kielégítsék.

Természetgyógyászati szakrendelésünkön segítünk a megfelelő táplálkozás összeállításában. Szakrendeléseinkről itt olvashat részletesen.