Back to top

foszfor

Gyógyító ételeink: Padlizsán

A padlizsán rendkívül értékes tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz, miközben energiaértéke kicsi. C-vitaminban, folsavban, niacinban, pantoténsavban gazdag. Jelentős kálium-, foszfor-, kalciumforrás.

Az indiai természetgyógyászat szerint vérképző, vízhajtó, bélgyulladást gátló, emésztést fokozó hatású, ezen kívül nyákoldó hatása enyhítheti az asztmában illetve hörghurutban szenvedők panaszait is. Emésztőszervi, máj- vese megbetegedéseknél jó hatású, de nem ajánlott gyomorsavtúltengés és gyomorfekély esetén. A gyógyászatban a padlizsán terméskivonatát a máj és epefunkció javítójaként tartják számon.

Miért együnk sárgarépát?

A sárgarépa a zöldségek királya! Magas vitamin és ásványi anyag tartalma mellett rendkívül ízletes. A sárgarépa magas ásványi anyag tartalma hozzájárul, hogy könnyebben tudjon alkalmazkodni az időjárás kihívásaihoz. 

A magas béta-karotin tartalmának köszönhetően szervezetünk sok A-vitamint tud előállítani belőle. Ezzel segít megőrizni szemünk, fogunk épségét.

Rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatunk, hogy szép legyen a hajunk, a bőrünk, a körmünk. 

B-, C-, D-, E-vitamint is, tartalmaz, valamint foszfort, magnéziumot, kalciumot, káliumot.

A tojásgyümölcs hatásai

A tojásgyümölcs vagy közismertebb nevén a padlizsán, rendkívül értékes tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz, miközben kalóriaértéke alacsony. C-vitaminban, folsavban, niacinban, pantoténsavban gazdag. Jelentős kálium-, foszfor-, magnézium-, kalciumforrás is.  Nyákoldó hatása enyhítheti az asztmában illetve hörghurutban szenvedők panaszait.

Padlizsánkrém

Hozzávalók:                                                                                   
2 nagyobb padlizsán
fél fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
3 bő evőkanál majonéz

bors
1 csokor petrezselyem

Subscribe to RSS - foszfor