Back to top

Figyelemproblémák

Hogyan segíthetünk? – Figyelem és magatartás

Igen sok embert érint és sok a kérdés körülötte. Joggal! Nincs rá általános megoldás de még egységes megítélés sem. Sok esetben viszont komoly segítséget nyújthat a Meteo Klinika!

A figyelemproblémák sok gyermeknél jelentkeznek, de sokan felnőttként is együtt élnek vele, anélkül, hogy világos képük lenne erről. Nem véletlenül, ugyanis sok esetben nem egyértelmű helyzettel állunk szemben.

A gyakori kérdés:

 

Az iskola szerint a gyerek ADHD-s, el kellene vinni vizsgálatra, de én erről nem vagyok meggyőződve!

Természetesen vannak szép számmal egyértelmű igen vagy nem esetek, de elég széles az a sáv is, amikor a helyzet nem egyértelmű, és ilyenkor más okok is lehetnek a problémák hátterében.

A Meteo Klinika 10 éves kutatásai igazolták, hogy a magyar populáció 30%-a olyan mértékben érzékeny az időjárási hatásokra, melyek jelentős életminőség romlást okoznak az érintett személyeknél. Ez alól már a gyermekek sem jelentenek kivételt, sőt, kiemelten érintett korosztálynak tekintendők.  Az ő esetükben pedig az egyik leggyakoribb megjelenési forma a figyelem és magatartás problémák jelentkezése.

A gyanús esetekben ezért célszerű mindenekelőtt ennek a kivizsgálása, mert sok esetben ez is állhat a problémák mögött. A Meteo Klinikán végzett műszeres és kikérdezéses vizsgálat gyermekbarát módon zajlik, nem tartalmaz invazív elemeket.

Gyakori az is, hogy már diagnosztizált és kezelés alatt álló ADHD, BTM esetekkel keresnek meg bennünket. Ez mindenképpen indokolt, mert az ezzel élők körében, gyermekek és felnőttek esetében is különösen gyakori a fokozott időjárás-érzékenység, ami erősen és változó módon befolyásolhatja az állapotukat.

Ennek felderítése és a megfelelő megoldások alkalmazása sokat segíthet a nehezen viselhető állapotingadozás csökkentésében.

A rendelésre a

06-1-296-0513-as telefonon

 

munkaidőben lehet bejelentkezni. Minden esetben sor kerül egy rövid helyzetfelmérésre, hogy kiszűrhessük a Meteo Klinika által nem kezelhető eseteket és egyeztessük az ajánlott vizsgálatot és időpontot, ami különösen vidékről utazó pácienseink esetében lehet fontos.