Back to top

Miért együnk sárgarépát?

A sárgarépa a zöldségek királya! Magas vitamin és ásványi anyag tartalma mellett rendkívül ízletes. A sárgarépa magas ásványi anyag tartalma hozzájárul, hogy könnyebben tudjon alkalmazkodni az időjárás kihívásaihoz. 

A magas béta-karotin tartalmának köszönhetően szervezetünk sok A-vitamint tud előállítani belőle. Ezzel segít megőrizni szemünk, fogunk épségét.

Rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatunk, hogy szép legyen a hajunk, a bőrünk, a körmünk. 

B-, C-, D-, E-vitamint is, tartalmaz, valamint foszfort, magnéziumot, kalciumot, káliumot.

Jótékony hatását kifejti a bélrendszerünkre, de a csontrendszerünk is erősebbé egészségesebbé válhat a rendszeres fogyasztása mellett. 

Karotin tartalma antioxidánsként védi szervezetünket a napi stresszhatásokkal szemben, ami a frontérzékenyeknek jó hír, és "mellékhatásként" szép aranyszínű ragyogást varázsol a bőrünknek, amitől élettel telibbnek, egészségesebbnek látszunk. 

Magas rosttartalma révén serkenti az emésztést, de anyagai támogatják a májunk egészségét is. A legjobb, ha felaprítva vagy reszelve fogyasztjuk, ám, mivel az A-vitamin zsírban oldódik, egy kis olajat - például repce- vagy búzacsíraolajat - is érdemes hozzákeverni.

Természetes gyógymódokkal és egyénre szabott terápiákkal segítjük egészsége megtartását, gyógyulási folyamatait. Kérjen időpontot meteogyógyászunktól!