Back to top

vitaminok

Mentális ingadozás időjárási okai - lelki kimerülés

Ha csak alkalmanként jelentkezik a probléma, akkor egy vitamin- és ásványianyag-feltöltéssel sokat javíthat az állapotán. Ilyenkor érdemes kúraszerűen C-vitamin retard, magnézium, szelén, spirulina alga készítményeket fogyasztani.

Emellett a táplálkozásban részesítse előnyben a szénhidrátban gazdag, csípős anyagokat tartalmazó élelmiszereket. Vitaminforrásként készítsen színes smoothiet, meleg, illatos teát.

Gyógyító ételeink: Sárgadinnye

A sárgadinnye a nyár egyik slágere. Hűsítő, frissítő gyümölcs, ami feltölti testünket ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Jót tesz a bőrnek és az idegeknek, serkenti az emésztést.

A sárgadinnyében magas arányban található a cink, a foszfor, a kalcium, a kálium, a króm, a magnézium, a mangán, a nátrium, a réz és a vas, valamint különböző gyümölcssavak is. 
Rendszeres fogyasztásával biztosítjuk a szervezet egész napi ellátását ásványi anyagokból.
 

Gyógyító ételeink: Piros húsú gyümölcsök

Úgy tartja a mondás, hogy a gyümölcsök tartalmazzák a legnagyobb energiát a legkisebb térben. Érdemes ezért kihasználni a nyár adományait és feltölteni a szervezetünket energiával, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, enzimekkel, flavonoidokkal, antioxidánsokkal. A legalkalmasabbak erre a színes gyümölcsök.

 Miért is fontos számunkra az antioxidáns?

Az antioxidáns oxidációt késleltető, vagy gátló anyag. Az antioxidáns alatt azonban leggyakrabban az élő szervezetben, illetve a táplálékban található, természetes vagy mesterséges vegyületeket értjük.

A fáradtság legjobb ellenszerei

A fáradékonyság mindennapos jelenség társadalmunkban. Ilyenkor erőtlenséget, a késztetés hiányát, gyengeséget, pihenés, alvás utáni vágyat érzünk. 

Az, hogy fáradtnak vagy éppen kipihentnek érezzük magunkat számos, a szervezeten belüli és szervezeten kívüli októl függ. Néhány praktika  segítségével azonban enyhíthetünk állandó fáradtságunkon.

Nyerjünk energiát a reggelivel! Tartalmas és egészséges reggelit készíthetünk, ha vízben vagy tejben megfőzünk egy adag zabpelyhet. A zab idegerősítő, szorongásoldó.

Subscribe to RSS - vitaminok