Back to top

Fokozódnak az emésztési panaszok!

Csütörtökön nem érkezik front, de az ország nagy részén folytatódik csapadékos, erősen változékony idő.

Csütörtökön sem érkezik időjárási-front térségünkbe. Elsősorban a középső országrészben és a Duna vonalától keletre marad változékony az idő, amennyiben az ország ezen területein él, vérnyomás-ingadozást, keringési és légzőszervi problémákat tapasztalhat. A napok óta tartó terhelés következtében intenzív tünetek is felléphetnek, de a jó hír, hogy a következő napokon ezek a panaszok valamelyest mérséklődnek. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik és gyakran viharos széllökések is előfordulhatnak, ennek hatására fokozódó fejfájásra kell készülnie. 

Ebben az időjárási helyzetben az emésztési panaszai szintén fokozódhatnak, puffadást tapasztalhat. Fontos a kímélő étrend, kerülje a káposztás és karfiolos ételeket, fogyasszon szárnyas húsokat és halból készült fogásokat. Érdemes fokozni a napi folyadékbevitelt, emésztési panaszok esetén a legjobb megoldás a szénsavmentes víz.

A táplálkozásunk átalakításánál sokszor vesszünk igénybe szakember segítségét – dietetikus, táplálkozási szakértő stb. – úgy az időjárás okozta problémáink esetében is fordulhatunk szakemberhez, mert létezik segítség. Nem kell az időjárás okozta problémáktól szenvednie!

 

A Dunántúlon felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap, de a Duna vonalában és attól keletre még szükség lesz az esernyőre, esőkabátra. A napsütés jót tesz a hangulatnak, emellett a hő-és komfortérzet is javul.

Az UV-sugárzás a napos tájakon elérheti az erős fokozatot, másutt közepes vagy alacsony marad. A pollenterhelés nem nő számottevően, a pázsitfűfélék, helyenként az útifű és a lórom pollenszintje érheti el a tüneteket okozó szintet. Az allergiásoknak sűrű kézmosás ajánlott.

A közlekedést az erős szél és a csapadék nehezíti. A csapadékos tájakon megnő a féktáv, az erős szél hatására romlik a gépjármű menetstabilitása. Nagy a balesetveszély, az utakon fokozott figyelem javasolt.

Vezető tünet a mai napon: emésztési panaszok. Mit tehet, amennyiben a felsorolt panaszokat tapasztalja? Abban az esetben, ha enyhe tünetek jelentkeznek alkalmazza a fent említett gyógymódokat, azonban, ha gyakran jelentkező és intenzív panaszai vannak, kérje meteogyógyász segítségét!