Az estére közeledő hidegfront miatt fejfájás, migrén jelentkezhet! | www.meteoklinika.hu - Meteo Klinika - Humánmeteorológia

Az estére közeledő hidegfront miatt fejfájás, migrén jelentkezhet!

Hétfőn a frontérzékenyeket napközben nem terheli fronthatás, de estére egy gyenge hidegfront éri el a térségünket, ez pedig okozhat kellemetlen tüneteket. Az allergiások helyzete továbbra is rossz.

Hétfőn napközben még nem várható front, de az esti órákra északnyugat felől egy gyenge hidegfront közelít. A változásra érzékenyeknél fejfájás, migrénes panaszok, vérnyomás ingadozás jelentkezhet. Az érintettek kerüljék az alkohol és a csokoládé fogyasztását! Ezzel együtt délutántól fülledtebbé válik ugyanakkor az idő, ez elsősorban a szívbetegeknek és a vérnyomásproblémákkal élőknek okozhat kellemetlen perceket. A növekvő páratartalom hatására azonban még melegebbnek érezheti a levegőt. A fizikai munka során hamarabb elfáradhat, légszomj, rosszullét is jelentkezhet. Az idősek, a keringési panaszokkal élők és a szívbetegek is pihenjenek sokat, különösen a legmelegebb déli órákban, a megerőltető tevékenységeket is inkább halasszák későbbre.

A helyenként élénk szél frissítőleg hathat, de a fokozottan érzékenyek enyhe fejfájást, nyugtalanságot tapasztalhatnak a hatására, a gyerekek is szétszórtabbak, figyelmetlenek lehetnek. Mindez a zivatarok által érintett tájakon is gyakori lehet, főként a vihar érkezése előtt válhat feszültté, ingerlékennyé. A zivatarok idején az asztmások állapota is romolhat, ők próbálják zárt térben átvészelni a mozgalmasabb órákat és erre az időre pihenjenek le.

Magnéziumtartalmú ételeket, és részesítse előnyben a zöldség alapú, valamint a tojást is tartalmazó fogásokat.

Fő magnézium forrásunk az alma! Tudjon meg róla többet, kattintson ide!

A napos tájakon a déli órákban nem ajánlott napozni, könnyen leéghet. Magas, 30-40-es, érzékenyebbek esetében még ennél is erősebb napolajjal védekezzünk az erős UV-sugárzástól!

A pollenterhelés tovább erősödik, a nyárfa, a kőris és a ciprusfélék pollenje található meg legnagyobb mennyiségben a levegőben. Amennyiben allergiás, akkor főként a déli órákban tartózkodjon zárt térben, az ágyneműt és a mosott ruhát pedig egyébként se szárítsa, szellőztesse a szabad levegőn.

A közlekedés során a napsütés lehet zavaró, délutántól pedig záportól, zivatartól nedvessé váló útburkolat növelheti a balesetek bekövetkezésének kockázatát. A zivatarokban olykor erős vagy viharos széllökések ronthatják a menetstabilitást, a felhőszakadások területen pedig hirtelen drasztikusan lecsökkenhet a látótávolság!