Back to top

Migrént okoz a szokatlanul enyhe idő!

Csütörtökön nem érkezik időjárási-front térségünkbe, azonban a szokatlanul meleg időben melegfronti jellegű panaszok jelentkezhetnek.

Csütörtökön front nem érkezik fölénk, de az évszakos átlagnál több, mint 10 fokkal melegebb időben melegfronti jellegű panaszok jelentkezhetnek. A melegedésre érzékenyek gyulladásos panaszokat, migrént és fáradékonyságot tapasztalhatnak, de alvászavar is felléphet. A migrénes panaszok mérséklése érdekében figyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a magas koffeintartalmú italok fogyasztását. Amennyiben napközben tompának és fáradtnak érzi magát, töltsön pár percet a friss levegőn és fogyasszon el egy csésze citrommal ízesített forró teát.

Az északkeletei területeken lesz a leghűvösebb, itt az éjszaka folyamán párássá válhat a levegő és köd képződhet. A nyirkos, hűvös idő nem kedvez az ízületeseknek, az itt élők kopásos eredetű ízületi bántalmakat tapasztalhatnak, de intenzív panaszokra nem kell készülni.

Az esti időszakban északnyugat felől hidegfront közelíti meg térségünket, a fokozottan érzékenyek elsősorban a Dunántúlon az esti óráktól görcsös panaszokat tapasztalhatnak.

Meteogyógyászunk a facebookon is rendel, hasznos tanácsokért kövesse!

Az időjárás alapvetően kedvez a szabadtéri programoknak, napközben egy-egy zápor kialakulhat, de jelentős mennyiségű csapadék nem lesz. Az élénk, időnként erős szél csökkentheti a hőérzetét, ha pedig érzékeny rá, akkor az erős fejfájás mellett ingerlékenységet, nyugtalanságot tapasztalhat.

Az enyhe és nyirkos levegő kedvez a kórokozók és járványok terjedésének, most kifejezetten fontos odafigyelni a higénia betartására és ajánlott kerülni a zsúfolt tereket. Ebben az időszakban fordítson kiemelt figyelmet immunrendszere erősítésére, a fokozott C-vitamin bevitel mellett naponta legalább egyszer fogyasszon friss zöldséget és gyümölcsöt.

A közlekedés során az északi, északkeleti területeken fokozott balesetveszéllyel célszerű számolni. A párás és ködös tájakon alacsony a látástávolság, a szitálás, ónos szitálás hatására csúszóssá válhat az útburkolat. A balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban.

Vezető tünet a mai napon: migrén. Nem törvényszerű, hogy az időjárás okozta panaszok miatt szenved! Van megoldás! Jelentkezzen be meteogyógyászati kivizsgálásra!