Back to top

Napi humet cikk

Most a vérnyomása ingadozhat

Vasárnap hideg lesz a hajnal, de megszűnik a fronthatás, így az előző napokhoz képest kevesebb panasz jelentkezhet. A viszonylag nagy napi hőingás azonban megterhelő lehet a szervezet számára.

MINDENEKELŐTT ÉRDEMES TUDNIA:

Mivel jár a hidegfront?

A Meteo Klinika igazgatója segít a tájékozódásban.

Nem örülünk, hogy az átvonult hidegfront miatt a tavaszias napok után szombatra visszaestünk a télvégi időjárásba. És valóban, a front sokoldalúan megterheli a szervezetünket. Különösen a frontérzékenyeknél gyakori a fejfájás, a vérnyomás ingadozása, a rosszullétek és alvászavarok. Sok egyéb mellett lehangoltság, krónikus fáradtság is jelentkezhet, az egyéni szervezeti adotságok függvényében. Gyakoribban a koraszülések, és az ízületesek is nehezen viselik a fagyos reggeleket. Ezekkel a kérdésekkel kereste meg a Bors is a Meteo Klinikát, a cikk a szombati számban olvasható.

Ugyanakkor a ne feledkezzünk el a front jótékony hatásáról sem: a szeles idő kisöpri az erősen szennyezett levegőt, és szó szerint fellélegezhetünk. Újra ajánlott a szabadba menni, csak figyeljünk az öltözködésre.

Akik úgy gondolják, hogy ők is frontérzékenyek lehetnek - Magyarországon tízből három ember az! - szánjanak rá a hétvégén néhány percet és nézzék meg ezeket a tanulságos videókat:

 https://youtu.be/DlraRJhySoI

https://www.youtube.com/watch?v=DlraRJhySoI&t=25s

https://www.youtube.com/watch?v=cyNAbpQADAI&t=19s

Folyik a vizsgálat a Meteo Klinika központi rendelőjében

Ha magára ismer, és Ön is érzékeny a frontokra, ne várjon hiába, a panaszai megfelelő kezelés nélkül nem fognak elmúlni, az erős frontérzékenységre nincs "univerzális" megoldás. A Meteo Klinikán megfelelő kivizsgálás alapján 1 hét alatt megszabadulhat a panaszaitól.

A frontérzékenyek a Meteo Klinikán gyógyulnak (klinikánk március 8-a után is zavartalanul üzemel!): 

06-1-296-0513

Vasárnap reggel hideg, fagyos időre számíthatunk, az alacsony hőmérséklet pedig többeknél okozhat kellemetlen panaszokat. Napközben aztán melegszik a levegő, és sok napsütésben lesz részünk, illetve a szél is mérséklődik.

A nagy napi hőingást azonban sokan megérzik majd.

A változó időjárás és pandémia miatti tartós stressz sokféle panaszt okozhat, melyek speciális kezelést igényelnek. Nézze meg, mire számíthat, különösen ha vannak megoldatlan panaszai. A MEGÚJULT Frontjelentésben pontosabban követheti a fronthelyzetet. Haladéktalanul kérje tanácsunkat ha bármilyen panasza jelentkezik!

A Frontjelentésben szereplő panaszok mellett  a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élőknél nehezen indul a nap, így ha ez önre is jellemző, akkor számítson arra, hogy felerősödhetnek a végtagfájdalmai. Reggel egy kímélő, nem megerőltető tornával mérsékelheti a tüneteket. Napközben a tünetek várhatóan mindenhol fokozatosan megszűnnek.

Az előző napokban tapasztalt görcsös bántalmak is elmúlnak, már megszűnik a hidegfronti hatás. A többórás napsütés jótékonyan hat a hangulatra, a sok napfény ráadásul immunerősítő hatással is bír, ha pedig sok friss zöldséget, idénygyümölcsöt fogyaszt, akkor az immunrendszerét is erősítheti.

A napsütés hatására melegszik a levegő, nagy lesz tehát a napi hőingás. Ez elsősorban az időseket és a vérnyomás-panaszokkal élők, valamint a szívbetegek szervezetét terhelheti meg. Lehetőleg kerülje a stresszes helyzeteket, kímélje magát, ahogy csak tudja!

Légúti járványidőszak van, a fertőzésveszély nagyban összefügg az időjárással. Fontos tudnia, hogy milyen kockázatot rejt az aktuális időjárási helyzet. Nézze meg a Vírusfigyelmeztetőnket, és fogadja meg mai 7 jótanácsunkat!

A megfertőződés elkerülése érdekében adott 7 TANÁCSUNKAT itt nézze meg, érdemes ezeket Önnek is megfogadnia! 

  Szabadtéri tevékenységek: Az öltözködés során is vegye figyelembe, hogy jóval hűvösebb a hajnal az előző héten megszokottnál. Elkél a vastagabb pulcsi, egy kiskabát, ha pedig kirándulni indul, akkor a gyerekeket is öltöztesse rétegesen, hogy elkerülje a megfázást.

  UV-sugárzás: Az UV-sugárzás mérsékelt. 

Pollenhelyzet: A hidegfront mögött csökkent a pollenterhelés, javult az allergiások állapota, de mostantól melegedés kezdődik, így ismét erősödhetnek a kellemetlen tünetek.

  Légszennyezettség: A légszennyezettségben kisebb romlás várható, a szállóporkoncentráció emelkedhet meg. 

  Balesetveszély: A közlekedésben sokfelé a napsütés lehet zavaró, vakító. Fokozott óvatosság javasolt, a biciklisekre, motorosokra is figyeljen oda jobban!

Ha Ön is tapasztal életminőségét rontó panaszokat, de eddig nem talált rá megfelelő megoldást, ne várjon tovább! Forduljon időben a Meteo Klinikához, ahol egyedülálló műszerezettséggel és szakértelemmel segítjük az Ön eredményes gyógyulását. 
A rendelésre előzetes telefonos bejelentkezés szükséges.

Javaslatunk: Válassza a kényelmes megoldást! Ha időben szeretne értesülni a fronthelyzetről, és ha valóban megoldást keres fejfájására, alvásproblémáira vagy egyéb megoldatlan panaszaira, akkor iratkozzon fel ingyenes FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE és VÍRUSFIGYELMEZTETŐRE! Ebben napi TÜNETNAPLÓT is küldünk, ami segít Önnek abban, hogy megoldást találjon régóta megoldatlan bajaira. Vegye igénybe szakértő segítségünket!

Feliratkozom az INGYENES ÉRTESÍTŐRE!