Back to top

Napi humet cikk

Készüljenek a fejfájósok!

Pénteken estig nem jön front, a melegedés miatt jelentkező fejfájás, illetve a keringési panaszok okozzák a legtöbb problémát. Estétől nyugaton viszont már hidegfront kezd nagy terhelést okozni!

   

A többfelé igazi kánikulát okozó hőhullám az utolsó napjához érkezett! Változatos panaszokat okoz és búcsúzik a késő nyári idő. A meteogyógyász® mondja el a részleteket ebben a videóban a Meteo Klinika TV-n!

Változatos panaszokat okoz és búcsúzik a késő nyári idő. A meteogyógyász® mondja el a részleteket ebben a videóban a Meteo Klinika TV-n!

A hullámzó frontok a legterhelőbb humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai tényezők közé tartoznak, és nagyon veszélyesek is lehetnek. A frontérzékenység eredményesen csak tudományosan megalapozott módszerekkel lehetséges. Ha valóban gyógyulni szeretne, nézze meg ezt a rövid filmet, a Magyar Televízió forgatta a Meteo Klinikán.

A hullámzó frontok a legterhelőbb humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai tényezők közé tartoznak, és nagyon veszélyesek is lehetnek. A frontérzékenység eredményesen csak tudományosan megalapozott módszerekkel lehetséges. Ha valóban gyógyulni szeretne, nézze meg ezt a rövid filmet, a Magyar Televízió forgatta a Meteo Klinikán.

Péntek: A változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Zápor inkább a nap első felében északkeleten fordulhat elő. Reggel lehetnek ködfoltok. Élénk, erős lökésekkel kísért délnyugati szél mellett a hajnali 12, 18 fokról 26, 32 fok közé emelkedik.

A több napi fronthelyzetről a Frontjelentésben tájékozódhat részletesen.

Pénteken folytatódik a melegedés, mely többeknél okozhat erős panaszokat. Az igénybevételt tetőzi, hogy sokfelé élénk, erős lesz a szél is!
A csütörtökihez hasonló változékony, csapadékosabb idő nem lesz jellemző, és már országszerte tovább melegszik az idő, mely intenzív melegfront jellegű tüneteket okozhat az arra érzékenyeknél. Ráadásul élénk lesz a szél, többfelé erős lökések is előfordulnak, így nem lehet felhőtlenül élvezni kellemes hőmérsékletű késő nyárias időt.
Sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Amennyiben vérnyomásproblémákkal él, akkor vérnyomás-ingadozás, rosszullét is jelentkezhet. Azt is észreveheti, hogy csökken a teljesítőképessége, koncentrálási problémák léphetnek fel.
Az erősen szeles tájakon idegi feszültség is felléphet, türelmetlenebb, ingerlékenyebb lehet a megszokottnál. Aki hajlamos rá, annál alvásproblémák is felléphetnek – ebben az esetben próbáljon nyugodt körülményeket teremteni maga körül elalvás előtt, és már ne végezzen megerőltető tevékenységeket!
Este nyugatra már megérkezik a hidegfront, ami még nagy igénybevételt fog jelenteni a hétvége folyamán!

Szabadtéri tevékenységek: A kinti programoknak kedveznek a feltételek, zápornak kicsi az esélye. A szél viszont időnként zavaró lehet, de a viszonylag magas hőmérsékletek mellett a hőérzetre inkább jó hatással lesz.

UV-sugárzás: Az UV-sugárzás mérsékelt marad, a leégés veszélye nem áll fenn.

Pollenhelyzet: A pollenterhelés erősödik, a parlagfű most is egyre erősebb tüneteket okozhat – ha ön is érintett, akkor lehetőleg kerülje most a tejtermékek fogyasztását! A hétvégén a csapadék miatt jelentősen javulni fog az allergiahelyzet.

Légszennyezettség: A levegőminőség jó, de reggel a ködös részeken átmenetileg megemelkedhet a szállópor koncentrációja.

Balesetveszély: A közlekedésben erős lökésekkel kísért oldalszél ronthat a menetstabilitáson. Érdemes lassabban, óvatosabban vezetni, nagyobb követési távolságot tartani. Emellett napkeltekor és napnyugtakor a napsütés is zavaró lehet, vezessen a szokásosnál is óvatosabban!

Mai javaslatunk, ha még nem tette:

Ha pedig gyógyulni szeretne, jelentkezzen be a Meteo Klinika front-rendelésére: 06-1-296-0513. 

Ha az Ön életminőségét is befolyásolják a frontok, forduljon időben a Meteo Klinikához, ahol egyedülálló műszerezettséggel és szakértelemmel segítjük az Ön eredményes gyógyulását.
A rendelésre előzetes telefonos bejelentkezés szükséges:

Javaslatunk: Válassza a kényelmes megoldást! Ha időben szeretne értesülni a fronthelyzetről, és ha valóban megoldást keres fejfájására, alvásproblémáira vagy egyéb megoldatlan panaszaira, akkor iratkozzon fel ingyenes FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE! Ebben napi TÜNETNAPLÓT is küldünk, ami segít Önnek abban, hogy megoldást találjon régóta megoldatlan panaszaira. Vegye igénybe szakértő segítségünket!

Feliratkozom az INGYENES ÉRTESÍTŐRE!