Back to top

Az alvászavar és a migrén lehet a leggyakoribb panasz

Hétfőn újabb front ugyan nem érkezik térségünkbe, azonban változékonyság lesz jellemző, mely azonban a széllel társulva többeknél okozhat humánmeteorológiai panaszokat.

Hétfőn fronthatás nem érvényesül, de nagy lesz a változékonyság, ami tüneteket okozhat az arra fokozottan érzékenyeknél. Ha az érintett csoportba tartozik, akkor fejfájást, migrént tapasztalhat, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Emellett erős, időnként viharos szél rontja a humánmeteorológiai helyzetet, ami szintén kiválthat fejfájást, ha erre érzékeny. Szélre érzékenyként az élénk légmozgás nyugtalanságot, ingerlékenységet is okozhat önnél, emellett koncentrálásbeli problémákat is tapasztalhat. A figyelmetlenséghez, nyűgösséghez ráadásul többeknél kialvatlanság is párosulhat, ezekben a napokban gyakoriak az alvászavarok.

Alvásproblémák és ingerlékenység esetén is segíthet magán – nem kell mást tennie, csak bejelentkeznie!

Azaz amennyiben a következő 1-2 napban hasonló tüneteket tapasztal, jelentkezzen be meteogyógyászati kivizsgálásra

Az elmúlt és a következő napok változékonysága megterhelő a szervezet számára, kiegyensúlyozott étkezés ilyenkor nagyon fontos. Fogyasszon sok C-vitamint, valamint magnéziumtartalmú ételeket, és részesítse előnyben a zöldség alapú, valamint a tojást is tartalmazó fogásokat. A szabad idejét lehetőség szerint minél több pihenéssel töltse, sétáljon, mozogjon némi időt a friss levegőn.

Az előző napok frontjai mögött kitisztult a levegő, a következő napokban pedig nem várható a levegőminőség romlása.

A közlekedésben erős, helyenként viharos lökésekkel kísért oldalszél ronthat a menetstabilitáson. Érdemes lassabban, óvatosabban vezetni, nagyobb követési távolságot tartani. A járművel ne parkoljon fa alá, a letörő faágak kárt tehetnek az autóban. Az utakon figyelmetlen, kialvatlan sofőrök növelhetik a balesetveszélyt, közlekedjen fokozott körültekintéssel!

Vezető tünetek a mai napon: fáradékonyság. Nem kell az időjárás okozta panaszoktól szenvednie, jöjjön el és vizsgáltassa ki magát a Meteo Klinikán!