Back to top

Nagyon könnyen megfázhat, ha nem vigyáz!

Csütörtökön frontmentes időre számíthatunk, a napsütésben javulhat a közérzet, a hangulat. A továbbra is hűvös idő, illetve a még mindig többfelé élénk szél azonban több panaszt okozhat!

Csütörtökön elkerülik a frontok a Kárpát-medence térségét, a sok napsütés hatására javul a komfortérzete, a kedélyállapota. Ismét kifejezetten hűvösen indul a nap, helyenként fagyhat is, így nagyon fontos, hogy a megfázás elkerülése érdekében vastagon, rétegesen öltözzön fel. Az ízületi bántalmakkal élők nehezebben ébredhetnek, őket viseli meg legjobban a hideg. A végtagok melegen tartása enyhíthet a fájdalmakon, de egy meleg fürdő is jó hatással bír. Az étkezés során részesítse előnyben a melegítő ételeket: ilyenkor jobban kívánjuk a meleg teákat, leveseket, melyek a most háttérbe szorult, ám nem kevésbé fontos folyadék-utánpótlásról is gondoskodnak. A viszonylag nagy napi hőingás a vérnyomás-ingadozást okozhat abban az esetben, ha erre hajlamos.

Szerencsére létezik megoldás a problémára. Első lépésként jelentkezzen be egy kivizsgálásra! 

A szél csökkenti a hőérzetet, illetve sokaknál ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki, egyeseknél fejfájás is felléphet. Most már arra is készüljön fel, hogy a szabad levegő és belső terek hőmérséklete között nagyobb különbség van: ez is fokozza a megfázás kockázatát. Engedjen minél több fényt a lakásba, mindezt az okos szellőztetéssel kombinálva spórolhat a fűtési költségeken is.

A parlagfű pollenje csak enyhébb tüneteket okozhat, azonban a melegebb időszakokban az üröm kiválthat kellemetlenségeket az allergiásoknál.

A közlekedőknek időnként zavaró lehet a vakító napsütés is, főleg napfelkeltekor és alkonyatkor.

Vezető tünet a mai napon: stressz, vérnyomáspanaszok. A fent említett gyógymódok csupán tájékoztató jellegűek, különösen, ha még az sem tisztázott, hogy esetünkben milyen időjárási folyamatok okozzák a kellemetlen, nem egyszer súlyos vagy veszélyes következményekkel járó panaszainkat. Ilyen esetben javasoljuk, hogy forduljanak meteogyógyászhoz. Valódi megoldást csak egy meteogyógyászati kivizsgálás adhat, ami alapján ma már hatékony terápiák is rendelkezésre állnak.