Nem jön front, de lesz panasz! | www.meteoklinika.hu - Meteo Klinika - Humánmeteorológia

Nem jön front, de lesz panasz!

Kedden nem érkezik front, de a melegfrontra fokozottan érzékenyek panaszai tovább erősödhetnek. Az ízületeseknek szintén nem kedvez az időszak.

 Kedden front nem éri el a Kárpát-medencét, a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében azonban továbbra is, és még napokig fennállhatnak panaszok. A felhős, fényszegény időszakokban kisebb lehangoltság és rosszkedv is felléphet. A hirtelen jött melegedés mindenkit megviselhet. Általánosak lehetnek az alvásproblémák, habár északon ezek intenzitása valamelyest csökken. A kialvatlanság miatt napközben fáradtabb, ingerültebb lehet, koncentrálási problémák és migrén is felléphet. Ezekben a napokban nem javasolt kávét és csokoládét fogyasztani, kerülni kell a vörös húsokat és a vörösbort is. Délelőttönként 1-2 csésze jázminos zöldtea fogyasztása javasolt, és a friss levegőn tartózkodás is jót tesz.

Mire jó a zöld tea? Kattintson ide, tudjon meg többet! 

Reggel kissé hűvös van, elsősorban az ízületi panaszokkal élők ébredhetnek nyűgösen, végtagfájdalmaik fokozódhatnak. Ha ilyen tünetektől szenved, akkor a sajgó ízületeket tornáztassa meg kissé, kímélő átmozgatással mérsékelheti a tüneteket, de akár almaecetes borogatást is alkalmazhat. A ködös, párás idő a hőérzeten is ront, a nyirkosság hatására jelentősen romolhat a komfortérzet.

A frontokra fokozottan érzékenyeken kívül azonban a többiek számára kedvező az időszak, a kellemes hőmérsékletek mellett a napos tájakon szabadban eltöltött órák a téli időszak előtt feltölthetnek energiával, miközben az immunrendszer is erősödik. Érdemes kirándulni, sétálni, a gyerekekkel is minél többet kint lenni, a szelesebb tájakon a légszennyezettség is alacsony marad.

A közlekedés során elsősorban északon találkozhatunk helyenként nedves útszakaszokkal, ilyenkor mindenképpen ajánlott mérsékelni a sebességet és nagyobb követési távolságot tartani! Néhol élénk széllökések ronthatnak a menetstabilitáson, ezen kívül tompulhatnak a reflexek, megnyúlik a reakcióidő.

Meteogyógyászat!