Back to top

Napi humet cikk

Megterheli a vasárnap a frontérzékenyeket

Vasárnap országszerte kettősfronti hatás érvényesül térségünkben, a fejfájás pedig a frontérzékenyeken kívül másoknál is gyakori panasz lehet. A szívbetegek állapota szintén romolhat.

Vasárnap a hideg- és a melegfrontra érzékenyekre is nehéz nap vár, az összetett humánmeteorológiai helyzet  azonban akkor is megviselheti, ha nem kifejezetten frontérzékeny. Már reggel nehezen ébredhet, a kialvatlanság pedig az egész nap hangulatára rányomhatja bélyegét. Napközben fogyasszon a szokásosnál több folyadékot, a teákat pedig ízesítse cukor helyett mézzel. A megnövelt vitaminbevitel fokozhatja védekezőképességét, elsősorban a C-vitamindózist növelje meg. A fertőzések elkerülése érdekében pedig mosson kezet gyakran és alaposan! Amennyiben gyengének érezné magát, az nagy eséllyel az időjárás miatt lehet.

Ha tartósabban is szeretne megszabadulni a bajaitól, akkor ne habozzon! Jelentkezzen be hozzánk! 

Ha fejfájós, akkor szintén számíthat a kellemetlen tünet fokozódására. Amennyiben hajlamos a vérnyomás-ingadozásra, akkor ebben az időszakban napi egy csésze galagonya tea is ajánlott. A szívbetegek fokozott terhelésnek vannak kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát!

A szürke, fényszegény napon nagy valószínűséggel lehangoltságot, fásultságot is tapasztal: ez esetben  próbálj a ki a színterápiát: a napos, vidám színekkel, mint például a citrom- és narancssárgával kedvező irányba alakíthatja hangulatát. Elég egy színes ruhadarab, vidám kiegészítő, ami feldobja egy kicsit a szürke hétvégét.

A légszennyezettség közepes.

A közlekedés során csapadéktól nedves útszakaszokra számítson, ezek területén pedig növekszik a féktáv. A vízátfolyások szintén veszélyesek lehetnek, a sebesség mérséklése, valamint nagyobb követési távolság tartása javasolt ezeken a tájakon. Sok lesz a türelmetlen, emellett figyelmetlen sofőr - fokozott óvatossággal közlekedjen az utakon!

Vezető tünetek a mai napon: fejfájás, szívpanaszok, vérnyomás-ingadozás. A fent említett gyógymódok csupán tájékoztató jellegűek, különösen, ha még az sem tisztázott, hogy esetünkben milyen időjárási folyamatok okozzák a kellemetlen, nem egyszer súlyos vagy veszélyes következményekkel járó panaszainkat. Ilyen esetben javasoljuk, hogy forduljanak meteogyógyászhoz. Valódi megoldást csak egy meteogyógyászati kivizsgálás adhat, ami alapján ma már hatékony terápiák is rendelkezésre állnak.