Fejfájásos panaszok gyötörhetik a hideg időben!

Hétfőn sem kell frontoktól tartani, de a továbbra is fagyosan induló, napközben pedig hűvös idő egyre nagyobb megterhelést ró a hidegre érzékenyekre. Emellett a megfázásveszély is fokozódik. Humánmeteorológia.

Hétfőn folytatódik a frontmentes időszak, de ahogy reggelente egyre jobban lehűl a levegő, úgy nő a belső terek és a szabad levegő közötti hőmérséklet-különbség is, amely jelentősen növeli a megfázásveszélyt. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ne csak vastag ruhadarabokból álló, de réteges legyen a napközbeni tevékenységekhez választott öltözet. A különböző megbetegedések ellen továbbá az általános higiénia fokozott betartásával és gyakoribb kézmosással is védekezhet.

A jelentős lehűlés egyre jobban megviseli az arra hajlamosak szervezetét, a hidegre érzékenyek körében sokaknál fejfájásos panaszok léphetnek fel. A legintenzívebb tüneteik északnyugaton és inkább a nap első felében jelentkezhetnek, de estére várhatóan mérséklődnek. Amennyiben ön is hasonló panaszokkal küzd, borsmenta tea fogyasztása javasolt.

Emellett a fokozottan érzékenyek körében a fejfájás mellett egyéb görcsös panaszok is felléphetnek, de markáns tünetekre nem kell számítaniuk. Az érintettek számára a magnézium bevitel növelése javasolt, amely többek között a dió, mandula, illetve a tojástartalmú ételekben található nagyobb mennyiségben.

A levegő minősége jó, de a hét folyamán fokozatos romlásra van kilátás.

Az autósok reggel sokfelé deres, lefagyott útszakaszokkal találkozhatnak, ahol a csúszóssá váló útfelületen megnő a féktávolság, nagy a balesetveszély! Az említett területeken javasolt a sebesség mérséklése! A napos keleti tájakon a vakító napsütés zavaró hatásának kivédésére érdemes napszemüveget vinni az útra.

Számolj, Mariann! :-)

ÁFA:

Bruttó:
Nettó:

Kopi-paszta!

Hajrá Fészbúk! :-)

Az első kép útvonala kerül be a Facebook kép linkjébe. Ha több kép is van a szövegben és nem az elsőt akarod megjeleníteni, akkor kézzel kell bemásolni az útvonalat!

Kopi-paszta!