Back to top

Napi humet cikk

Már megint migrén ronthatja el a napot

Vasárnap ugyan nem érkezik front, a légköri helyzet miatt mégis melegfront jellegű hatás érvényesül. Megerősödik a szél, keringési problémák és migrén is jelentkezhet!

MINDENEKELŐTT ÉRDEMES TUDNIA:

Nagy veszélyt is hordozhat az erős napsütés!

Végre igazán tavaszodik! A napos időben beinduló gyors melegedés sokakat kicsalogat a szabadba, szélárnyékban akár napozni is lehet. Vannak azonban veszélyek, és az erősebben időjárás érzékenyek esetében kellemetlen hatások is.  

Gyakoriak a fejfájásos és keringési panaszok, különösen a leeső vérnyomásEmellett sokaknál jelentkezhet szédülés, ájulásérzés, múló rosszullétek, fáradtság.

Amivel eddig keveset találkoztunk idén, az a napozás az egyre erősebb UV sugárzás mellett. Jó esetben a következmény csak szeplők formájában jelenik meg, de az érzékeny bőrűek már kifejezetten veszélyeztetettek lehetnek megfelelő bőrvédelem nélkül.

Ezzel a kérdéssel kereste fel a TV2 forgatócsoportja a Meteo Klinikát, ahol Pintér Ferenc igazgató adott részletes tájékoztatást a kérdésről. A szombat este sugárzott Tények Plusz adásrészlet itt nézhető meg:

https://tenyek.hu/video/van-akit-csufoltak-masnak-szexi

Ezek a légköri és élettani folyamatok annyira összetettek, hogy az "öndiagnózis" a komolyabb esetekben nem csak esélytelen, de esetenként életveszélyes is lehet. A frontérzékenység mindenkinél más és más, és a Meteo Klinika legkorszerűbb vizsgálati módszereivel vizsgálható ki eredményesen. 

A frontérzékenység gyógyítható, gyermekeknél, fiataloknál is! Sok életminőséget rontó panasz mögött a fokozott frontérzékenység áll, ami jól kezelhető, ettől ma már kár tovább szenvednie. Ide klikkelve iratkozzon fel a Frontértesítőre!

Nézze meg az alábbi tanulságos videót is a fejfájástól szenvedő Vécsei Kingával: 

https://www.youtube.com/watch?v=hDmrupDlQ-w

"Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar ennyire hatásos lesz, és ennyire látványosan fog javítani az én életminőségemen." "Nagyon hálás vagyok, hogy idejöttem és segítettek!"

 

Dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Kinika igazgatója tájékoztatja a TV2 Tények Plusz nézőit

Ha bizonytalan a panaszai okában, annak eldöntésében is tudunk segíteni, hogy tapasztalt panaszai valóban időjárás eredetűek-e? Ebben sokat segít az ingyenes Tünetnaplónk  huzamosabb kitöltése. Ez segíti a kivizsgálást, és 15% kedvezményt biztosít a 14.800 Ft vizsgálati díjból. Ajánlja ismerőseinek is, hogy iratkozzanak fel a Meteo Klinika ingyenes Frontértesítőjére, és így a napi legfrissebb fronthelyzettel együtt kézhez kapják a napi Tünetnaplójukat is. 

A frontérzékenyek a Meteo Klinikán gyógyulnak (klinikánk jelenleg is zavartalanul üzemel!): 

06-1-296-0513.

18 év alatti személyek csak gondviselő kíséretében vehetnek részt a rendelésen!

Arra az esetre, ha nem tud a rendelésen személyesen megjelenni, a Meteo Klinika kidolgozott egy személyes megjelenést nem igénylő ellátási formát is, annak érdekében, hogy az ilyen esetekben is tudjunk segítséget nyújtani. Részletekért hívja a fenti telefonszámot! 

Vasárnap erős déli széllel meleg légtömegek érkeznek, országszerte melegfront jellegű hatást tapasztalhat (de front nem fog érkezni). Sok napsütés melegíti a levegőt, csapadék sem várható. Délután már 20 fok köré melegszik a levegő,

nagy lesz tehát a napi hőingás!

A változó időjárás és pandémia miatti tartós stressz sokféle panaszt okozhat, melyek speciális kezelést igényelnek. Nézze meg, mire számíthat, különösen ha vannak megoldatlan panaszai. A MEGÚJULT Frontjelentésben pontosabban követheti a fronthelyzetet. Haladéktalanul kérje tanácsunkat ha bármilyen panasza jelentkezik!

A Frontjelentésben szereplő panaszok mellett  számítson arra, hogy a napokban gyakorivá válnak az alvászavarok. Már ma is tapasztalhatta, hogy nehezen ébredt, és napközben is jellemző ilyenkor a fáradtság és tompaság. Élénkítésre is szükség lehet, de a kávét, és az egyéb koffein tartalmú italokat most kerülje. Amennyiben a melegfrontra fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor önnél is jelentkezhet migrén, és rossz hír, hogy erre az előttünk álló időszakban tartósan számítania kell.

Ha érzékeny a szélre, akkor szintén hasonló, fejfájásos tüneteket tapasztalhat, emellett ingerlékenység, nyugtalanság is jellemző lehet.

Az átlagosnál melegebb napon az étkezés során kerüljük most a megterhelő, nehéz és zsíros ételeket, inkább a salátákat, gyümölcsöket és a halat részesítse előnyben. Fogyasszon sok folyadékot is, szervezetének szüksége van a vízre.

Légúti járványidőszak van, a fertőzésveszély nagyban összefügg az időjárással. Fontos tudnia, hogy milyen kockázatot rejt az aktuális időjárási helyzet. Nézze meg a Vírusfigyelmeztetőnket, és fogadja meg mai 7 jótanácsunkat!

A megfertőződés elkerülése érdekében adott 7 TANÁCSUNKAT itt nézze meg, érdemes ezeket Önnek is megfogadnia! 

  Szabadtéri tevékenységek: A szél kissé csökkenti a hőérzetet, de a napsütés hatására javul a komfortérzet. Ajánlott minél több időt a friss levegőn tölteni, a szabadtéri programokra kiváló alkalom nyílik. 

  UV-sugárzás: Fontos, hogy a déli órákban erős lesz az UV-sugárzás, ezért mindenképpen gondoskodjon bőre megfelelő védelméről! Használjon legalább 20-as, az érzékenyebb bőrűek és a kisgyermekek pedig 30-as faktorszámú fényvédő szert! A legmelegebb órákban kerülje a tűző napon való tartózkodást, ha mégis napra megy, a naptej mellett a megfelelő öltözetre is ügyeljen. Ruházata készüljön természetes anyagból, szellős, könnyű, lehetőleg világos színű legyen. Fejét óvja kalappal, szemét pedig napszemüveggel! Belsőleg is felkészíthetjük bőrünket a káros sugarak ellen: a sárgarépa, a paradicsom sok béta-karotint tartalmaz, folyamatos fogyasztásukkal elősegíthetjük a hosszabb távú védelem kialakulását.

Pollenhelyzet: A pollenterhelés fokozódik, elsősorban a kőris, a platán és a tölgy virágpora válthat ki allergiás reakciókat.

  Légszennyezettség: A levegőminőség jó. 

  Balesetveszély: A közlekedést erős lökésekkel kísért oldalszél nehezíti, csökkenhet a menetstabilitás, mérsékeljük a sebességet! A reflexidő nagymértékben megnövekszik, engedjünk időnként friss levegőt az utastérbe!

Ha Ön is tapasztal életminőségét rontó panaszokat, de eddig nem talált rá megfelelő megoldást, ne várjon tovább! Forduljon időben a Meteo Klinikához, ahol egyedülálló műszerezettséggel és szakértelemmel segítjük az Ön eredményes gyógyulását. 
A rendelésre előzetes telefonos bejelentkezés szükséges.

Javaslatunk: Válassza a kényelmes megoldást! Ha időben szeretne értesülni a fronthelyzetről, és ha valóban megoldást keres fejfájására, alvásproblémáira vagy egyéb megoldatlan panaszaira, akkor iratkozzon fel ingyenes FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE és VÍRUSFIGYELMEZTETŐRE! Ebben napi TÜNETNAPLÓT is küldünk, ami segít Önnek abban, hogy megoldást találjon régóta megoldatlan bajaira. Vegye igénybe szakértő segítségünket!

Feliratkozom az INGYENES ÉRTESÍTŐRE!