Nem jön front, de most sem örülhetünk… | www.meteoklinika.hu - Meteo Klinika - Humánmeteorológia

Nem jön front, de most sem örülhetünk…

Hétfőn napközben nem érkezik front térségünkbe, azonban az eseménytelen, nyirkos idő többeknél okozhat kellemetlen tüneteket.

Hétfőn markáns fronthatás nem érvényesül térségünkben, azonban hideg levegő tölti ki a Kárpát-medencét, ezért sokaknál jelentkezhetnek humánmeteorológiai panaszok. Ha kopásos jellegű ízületi bántalmakban szenved, akkor tartós, napokig tartó tünetekre számítson, amik pedig egész nap jellemzőek lehetnek. Ebben az esetben fokozottan óvja az érzékeny végtagokat a hidegtől, folyamatosan tartsa melegen a kezét és a lábát. Meleg, csalánlevél főzetéből készített borogatást alkalmazva mérsékelhetőek a tünetek, és kámforos krémekkel is enyhítheti a fájdalmakat.

Az időjárási körülmények kedveznek a fertőzések, betegségek terjedésének. Ha folyamatosan erősíti szervezete védekezőképességét, akkor ellenállóbakká válhat a kórokozókkal szemben. Rendszeresen pótolja a C- és a D-vitamint, illetve a magnéziumot is, fogyasszon sok almát, körtét. Ajánlott a savanyúkáposzta és a sütőtök is. A szabad levegőn öltözzön vastagon, rétegesen, a gyerekek esetében különösen fordítson nagy gondot az öltözködésre.

Ismerkedjen meg a spenót élettani hatásaival! Kattintson ide!

A levegőminőség jó, de kismértékű romlás várható.

A közlekedők reggel többfelé, helyenként pedig napközben is ködfoltokkal találkozhatnak. Nagymértékben lecsökken a látástávolság, vezessen sokkal lassabban és tartson nagyobb követési távolságot! Az útburkolat síkossá, csúszóssá válhat az esetlegesen előforduló szitálások miatt. Közlekedjen mindig az útviszonyoknak megfelelően!