Back to top

csontritkulás

csontritkulás

A nélkülözhetetlen magnézium

Az időjárás változásai és más stresszes folyamatok tartós megléte gyakran terheli a szervezetünket. Intenzív igénybevétel esetén a magnézium az emberi szervezet számára elengedhetetlen ásványi anyag, azonban természetes forrásaiból jellemzően keveset fogyasztunk .

A magnézium az emberi szervezet számára elengedhetetlen ásványi anyag, a szervezet sejtszintű folyamataihoz elengedhetetlen a jelenléte. Többek között részt vesz a szív- és érrendszeri folyamatok szabályozásában,  fontos szerepe van erős csontjaink, ép fogazatunk, ragyogó bőrünk, kiegyensúlyozott hormonháztartásunk és egészséges idegrendszerünk meglétében is.

Fehérje, amire szükséged van…

A test fő építőanyaga a fehérje. Az izmok, a szív, az agy és a vese főként fehérjéből áll, ráadásul a csontok vázát is fehérjéből épült rács alkotja.

Gyermekkorban több fehérje tartalmú ételre van szükségünk, hogy biztosítva legyen testünk minden részének folyamatos növekedése, a kopások és sérülések pótlása. A fehérjéknek két típusa van: növényi és állati fehérjék. A teljes értékű fehérjék azok a fehérjék, melyek a szervezet számára megfelelő mennyiségben és arányban tartalmazzák az esszenciális aminosavakat, így egyedüli fehérjeforrásként is biztosítani tudják a szervezet aminosav szükségletét. Az állati fehérjék nagy része ilyen.

Lazacfasírt az Omega-3 forrás

A csontvédő lazacfasírt olyan különleges étel, amellyel vendégek előtt is biztosan sikert aratunk. Magas D-vitamin- és Omega-3-tartalma csontritkulás, csonttörés esetén, de a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése terén is segíti az egészség megőrzését.

Lazacfasírt

Hozzávalók:     

lazacfasírt

Subscribe to RSS - csontritkulás