Back to top

A nélkülözhetetlen magnézium

A magnézium az emberi szervezet számára elengedhetetlen ásványi anyag, azonban jellemzően keveset fogyasztunk belőle.

A magnézium az emberi szervezet számára elengedhetetlen ásványi anyag, azonban jellemzően keveset fogyasztunk belőle. A magnézium elengedhetetlenül fontos a szív- és érrendszeri folyamatok szabályozásában, de fontos szerepe van erős csontjaink, ép fogazatunk, ragyogó bőrünk, kiegyensúlyozott hormonháztartásunk és egészséges idegrendszerünk meglétében is.

A Meteo Klinikán folyamatosan azon dolgozunk, hogy az időjárás okozta kellemetlen, fájdalmas tünetek okait kiderítsük és olyan terápiás megoldást kínáljunk, ami nagyban javítja az Ön életminőségét. 

Szakrendelőnkben a Meteo Klinikán a hét minden napján rendelünk, tünetei kivizsgálásában segítünk. 

A tojáskrémes szendvics kiváló magnéziumforrás. Magnézium nagyobb mennyiségben található még a következő élelmiszerekben: teljes kiőrlésű liszt félék, olajos magvak, hüvelyesek, sötét levelű zöldségek, rákfélék.

Tojáskrém szendvicsre                                                                                                             tojáskrém szendvics

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 1 evőkanál kefir
  • 5 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 mokkáskanál curry por
  • 1 púpozott mokkáskanál só
  • 1 késhegynyi törött fekete bors.

Elkészítés:

A megmosott tojásokat keményre főzzük, meghámozni még melegen ajánlott.

Ezt követően egészen apróra kell összetörni. A vajat a tejföllel és a mustárral habosra keverjük, ehhez adjuk hozzá a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát. A fűszerekkel ízesített masszába végül a darált főtt tojást is belekeverjük. 

A krémet ajánlott lehűteni. Pirított kenyérszeletekre kenve, zöldpaprikával, paradicsommal vagy újhagymával a legfinomabb.  

(Nagyobb adagot is érdemes belőle készíteni, mert egy hétig biztosan eláll a hűtőszekrényben.)

 

 

Szívpanaszok

A magnézium az emberi szervezet számára elengedhetetlen ásványi anyag, azonban jellemzően keveset fogyasztunk belőle.

Szívpanaszok

A vérnyomás a nap folyamán egészséges embernél is állandóan változik a fiziológiás határok között. Normális vérnyomásról beszélünk, ha az értéke 120/80 Hgmm. Ha ennél egy kicsit magasabb, az még nem kóros, azonban, ha 140/90 Hgmm feletti értéket mérünk, akkor érdemes orvoshoz fordulni. Ilyenkor már  a szakirodalom magas vérnyomásról beszél, ami kezelést igényel.  Vannak olyan emberek, akiknek a vérnyomásuk a 100/70 értéket sem érik el, ők az alacsony vérnyomású emberek.

Szívpanaszok

Az időjárás jelentős mértékben fokozhatja a szívpanaszokat, gyakran kiváltó oka is lehet a tüneteknek. A szívbetegséggel élőknek fontos, akár életmentő is lehet, hogy figyelemmel kísérjék a légköri folyamatokat és betartsák az ajánlásokat.

Szívpanaszok

Az ember őseitől örökölt túlélési ösztönének alapvető megnyilvánulási formája a stresszre adott válaszreakció, ami nem más, mint egy automatikus védekező mechanizmus. A túlzottan sok bejövő inger miatt ma már urbanizációs betegségként emlegetjük.