Back to top

nátha

Zsírégető zöldségeink - a retek

Tavasszal kacsingat ránk először a piros hónapos retek. Az egyik legjobb tavaszi immunerősítő és salaktalanító zöldség. Jó hatással van az emésztőrendszerre, azonban puffadásra hajlamos emberek körültekintően fogyasszák.

 
Nagy mennyiségben található benne C-vitamin, illetve a mustárolaj és az egyéb illóolajok.
A retek serkenti a belek mozgását, fokozza a vesék működését, és nem utolsósorban pedig csökkenti a szervezet zsír- és koleszterinszintjét.

Rendszeres fogyasztása segít a hurutos köhögős időszakokban.

Mindemellett nem szabad megfeledkezni fertőtlenítő hatásáról sem.

A gyógyító cékla

Talán nem is gondolnánk, hogy a céklában mennyi értékes tápanyag rejlik! Ez az édeskés zöldség rákmegelőző hatása mellett vérnyomáscsökkentő és immunrendszer erősítő hatással is rendelkezik.

A cékla az egyik legfontosabb vitamin- és ásványianyag-forrásunk.

A cékla élénk színét egy bizonyos betacyanin nevű vegyületnek köszönheti, melyet rendkívül erős antioxidánsként tartanak számon.

Száz gramm cékla fedezi a napi ajánlott rostfogyasztás 10%-át.

Subscribe to RSS - nátha