Back to top

meteogyógyászat

meteogyógyászat

Tudja Ön, hogy mit csinál a meteogyógyász?

A meteogyógyászat egy olyan tudományterület, ami magában foglalja az orvoslás, a természetgyógyászat mit komplementer medicina és a meteorológia tudomány elemeit.

A meteogyógyász a kellő ismeret birtokában felismerni és értelmezi a tüneteket, valamint megoldást kínál a problémára.

A meteogyógyász egy időben méri az élő szervezet valamint a légköri folyamatok változását, és ezeknek az adatoknak a részletes elemzésével megállapítja a bajok időjárás természetű okát.

Elérkeztünk a végéhez – zárul az extrém időszak!

Ahogyan korábbi cikkünkben említettük a minden szempontból extrém idő a héten véget ér. Az elmúlt hetekben csupán a hajnali köd és a sárguló falevelek utaltak az őszi évszakra, a hőmérsékleti értékek sokkal inkább egy júniusi hónapot idézetek.

A hőmérsékleti értékek tekintetében a minden szempontból extrém időszakban számos napi maximum és minimum hőmérsékleti rekord utalt arra, hogy már közel 100 éve nem voltak ilyen meleg őszi hónapjaink. Október végén megdőlt a 90 éves fővárosi maximum-hőmérsékleti rekord, majd november elején hét napból öt napon mértünk rekord meleget.  A rekordsorozatnak még nem volt vége, ugyanis november 12.-én Sellyén 23 fokig melegedett a levegő, amely új napi maximum hőmérsékleti rekordot eredményezett.  

Fényterápiát mindenkinek!

Az M1 Híradó stábja járt nálunk, ők is kipróbálták a fényszemüveget! A fényterápia számtalan panasz esetén nyújthat megoldást, erre az őszi-téli időszakban pedig egyre gyakrabban szükség lesz. 

 A napokban felkeresett minket az M1 Híradó stábja, akik többek között kipróbálták a népszerű fényszemüvegünket is. A szemüveg köztük is nagy sikert aratott, hosszú időn keresztül ismerkedtek vele, próbálgatták, és meggyőződtek a jótékony hatásairól.

BTM, ADHD vizsgálat és terápia

Nagyon sok család problémájára kínálhat megoldást a Meteo Klinika BTM-ADHD rendelése. A klinikán alkalmazott korszerű vizsgálati és terápiás megoldások segítenek a BTM és ADHD panaszok kezelésében, a család jobb életminőségének megteremtésében.

Magyarországon közel 100 ezer főt érint a BTM, ADHD, autizmus, hiperaktivitás vagy a figyelemzavar. Kezelésük nem egyszerű, és gyakran sok kudarccal jár. Pedig az érintett családokra általában nagy terhet ró és sok problémát okoz. Nyáron, az iskolai szünidő alatt, a napi rutinok felborulásával, a több együttléttel csak fokozódnak a gondok.

Klinikánk egyedülálló vizsgálati és terápiás módszerei már BTM-es, ADHD-s gyermekek számára is rendelkezésre állnak.

Hogyan tud nekem segíteni a Meteo Klinika?

Egészségi állapotunkat erősen befolyásolja az éppen aktuális légkörkörnyezeti hatás. Gyakran mondogatjuk, hogy "fáj a fejem ettől az időtől" vagy "jajj, nem bírom ezt a szelet" stb. Míg sokak csak figyelmetlenebbek lesznek, másoknál súlyos bajok alakulnak ki a légköri folyamatok hatására, mint például az infarktus vagy a stroke.

A magyar lakosság 78%-a érzékeny az időjárásra. Van aki csak múló fejfájást tapasztal, de bizonyos helyzetekben a halálos kimenetelű strokok veszélye is ugrásszerűen megnő.

Gyakori az életminőségünket, munkaképességünket komolyan befolyásoló rossz alvást előidéző időjárási helyzetek és nem ártana ismernünk a súlyos balesetekkel fenyegető légköri hatásokat is.

Fejfájósok figyelmébe!

Új lehetőségek a gyógyászatban

Pácienseink sokféle panasszal keresik fel Klinikánkat, olyanokkal, melyek általában már régebb óta megoldatlanok vagy csak részlegesen megoldottak.
Az egyik leggyakoribb – elsősorban fiatal és középkorú nők esetében – a látszólag teljesen rendszertelenül, váratlan pillanatokban visszatérő fejfájás, melynek okait nem sikerült feltárni és megszüntetni.

 

Egy fejfájós napon mindannyian fájdalmasan tekintünk a világra, nehezebben végezzük a feladatainkat, sokszor akár a napi tevékenységünk is kárát láthatja. A fejfájás sokféle módon jelentkezhet,

- féloldali vagy abroncsszerűen szorító

- máskor tarkótájékon lüktető, vagy éppen

- fejtetőn szurkáló jelleggel.

A fejfájás gyakran kísérő tünetekkel együtt jelentkezik, hányinger, hányás, látás zavar, szédülés fény- hang- és szagérzékenység is kísérheti a panaszt.

A fény szerepe az egészségmegőrzésben

Meglepő, hogy mennyire nem vagyunk tisztában a fény fontosságával mindennapi életünkben. Pedig – különösen a szürke téli hónapokban – naponta tapasztaljuk a fényhiány kellemetlen, káros hatásait. De tévedés lenne azt hinni, hogy csak a fény mennyisége hat ránk, a valóságban a színösszetételnek legalább akkora a jelentősége, még a napsütéses nyárban is.

A fény az élet – közhely lenne?

Most nem csak egészségét nyerheti meg!

Rendelje meg egészségdobozát 2016. június 10. és 22. között, és nyerjen Meteogyógyászati állapotfelmérő vizsgálatot!

2016. június 10. és 22. között az Egészségdobozt megrendelők körében kisorsolunk egy Meteogyógyászati állapotfelmérő vizsgálatot.

Amennyiben most rendeli meg Egészségdobozát, részt vesz egy sorsoláson, amellyel megnyerheti Meteogyógyászati állapotfelmérő vizsgálatát.

Macskakarom a különleges segítő

Ma már nagyon széles körben alkalmazzuk ezt a remek gyógynövényt.  Ízületi panaszok és emésztőrendszeri panaszok megoldásához gyakran hívják segítségül, de bőrgyulladásos panaszok megoldására vagy az  immunrendszer erősítése céljából is jól beilleszthető a terápiába.

A macskakarom (uncaria tamentosa) a perui őserdőkben élő növény, nevét arról kapta, hogy erős tüskéivel, karmaival kapaszkodik fel a fákra. Fontos hatóanyagai legnagyobb mennyiségben a növény belső kérgében és az ehető háncsrétegben találhatók, bár az indiánok a növény levelét és gyökerét is használják gyógyításra.

A macskakarom felhasználási lehetőségeit már sok kutatás vizsgálta, melyek a gyógynövény több hatását igazolták.

Hogyan tud nekem segíteni a Meteo Klinika?

Egészségi állapotunkat erősen befolyásolja az éppen aktuális légkörkörnyezeti hatás. Gyakran mondogatjuk, hogy "fáj a fejem ettől az időtől" vagy "jajj, nem bírom ezt a szelet" stb. Míg sokak csak figyelmetlenebbek lesznek, másoknál súlyos bajok alakulnak ki a légköri folyamatok hatására, mint például az infarktus vagy a sztrók.

A magyar lakosság 78%-a érzékeny az időjárásra. Van aki csak múló fejfájást tapasztal, de bizonyos helyzetekben a halálos kimenetelű sztrókok veszélye is ugrásszerűen megnő.

Oldalak

Subscribe to RSS - meteogyógyászat