Back to top

egészséges

egészséges

Egészséges rágcsálnivalók télen

A téli hidegben, a fényszegény napokon sokan hajlamosak nassolni, a főétkezések között is rágcsálni valamit. Válasszunk egészséges finomságokat! 

A téli időszakban sokat nassolunk, ráadásul ünnepek alatt is gyakran előfordul, hogy a vendégségben megkínálnak valami finomsággal. Ilyenkor a cukros sütemények, túlolajozott, túlsózott csipszek helyett válasszuk az ugyanolyan finom, de emellett nagyon egészséges, vitamindús rágcsákat - amik ráadásul a vonalainknak sem ártanak. 

Néhány tipp:

Könnyű, egészséges vacsora

Markáns légköri változások során fontos a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás. Az ételeink helyes megválasztásával csökkenthetjük a szervezetünket érő terhelést. A jól megválasztott ételek elősegíthetik a szervezete megfelelő működését.

A csirkehús B-vitamin tartalma jelentős, emellett ásványi anyagokban is gazdag. Teljes értékű fehérjetartalma magas, viszont kevés zsírt tartalmaz. Könnyen emészthető, kitűnő fehérjeforrás.

A különféle zöldségek rendszeres fogyasztása szintén meghatározó a mindennapjainkban. A zöldségek magas rosttartalma segíti az emésztőrendszerünk helyes működését, csökkentheti a daganatos és érrendszeri betegségek kialakulását. 

Grillezett, sajtos csirkemell zöldségkörettel

Subscribe to RSS - egészséges