Back to top

Szőlő az egészségünk támogatója!

A szőlő az egyik kedvelt gyümölcsünk. Finom, sokoldalú, és nem mellesleg nagyon egészséges is. Amellett, hogy rendkívül gazdag káliumban, B-vitaminokban és C-vitaminban, tartalmaz még vasat, rezet, cinket és magnéziumot is.

A szőlő egészségünk őrzője. Napi fogyasztása minden szervünkre jótékony hatással bír. Már Galenosz is felismerte, hogy a szőlő fogyasztása élettani előnyökkel jár.

Meteogyógyászunk ajánlása szerint a szőlő kiválóan alkalmazható tisztító kúra részeként.

Idős, legyengült szervezetnek jó roboráló, a folyadékot megtartó szervezetnek pedig vizelethajtó tulajdonsága miatt ajánlott.

Nyári melegben természetes vízhajtóként érdemes alkalmazni. Jó hatással van az emésztésre is, azonban cukorbetegek csak a diétájukba beillesztve fogyasszák a dietetikussal egyeztetve.

A sötét szemű szőlők nagy mennyiségben tartalmaznak flavonoidokat, antociánt-, rezveratrolt - ami kutatások szerint akadályozza a vérrögképződést. Így a vörösbor mértékletes fogyasztása támogatja a keringési rendszert.

A hidegen sajtolt szőlőmagolaj nem csak a salátáinkat gazdagíthatja, hanem feszesíti a bőrt, így a szépítő- és testápolószerekben is előszeretettel alkalmazzák. Hatásos a narancsbőr elleni kezelések során, ránctalanító, "fiatalító" hatása szintén régóta ismert.

Természetes gyógymódokkal és egyénre szabott terápiákkal segítjük egészsége megtartását, gyógyulási folyamatait. Kérjen időpontot meteogyógyászunktól!