Back to top

flavonoidok

Csalán, az egyik legerősebb gyógynövény

A nagy csalán hazánkban szinte mindenhol megtalálható. Többek között klorofill, flavonoidok, ásványi anyagok, (vas, magnézium, cink, réz) és vitaminok (C-, B-, K-, A-, U) széles skálája található benne. A népgyógyászat régóta használja reumatikus és ízületi betegségek gyógyítására.

A csalán teájának fogyasztása mellett a növény friss hajtásaival a beteg testrészeket ütögetve, gyógyító hatású. 
Tavaszi friss hajtásaiból levest és főzeléket is készíthetünk. Vizelethajtó és vértisztító teák alkotórésze, a reumatikus panaszok és az ízületi betegségek, valamint a köszvény tüneteinek enyhítésére is alkalmas. A tavaszi fáradtság ellenszere.

Szőlő az egészségünk támogatója!

A szőlő az egyik kedvelt gyümölcsünk. Finom, sokoldalú, és nem mellesleg nagyon egészséges is. Amellett, hogy rendkívül gazdag káliumban, B-vitaminokban és C-vitaminban, tartalmaz még vasat, rezet, cinket és magnéziumot is.

A szőlő egészségünk őrzője. Napi fogyasztása minden szervünkre jótékony hatással bír. Már Galenosz is felismerte, hogy a szőlő fogyasztása élettani előnyökkel jár.

Meteogyógyászunk ajánlása szerint a szőlő kiválóan alkalmazható tisztító kúra részeként.

Idős, legyengült szervezetnek jó roboráló, a folyadékot megtartó szervezetnek pedig vizelethajtó tulajdonsága miatt ajánlott.

Subscribe to RSS - flavonoidok