Back to top

E-vitamin

Spárgával a reumatikus panaszok ellen!

A spárga Magyarországon az utóbbi tizenöt évben lett népszerű sokak körében. A népi gyógyászat szerint a spárga remek vértisztító, hat a vesékre, és a reumatikus panaszokat is csökkentheti. Pozitív élettani hatásai miatt érdemes fogyasztani. 

Tartalmaz vasat, nátriumot, kalciumot, foszfort, káliumot, béta karotint, niacint, folsavat és C, B1, B2, B6 vitamint.

A népi gyógyászat szerint a spárga remek vértisztító, hat a vesékre, és a reumatikus panaszokat is csökkentheti.

A zöld spárga általában zsengébb, és a szálak végének levágása után, hámozás nélkül fogyasztható.

A fehér spárga viszont hámozást igényel.

Miért fogyasszunk olívaolajat?

Az olívaolaj a szervezet számára esszenciális telítetlen zsírsavakat tartalmaz: A telítetlen zsírsavak nagyobb arányú fogyasztása - amiben az olívaolaj gazdag - csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Az olívaolaj természetes antioxidánsai az E- és a K-vitamin. Erősíti az izomsejteket és jó hatású reumás ízületi gyulladás esetén is.

Diós-fokhagymás spagetti

Nem csak jó ízű, de szervezetünk számára hasznos anyagokat is tartalmaz a diós-fokhagymás spagetti.

Az alábbi tészta több összetevője  is fontos ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. A dióban található E-vitamin bőrünk szépségéről gondoskodik, de fontos antioxidánsokat  és esszenciális zsírsavat is tartalmaz. Fogyasztásuk segíthet a vérnyomás egészséges szinten tartásában, és csökkentheti a koleszterinszintünket.

Subscribe to RSS - E-vitamin