Back to top

Meteogyógyászati® okoseszköz prototípus és szolgáltatás kutatás-fejlesztése és piacra vitele

Kedvezményezett: ICI Interaktív Kommunikációs Zrt.
Kivitelezés ideje: 2016.04.01-2018.03.29.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 62 710 651,- Ft
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Meteogyógyászati okoseszköz prototípus és szolgáltatás kutatás-fejlesztése és piacra vitele

Projekttörténeti beszámoló

Sajtóközlemény a projekt indításáról

Széchenyi 2020

2016.04.15.

ICI Interaktív Kommunikációs Zrt

Sajtóközlemény

Meteogyógyászati® okoseszköz és szolgáltatás PROTOtípus kutatás-fejlesztése és piacra vitele projekt megkezdése

Az időjárás sokaknál okoz komoly egészségügyi panaszokat. Az ICI Interaktív Kommunikációs Zrt az EU-s támogatású GINOP-2.1.7-15-2016-01327 azonosítójú prototípus fejlesztési pályázat keretében, csongrádi telephelyére 2016. februárban nyújtott be projekt pályázatot, és 2016. április 1-én indította el a meteogyógyászati® terápiás eszköz és szolgáltatás kutatás-fejlesztését. A kétéves projekt eredményeként kifejlesztendő eszköz segíti majd az időjárás eredetű panaszok személyre szóló kezelését. A projektjavaslat teljes összege: 95 177 310,- Ft, a kért EU-s támogatás 62 710 651,- Ft.

Az ICI Interaktív Zrt két évtizede kutatja a légköri folyamatok emberi szervezetre gyakorolt hatását. Ezalatt budapesti és csongrádi telephelyén is több sikeres kutatás-fejlesztési projektet valósított meg, melyek az időjárás egészségre gyakorolt hatásának eredetét és mibenlétét kutatta, ill. eszközöket, módszereket, országos humánmeteorológia mérőhálózatot és előrejelző rendszert fejlesztett ki az egyéni időjárás-érzékenység vizsgálatára és kezelésére. A magyar populáció 30%-a esetén okoz jelentős életminőség- vagy egészség romlást az időjárás.

A „Meteogyógyászati okoseszköz prototípus és szolgáltatás kutatás-fejlesztése és piacra vitele” című pályázati projekt olyan eszköz kifejlesztését tűzte ki célul, amellyel eredményesen kezelhetők a magyar lakosság jelentős részének sok szenvedést okozó időjárás eredetű panaszok, továbbá idősek, betegek számára is legyen bárhol, bármikor, egyszerűen alkalmazható.

További tájékoztatás a www.meteoklinika.hu oldalon található.


A projekt megvalósítása


A projekt cégünk csongrádi kutató-fejlesztő telephelyén került megvalósításra


Mérőállomásaink országszerte percenként mérik a humánmeteorológiai paramétereket (A képen: galyaytetői kutató mérőállomásunk)


A világújdonság dinamikus fényterápiás szemüveg a tervezőasztalon


Komplex kutatási adatfeldolgozás a meteogyógyászati fényterápiás kutatásokhoz


Az okoseszköz fényszemüveg agya: a nagyteljesítményű feldolgozó egység


Bemérő rendszerek a prototípus gyártáshoz


Korszerű gépeken folyik a próbagyártás


Még egy rögzítő csavar, és kész az időjárás érzékenység új terápiás eszköze: a dinamikus fényszemüveg


Rendelőnkben az MTVA forgatócsoportja is kipróbálta a MeteoGlass® fényszemüveget 


A MeteoGlass® fényszemüveg a TV2, az Echo TV és a Gyöngyös TV műsorában


Sajtóközlemény a projekt zárásáról

Széchenyi 2020

2018.03.19.

ICI Interaktív Kommunikációs Zrt

Sajtóközlemény

Világújdonságot jelentő meteogyógyászati® okoseszköz és szolgáltatás segíti az időjárás eredetű bajok kezelését

Az időjárás nagyon sok embernek okoz komoly egészségügyi panaszokat. Az ICI Interaktív Kommunikációs Zrt 2016. április 1-én, az EU-s támogatású GINOP-2.1.7-15-2016-01327 azonosítójú prototípus fejlesztési pályázat keretében, Csongrádon indította el egy forradalmian új meteogyógyászati® terápiás eszköz és szolgáltatás kutatás-fejlesztését. A kétéves projekt során kifejlesztésre, tesztelésre és gyártás-előkészítésre került egy olyan meteogyógyászati® dinamikus fényterápiás szemüveg, ami az egyéni időjárás-érzékenység alapján teszi lehetővé az időjárás eredetű panaszok személyre szóló kezelését. A projekt 2018. március 29-i befejezésével már az új eszközök is a páciensek rendelkezésre állnak a Meteo Klinikán. A projekt 95 177 310,- Ft teljes összegéből 62 710 651,- Ft (65,89%) az EU-s támogatás.

Az ICI Interaktív Zrt két évtizede kutatja a légköri folyamatok emberi szervezetre gyakorolt hatását. Ezalatt budapesti és csongrádi telephelyén is több sikeres kutatás-fejlesztési projektet valósított meg, melyek az időjárás egészségre gyakorolt hatásának eredetét és mibenlétét kutatta, ill. eszközöket, módszereket, országos humánmeteorológia mérőhálózatot és előrejelző rendszert fejlesztett ki az egyéni időjárás-érzékenység vizsgálatára és kezelésére. A magyar populáció 30%-a esetén okoz jelentős életminőség- vagy egészség romlást az időjárás.

Ma már hatékony vizsgálati és terápiás eszközök állnak rendelkezésre a Meteo Klinikán. A Meteo Klinika egészségmegőrző program elnyerte a XIX. Innovációs Nagydíj Pályázat kiemelt elismerését. A Zrt vezetésével, Csongrád és Budapest XVIII. Kerület Önkormányzataival háromoldalú együttműködés jött létre a környezeti monitoring program keretében az egészség- és környezettudatosság oktatására.

A jelen „Meteogyógyászati okoseszköz prototípus és szolgáltatás kutatás-fejlesztése és piacra vitele”című pályázati projekt egy olyan új eszköz kifejlesztését tűzte ki célul, amellyel eredményesen kezelhetők a magyar lakosság jelentős részének sok szenvedést okozó időjárás eredetű panaszok, továbbá idősek, betegek számára is legyen bárhol, bármikor, egyszerűen alkalmazható. A MeteoGlass fényterápiás okosszemüveg hordozható, magában is alkalmazható, ill. a személyes terápiás programmal számítógépről vagy mobiltelefonról nyilvános applikációval feltölthető. Emellett jól alkalmazható magatartási és depressziós panaszok kezelésére is.

A szolgáltatás a Meteo Klinikán teljes körűen a páciensek rendelkezésére áll, a rendelésre előzetes bejelentkezés szükséges a (+36-)1-296-0513 telefonszámon. A fényterápiás szemüvegek gyártása a kialakított gyártóbázison több színben és méretben, az igényeknek megfelelően biztosított. További tájékoztatás a www.meteoklinika.hu oldal Fényterápia aloldalán olvasható, ill. a https://youtu.be/G07G_I2PGTs videón megtekinthető.

Kapcsolat:

ICI Interaktív Zrt.
1183 Budapest, Czuczor Gergely utca 2.
Tel: +36-1-291-4930
Fax: +36-1-294-1458
E-mail: info@icicom.hu