Back to top

Mit tehet, ha gyakran vannak görcsös panaszai?

A Meteo Klinikára bejelentkezők esetében gyakori tünet a görcsös fájdalom. A fokozott görcskészség sokféle okra vezethető vissza, és általában nem csak önmagában észlelhető jelenség, hanem egyéb más tünetekkel együtt jelenik meg. 

Gyakori tünet, hogy minden előzmény nélkül egyszer csak elkezd görcsölni valamely izomzat. Ez legtöbbször egy húzó jellegű, kellemetlen égető érzés, melytől nehezen lehet megszabadulni.

Gyakran a vádli, vagy a láb más izomzatán tapasztaljuk, de  előfordul a bordaközi izmoknál, de a csuklás is a rekeszizom görcsös állapota. 

Az izomgörcsök gyakran ásványi anyag hiányakor következnek be,  azonban egyéb külső tényezők is befolyásolják a kialakulásukat. A panaszok kortól, nemtől függetlenük bárkinél felléphetnek.  

Idősebb pácienseinknél jellemző, hogy a görcsös fájdalmak a gyomrot, epét, vesét, beleket is érintik. Nagyobb számban fordul elő azoknál, akinek epe-veseköve is van, illetve a gyomrával vannak egyéb problémák is.

Gyermekek esetén a hasfájós tünetek figyelhetők meg, a belek görcsös fájdalma már egész korai gyermekkorban is megjelenő tünet.

A görcsös panaszok jelentős része mögött olyan kiváltó okok állnak, melyek a Meteo Klinikán ma már jól vizsgálhatók és kezelhetők. 

Ha Ön is gyakran éli át a görcsös fájdalmakat, néhány dolgot érdemes megtennie

Javasolt, hogy egy-két héten keresztül figyelje meg magát, hogy milyen gyakran, hol és hogyan jelentkezik a görcsös panasza. Jegyezze fel minél részletesebben, milyen volt a lefolyása. Ne felejtsen el dátumot írni a feljegyzéséhez, legjobb, ha erre a Meteo Klinika által összeállított TÜNETNAPLÓT használja, mert ez segít a kiértékelésben, és a fronthelyzetről, megoldási lehetőségekről is időben értesül.

Írja bele, hogy mit tapasztalt aznap, hogy érezte magát, milyen más tünetei jelentkeztek! Gondolja át, hogy az egyes görcsös epizódok kialakulását mi válthatta ki!

Jellemző, hogy pácienseink már átestek alapos orvosi vizsgálatokon, de az elvégzett vizsgálatok semmilyen szervi okot nem igazoltak, ami a görcsös panaszokat indokolná. Az eddig alkalmazott kezelések pedig nem oldották meg kielégítően a panaszukat.

Ha Ön is úgy tapasztalja, hogy panaszai hátterében a szervezetét érő erős stressz terhelések (mint például megoldatlan gondok vagy időjárási hatások) is lehetnek, egyébként pedig más magyarázatot nem tudott találni, akkor a tényleges okokat megfelelő vizsgálatokkal meg kell állapítani.

Előfordulhat, hogy Ön talált már ugyan magyarázatot a bajai okára, mégsem sikerült ezekre a megfelelő kezelési módot megtalálnia. Ez esetben is részletes vizsgálatok szükségesek a pontos okok és a megfelelő kezelési módok meghatározására.

Tény, hogy egyre több, különböző eredetű stresszhatás ér bennünket, miközben a stressztűrő képességünk erősen ingadozik és határozottan romló tendenciát mutat. A megváltozott életkörülményeinkből, a változó klímából és az egyre szélsőségesebb időjárásból és számos más okból eredő stresszhatások együttesen terhelik a szervezetünket. A szervezetünk válaszreakciója és a következményként megjelenő panaszok mindenkire egyénileg jellemzőek. Igen összetett kérdésről van szó, ami csak speciális eszközökkel vizsgálható és kezelhető eredményesen. A Meteo Klinika rendelkezik a szükséges tudományosan megalapozott módszerekkel és műszerezettséggel.

Ha már vannak megfigyelési adatai, észrevételei, segítünk az állapotát értékelni. Az alábbi (nem emeltdíjas) telefonon hívjon bennünket, és itt tud vizsgálatra is bejelentkezni:

Tanácsadás és bejelentkezés vizsgálatra: 06 1 296 0513

Ha nem tud hívni bennünket, kérjen visszahívást:

Visszahívást kérek »

Legjobb, ha tapasztalatait TÜNETNAPLÓNK segítségével vezeti. Ehhez az alábbi gomb megnyomásával iratkozzon fel FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE, amelyben elküldjük Önnek a napi TÜNETNAPLÓJÁT, továbbá időben értesülhet a fronthelyzetről. Ez sokat segíthet görcsös panaszai okának felderítésében. Emellett hasznos tudnivalókat is küldünk a megoldási lehetőségekről.

Kérem a FRONT-ÉRTESÍTŐT a TÜNETNAPLÓVAL »

További fontos tudnivalókat itt olvashat:

Feliratkozás: Front-Értesítő

Visszahívás kérés a Meteo Klinikától

Az alábbi Űrlap kitöltésével Ön visszahívást kérhet a Meteo Klinikától.

Kérjük, adja meg telefonszámát, és hogy milyen napszakban alkalmas Önnek fogadni a hívásunkat. A kérések számától függően 1-2 napon belül számíthat visszahívásra. A "Mi a leggyakoribb panasza" mezőben tüntesse fel kérése okát. Kora, és a település megadása segít abban, hogy pontosabb információkat adhassunk Önnek. Ha megadja e-mail címét, könnyebben kapcsolatba tudunk lépni Önnel, pl. egy hibás telefonszám korrigálása, vagy egy időpont egyeztetés céljából.