Back to top

Mit tehet, ha gyakran feszült, ideges?

A Meteo Klinikára bejelentkezők esetében gyakori tünet az idegesség, a feszült, olykor szélsőséges lelkiállapot. Sokszor pácienseink nem tudják, hogy ezt az állapotot mi váltja ki náluk. A Meteo Klinika páciensei között 27-40 százalék között jelentkezik feszült, ideges állapot.

A felgyorsult világunkban egyre természetesebb, hogy akár mi magunk, akár a környezünkben élők gyakran feszültek, idegesek vagy agresszívak. Pedig ezek vészcsengők, amit a szervezetünk küld, hogy valami nincs rendben. Ez az állapot nemtől és kortól függetlenül minden korosztályban előfordul. 

Gyermekek esetében is megfigyelhető mint tanult folyamat. Náluk a konfliktuskezelésben mérhető ennek mértéke. 

Jellemző, hogy ez a tünet nem önmagában van, hanem más tünetekkel együtt jelentkezik. Gyakran látható ok nélkül megjelenő feszültségérzés egészen a kontrollvesztés állapotáig is eljuthat, ami jelentősen terheli családunkat, környezetünket, és tartós fennállása további egészségügyi problémákhoz is vezethet.

A fejfájások jelentős része mögött olyan kiváltó okok állnak, melyek a Meteo Klinikán ma már jól vizsgálhatók és kezelhetők.

Ha Ön is gyakran ideges, feszült, néhány dolgot érdemes megtennie

Javasolt, hogy néhány héten keresztül figyelje meg magát, hogy milyen gyakran, hogyan jelenik meg az ideges, feszült állapot. Jegyezze fel minél részletesebben, milyen volt a megjelenése,  lefolyása. Ne felejtsen el dátumot írni a feljegyzéséhez, legjobb, ha erre a Meteo Klinika által összeállított TÜNETNAPLÓT használja, mert ez segít a kiértékelésben, és a fronthelyzetről is időben értesül.

Írja bele, hogy mit tapasztalt aznap, hogy érezte magát, milyen más tünetei jelentkeztek! Gondolja át, hogy az egyes feszült, ideges epizódok kialakulását mi válthatta ki!

Jellemző, hogy pácienseink már átestek alapos orvosi vizsgálatokon, de az elvégzett vizsgálatok semmilyen szervi okot nem igazoltak, ami a feszült, ideges tüneteiket indokolná. Az eddig alkalmazott kezelések pedig nem oldották meg kielégítően a panaszukat.

Ha Ön is úgy tapasztalja, hogy panaszai hátterében a szervezetét érő erős stressz terhelések (mint például megoldatlan gondok vagy időjárási hatások) is lehetnek, egyébként pedig más magyarázatot nem tudott találni, akkor a tényleges okokat megfelelő vizsgálatokkal meg kell állapítani.

Előfordulhat, hogy Ön talált már ugyan magyarázatot a bajai okára, mégsem sikerült ezekre a megfelelő kezelési módot megtalálnia. Ez esetben is részletes vizsgálatok szükségesek a pontos okok és a megfelelő kezelési módok meghatározására.

Tény, hogy egyre több, különböző eredetű stresszhatás ér bennünket, miközben a stressztűrő képességünk erősen ingadozik és határozottan romló tendenciát mutat. A megváltozott életkörülményeinkből, a változó klímából és az egyre szélsőségesebb időjárásból és számos más okból eredő stresszhatások együttesen terhelik a szervezetünket. A szervezetünk válaszreakciója és a következményként megjelenő panaszok mindenkire egyénileg jellemzőek. Igen összetett kérdésről van szó, ami csak speciális eszközökkel vizsgálható és kezelhető eredményesen. A Meteo Klinika rendelkezik a szükséges tudományosan megalapozott módszerekkel és műszerezettséggel.

Ha már vannak megfigyelési adatai, észrevételei, segítünk az állapotát értékelni. Az alábbi (nem emeltdíjas) telefonon hívjon bennünket, és itt tud vizsgálatra is bejelentkezni:

Tanácsadás és bejelentkezés vizsgálatra: 06 1 296 0513

Ha nem tud hívni bennünket, kérjen visszahívást:

Visszahívást kérek »

Legjobb, ha tapasztalatait TÜNETNAPLÓNK segítségével vezeti. Ehhez az alábbi gomb megnyomásával iratkozzon fel FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE, amelyben elküldjük Önnek a napi TÜNETNAPLÓJÁT, továbbá időben értesülhet a fronthelyzetről. Ez sokat segíthet feszült, ideges panaszai okának felderítésében. Emellett hasznos tudnivalókat is küldünk a megoldási lehetőségekről.

Kérem a FRONT-ÉRTESÍTŐT a TÜNETNAPLÓVAL »

További fontos tudnivalókat itt olvashat:

Feliratkozás: Front-Értesítő és Tünetnapló

Az emailcímét nem adjuk át harmadik félnek.

Visszahívás kérés a Meteo Klinikától

Az alábbi Űrlap kitöltésével Ön visszahívást kérhet a Meteo Klinikától.

Kérjük, adja meg telefonszámát, és hogy milyen napszakban alkalmas Önnek fogadni a hívásunkat. A kérések számától függően 1-2 napon belül számíthat visszahívásra. A "Mi a leggyakoribb panasza" mezőben tüntesse fel kérése okát. Kora, és a település megadása segít abban, hogy pontosabb információkat adhassunk Önnek. Ha megadja e-mail címét, könnyebben kapcsolatba tudunk lépni Önnel, pl. egy hibás telefonszám korrigálása, vagy egy időpont egyeztetés céljából.