Back to top

Mit tehet mentális ingadozás ellen – kezelési lehetőségek

Levertnek, kedvetlennek érezhetjük magunkat egy szomorkás időben, de ugyanilyen rossz érzetünk lehet egy tartós stresszállapot alatt is. Az időjárás változásai vagy a tartósan fennálló egyéb terhelések gyakori következménye a testi, lelki fáradtság.

Mindenkinél előfordul, hogy néha lemerül; ilyenkor nagyon jól működik, ha kiszakadunk a napi rutinból, kicsit megjutalmazzuk, kényeztetjük magunkat.

Ha teheti, ezeken a napokon engedje meg magának, hogy azzal foglalkozzon, amihez kedve van. Sétáljon, töltődjön a természetben, hallgassa kedvenc zenéjét.

Ha rosszkedvűen kezdődik a napja, készítsen színes ételeket, fogyasszon salátákat, céklát, színes bogyós gyümölcsöket. Egy jó, lendületes zene segít felpörgetni az energiákat.
Ezeken a napokon fokozottan ajánlott figyelni a légzésre, a mélyen történő be- és kilégzés segítheti a szerveztét a jó oxigénellátásban.  

A táplálkozásban részesítse előnybe a szénhidrátban gazdag, csípős élelmiszereket. Vitaminforrásként készítsen színes smoothiet, meleg, illatos teát.

Ha panaszai nem múlnak, illetve, ha erősebben vagy visszatérően jelentkeznek, ami már jelentősen rontja az életminőségét, zavarja a munkában és a mindennapi életében, akkor a házi praktikák alkalmazása már nem elégséges. Az orvosmeteorológiai, humánmeteorológiai jelentéseink alapján figyelje meg szervezete reakcióit, iratkozzon fel ingyenes Front-Értesítőnkre, vezesse az ebben található a Tünetnaplót. 

Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot! Hívja klinikánkat a 06-1-296-0513 számon (nem emeltdíjas, hétköznapokon 9-12 óráig hívható), vagy küldjön e-mailt: meteoklinika@meteoklinika.hu.

Ha egyéb tüneteket is tapasztal, mint szédülés, feszültségérzet, alvászavarok, fáradékonyság stb., javasolt bejelentkeznie egy meteogyógyászati vizsgálatra, mert felnőttkorban ezek a panaszok ritkán múlnak el spontán, viszont eredményesen kezelhetők. 

A vizsgálat ára 14.900 Ft, melyet Egészségpénztárra vagy Széchenyi Pihenőkárgyára is elszámolhat.

Az időjárás-érzékenység és a tartós stressz következményei ma már eredményesen kezelhetők, erről itt tájékozódhat!

Feliratkozás: Front-Értesítő