Back to top

Időjárás eredetű stresszes állapotok okai és kezelése – hirtelen fellépő stressz

A feszült, ideges állapotok gyakran társulnak időjárási folyamatokhoz, vagy túlzott, hirtelen bekövetkező stresszállapotokhoz. Többnyire összefüggést mutatnak az időjárás változásaival.

Ha Önnél ez az ideges, feszült állapot hirtelen jelenik meg, egy jó légzőgyakorlat segít megoldani a feszültséget. Figyelje a légzése ritmusát és mélységét. Figyelje meg, hogy felületesen vagy mélyen veszi-e a levegőt.

Ha felületesen veszi, igyekezzen egyre mélyebben beszívni, majd kifújni. Figyeljen arra, hogy a teljes tüdejét szívja tele. Mindig az orron keresztül szívja be, és a száján keresztül fújja ki a levegőt. Ügyeljen, hogy a belégzés és a kilégzés folyamatos legyen. Ne tartson légzésszünetet. Ha légszomja alakul ki, akkor annak megszüntéig az orron és a szájon keresztül egyszerre vegye a levegőt. 

A visszatartott levegő növeli a feszültséget, emeli a vérnyomást. A gyakorlat közben ügyeljen arra, hogy a be- és kilégzés folyamatos legyen.

Ha panaszai nem múlnak, illetve, ha erősebben vagy visszatérően jelentkeznek, ami már jelentősen rontja az életminőségét, zavarja a munkában és a mindennapi életében, akkor a házi praktikák alkalmazása már nem elégséges. Az orvosmeteorológiai, humánmeteorológiai jelentéseink alapján figyelje meg szervezete reakcióit, iratkozzon fel ingyenes Front-Értesítőnkre, vezesse az ebben található a Tünetnaplót. 

Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot! Hívja klinikánkat a 06-1-296-0513 számon (nem emeltdíjas, hétköznapokon 9-12 óráig hívható), vagy küldjön e-mailt: meteoklinika@meteoklinika.hu.

Ha már egyéb tüneteket is tapasztal, mint szédülés, feszültségérzet, alvászavarok, fáradékonyság stb., javasolt bejelentkeznie egy vizsgálatra, mert felnőttkorban ezek a panaszok ritkán múlnak el spontán, viszont eredményesen kezelhetők. 

A vizsgálat ára 14.900 Ft, melyet Egészségpénztárra vagy Széchenyi Pihenőkárgyára is elszámolhat.

Az időjárás-érzékenység és a tartós stressz következményei ma már eredményesen kezelhetők, erről itt tájékozódhat!

Feliratkozás: Front-Értesítő és Tünetnapló

Az emailcímét nem adjuk át harmadik félnek.