Back to top

Letaglózó fáradtság az időjárástól

Az időjárás jelentősen befolyásolja hangulatunkat, életminőségünket. Sokan nem is gondolnák, hogy a látszólag ok nélküli fáradtságunkat, kimerültségünket mennyire meghatározzák a légköri folyamatok.

Aktuális testi-lelki állapotunkra hatással vannak a légkör-környezeti folyamatok, melyek főként az idegrendszerünk által okoznak különféle tünetet.

Az időjárási tényezők emberi pszichére gyakorolt hatásáról már régóta tudunk. A  napsütés, vagy éppen a borongós, csapadékos idő mindannyiunk napját meghatározza.  

Frontátvonuláskor a légkörben bekövetkező hirtelen nyomás-, hőmérséklet és nedvességváltozások folyamatosan próbára teszik szervezetünk alkalmazkodóképességét. Így a természeti jelenségek, az időjárás és a szervezetünk működésének összhangja is hozzájárulhat fáradtságérzetünk, munkateljesítményünk, fizikai állapotunk alakulásához.

Sajnos több súlyos szervezeti válaszreakció hátterében szintén jelen vannak a légköri folyamatok. pl: koraszülés, szívinfarktus, stroke, epilepsziás rohamok.

A rendszeresen visszatérő panaszok esetén ajánlott megvizsgálni, hogy az időjárási milyen szerepet játszik a panaszok megjelenésében. A rendszeresen végzett séta és egyéb testmozgások, valamint a helyes táplálkozás sokat segítenek az enyhe panaszok megoldásában. Azonban a tartósan fennálló problémákat javasolt kivizsgáltatni.

Diagnosztikai és terápiás módszereinket az Európai Unió és a Magyar Állam kutatás-fejlesztési támogatásával fejlesztettük, melyek kizárólag klinikánkon érhetők el. Klinikánk Egészségmegőrző programja elnyerte a XIX. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat kiemelt elismerését.

A Meteo Klinikán természetes, ugyanakkor tudományosan megalapozott, minden esetben személyére szólóan megállapított módszerekkel segítünk egészségügyi panaszai megoldásában. Figyelje magát, a panaszai jelentkezését egy ideig, ez sokat segíthet panaszai okának felderítésében.

Legjobb, ha tapasztalatait TÜNETNAPLÓNK segítségével vezeti. Ehhez az alábbi gomb megnyomásával iratkozzon fel FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE, amelyben elküldjük Önnek a napi TÜNETNAPLÓJÁT, melyben vezetheti a naponta megjelenő tüneteit. További segítséget nyújtunk a pandémiás időszakban a megfertőződés elkerülése végett,  olvassa naponta Vírusfigyelmeztetőnket is, melyben hasznos tanácsokat is talál.

Kérem a FRONT-ÉRTESÍTŐT a TÜNETNAPLÓVAL »

Feliratkozás: Front-Értesítő és Tünetnapló

Az emailcímét nem adjuk át harmadik félnek.