Back to top

Mit tehet frontérzékenység eredetű fejfájások ellen - kezelési lehetőségek

A fejfájások különböző fajtái gyakran összefüggenek az időjárás változásaival vagy más, régóta fennálló egyéb stresszterhelésekkel.

A szem mögötti, és a koponyán belül érzett enyhe fájdalmak esetén a nyak és a váll átmozgatása, masszírozása segít oldani a koponyán belüli feszültséget. A kúraszerűen alkalmazott magnézium is támogatja a szervezetet nagyobb igénybevétel esetén.

Fogyasszon a nehezebb napokon 3-4 csésze hibiszkuszteát, kerülje a cukrozott ételek, italok fogyasztását és a sos ételeket. Ilyenkor kevés, és könnyen emészthető ételt fogyasszon.  A teát forrázást követően 5 percig áztassa, esetleg mézzel édesítheti.

Fontos, hogy gondoljon arra, hogy az ilyen típusú fejfájások mögött gyakoriak a táplálkozás eredetű problémák, amik folyamatos belső terhelést tartanak fent a szervezetében, melyet az időjárás folyamatai tovább erősítenek. Sokan nem is gondolnak rá, hogy a mindennapokban rendszeresen fogyasztott élelmiszereknek köze lehet a panaszaikhoz. Javasolt stresszkezelési módszereket is megtanulni, ami sokféle lehet, pl. egyszerű légzőgyakorlat, alternatív mozgásgyakorlatok, kommunikációs módszerek.

Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot! Hívja klinikánkat a 06-1-296-0513 számon (nem emeltdíjas, hétköznapokon 9-12 óráig hívható), vagy küldjön e-mailt: meteoklinika@meteoklinika.hu.

Ha panaszai erősek, vagy visszatérően jelentkeznek, jelentősen rontják az életminőségét, akadályozzák a munkájában, negatívan hatnak a mindennapi életére, akkor a házi praktikák alkalmazása már nem elégséges a megoldáshoz. Az orvosmeteorológiai, humánmeteorológiai jelentéseink alapján figyelje meg szervezete reakcióit, iratkozzon fel ingyenes Front-Értesítőnkre, vezesse az ebben található a Tünetnaplót. 

Az időjárás-érzékenység és a tartós stressz következményei ma már eredményesen kezelhetők, erről itt tájékozódhat!

A vizsgálat ára 14.900 Ft, melyet Egészségpénztárra vagy Széchenyi Pihenőkárgyára is elszámolhat.

Az időjárás-érzékenység ma már eredményesen kezelhető, nézze meg pácienseink tapasztalatait.

Feliratkozás: Front-Értesítő és Tünetnapló

Az emailcímét nem adjuk át harmadik félnek.