Back to top

Időjárás és stressz eredetű fejfájások okai és kezelése - halántéktáji tünetek

A különböző típusú fejfájások gyakran kapcsolódnak az időjárás változásaihoz vagy a tartósan fennálló egyéb stresszterhelésekhez.

Ha Önnél jellemzően halántéktáji fájdalom jelentkezik, ami csak ritkán vagy enyhébb formában fordul elő, akkor megpróbálkozhat az alábbi kezelési módszerrel:

Az ilyen típusú fejfájások ellen érdemes figyelni a napi zsírfogyasztásra, a bevitt kalóriának a 30%-át ne haladja meg. Az étkezésekhez fogyasszon borsmenta teát.
A teából 1 teáskanál teafüvet forrázzon le 2 dl vízzel, 3-5 perces áztatást követően fogyassza el.
Figyeljen rá, hogy ne áztassa túl, mert akkor sok keserűanyag oldódik ki belőle, és élvezhetetlenné válik.  
A kúraszerűen alkalmazott magnézium is támogatja a szervezetét a nehezebb napokon. Figyeljen arra, hogy jól felszívódó készítményeket alkalmazzon.

Figyelem: A borsmenta tea, borsmenta készítmények csak felnőttek számára használhatók. 6 éves kor alatt szigorúan tilos alkalmazni!

Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot! Hívja klinikánkat a 06-1-296-0513 számon (nem emeltdíjas, hétköznapokon 9-12 óráig hívható), vagy küldjön e-mailt: meteoklinika@meteoklinika.hu.

Ha panaszai nem múlnak, illetve, ha erősebben vagy visszatérően jelentkeznek, ami már jelentősen rontja az életminőségét, zavarja a munkában és a mindennapi életében, akkor a házi praktikák alkalmazása már nem elégséges. Az orvosmeteorológiai, humánmeteorológiai jelentéseink alapján figyelje meg szervezete reakcióit, iratkozzon fel ingyenes Front-Értesítőnkre, vezesse az ebben található a Tünetnaplót.

Ha egyéb tüneteket is tapasztal, mint például szédülés, feszültségérzet, alvászavarok, fáradékonyság, stb., javasolt bejelentkeznie egy vizsgálatra, mert felnőttkorban ezek a panaszok ritkán javulnak spontán, viszont eredményesen kezelhetők. Nézze meg alábbi videónkon, hogy mások milyen panaszokkal érkeztek a Meteo Klinikára, és mi történt velük.

A vizsgálat ára 14.900 Ft, melyet Egészségpénztárra vagy Széchenyi Pihenőkárgyára is elszámolhat.

Az időjárás-érzékenység és a tartós stressz következményei ma már eredményesen kezelhetők, erről itt tájékozódhat!

Feliratkozás: Front-Értesítő és Tünetnapló

Az emailcímét nem adjuk át harmadik félnek.