Back to top

Napi humet cikk

Nem csoda, ha fáj a feje!

Szerdán sem csökkennek az előző napokon tapasztalt panaszok. Délutántól országszerte problémát okozhat a fülledtség, estétől pedig tovább romlik a helyzet! Jöjjenek a részletek! 

A Magyar Televízió tudományos filmje a Meteo Klinikáról

Tudjon meg többet a Meteo Klinikáról! Nézze meg a videót!

Szerdán az összetett légköri helyzet hatására az előző napokhoz hasonló tünetek jelentkezhetnek. Amennyiben

fejfájással, migrénnel

küszködött, akkor ezekre továbbra is számítania kell – az esetleges alvásproblémái szintén kiújulhatnak, megmaradhatnak. Sokan nyűgösek, ingerültek lehetnek,

csökken a teljesítőképesség

és nehezebben tud majd koncentrálni. Délutántól országszerte sokfelé fülledtté válik a levegő, ezért nehézlégzést, légszomjat, mellkasi panaszokat tapasztalhat.

A fronthatásról a videók alatt tájékozódhat, olvasson tovább! 

Népbetegség az időjárás-érzékenység! A videóért kattintson a képre!

Népbetegség az időjárás-érzékenység!

Az emberek 78%-a időjárás érzékeny, 30 % pedig kifejezetten időjárás beteg, ez alapján nyugodtan mondhatjuk azt, hogy az időjárás-érzékenység népbetegség. A gyermekektől kezdve egészen az idősebb korosztályig mindenkit érint.

Az alábbi rövid film a Meteo Klinikát mutatja be.

Minden, amit a Meteo Klinikáról tudnia kell

A videó forrása: MTVA

Nézze meg elégedett vendégünk véleményét, kattintson a videóra!

Pácienseink tapasztalatai a Meteo Klinikán

"Az elmúlt időben minden hónapban délelőtt volt egy elég nagy rohamom. Megtaláltam a Meteo Klinikát, ahol megcsinálták nekem ezt csodaszemüveget. Reggel és este szoktam használni, és nagyon sokat segített nekem pláne, amikor túldolgoztam magam."

Mihalik Katalin

Font nem érkezik, de ha vérnyomásproblémákkal él, akkor szintén egy nehéz napra készüljön – ennek tükrében amennyire csak teheti,

kerülje a megterhelő tevékenységeket,

legyen az akár nehezebb fizikai munka, vagy nagyobb szellemi erőfeszítést igénylő feladat. Sajnos ezek a tünetek gyakran keserítik mindennapjainkat, de most már létezik ezekre megoldás!

A zivatarok idején (erre főként délután lehet számítani) felerősödhetnek az asztmás panaszok is, ezért a vihar elvonultáig maradjon inkább zárt térben és pihenjen le.

Intenzív tünetek esetén látogasson el a Meteo Klinikára, ahol egy meteogyógyászati kivizsgálást követően hatékonyan kezeljük panaszait.

A szabadban keleten van arra szükség, hogy ügyeljen az erős UV-sugárzásra, a déli órákban huzamosabb napon tartózkodás esetén mindenképpen használjon 20-30-as faktorszámú fényvédő szereket. Ne feledkezzen meg a szeme védelméről sem, viseljen bevizsgált napszemüveget!

Az utakon nagy lesz a balesetveszély. A napszemüveg használatával a baleseti kockázat is csökkenthető, hiszen így még alacsony napállás (napkelt, napnyugta) idején sem vakíthatja el a nap. A záporok, zivatarok területén csúszós utakra készüljön, illetve átmenetileg erős, viharos lökések csökkenthetik a menetstabilitást. Ingerült sofőrökre, tompa reflexekre számítson – vezessen fokozott körültekintéssel!

Vezető tünet a mai napon: vérnyomás-ingadozás.

A fent említett gyógymódok csupán tájékoztató jellegűek, különösen, ha még az sem tisztázott, hogy esetünkben milyen időjárási folyamatok okozzák a kellemetlen, nem egyszer súlyos vagy veszélyes következményekkel járó panaszainkat. Ilyen esetben javasoljuk, hogy forduljanak meteogyógyászhoz. Valódi megoldást csak egy meteogyógyászati kivizsgálás adhat, ami alapján ma már hatékony terápiák is rendelkezésre állnak.