Back to top

Kettősfronti hatás!

Csütörtökön kettősfront alakítja időjárásunkat: mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyek panaszai erősödnek.

Csütörtökön továbbra is kettősfront ront a humánmeteorológiai helyzeten, a frontérzékenyek nehéz napra számítsanak. Amennyiben frontérzékeny görcsös fejfájást, vérnyomás-ingadozást tapasztalhat, emellett többeknél jelentkezhetnek gyulladásos és kopásos eredetű ízületi bántalmak. A nyirkos, hűvös időben jelentkező végtagfájdalmak napközben is tartósan fennállhatnak, a tünetei enyhítésének érdekében kezdje a napot egy átmozgató tornával és tartsa melegen fájó végtagjait.

A borult, csapadékos időszak mentálisan is megterhelő. A fényszegény napokon fáradtságot, levertséget és kedvetlenséget tapasztalhat, emiatt akár ingerlékennyé válhat. Ajánlott pozitív környezetben tölteni ezeket a napokat és akár egy-egy színes ruhadarab is javíthat hangulatán.

A nyirkos idő kedvez a kórokozók terjedésének, fontos, hogy fokozott figyelmet fordítson immunrendszere megerősítésére. Fogyasszon minél gyakrabban gyümölcsöket és zöldségeket, a kiegyensúlyozott étrend nagyban hozzájárulhat egészsége megőrzéséhez.

A táplálkozásunk átalakításánál sokszor veszünk igénybe szakember segítségét – dietetikus, táplálkozási szakértő stb. – úgy az időjárás okozta problémáink esetében is fordulhatunk szakemberhez, mert létezik segítség. Nem kell az időjárás okozta problémáktól szenvednie

Az időjárás nem kedvez a szabadtéri programoknak, amennyiben kinti elfoglaltságot tervez, mindenképp vigyen magával esernyőt vagy esőkabátot. A csapadék és borult idő hatására romlik a hő-és komfortérzet, a meghűlés elkerülése érdekében viseljen réteges és vastag öltözetet!

A közlekedés során fokozott veszélyre készüljön! A párás és ködös területeken jelentősen csökken a látástávolság, emellett nedvessé vált útszakaszokkal is találkozhat. A balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban!

Vezető tünetek a mai napon: fáradtság, görcsös-és gyulladásos panaszok. Nem kell az időjárás okozta panaszoktól szenvednie, jöjjön el és vizsgáltassa ki magát a Meteo Klinikán!