Back to top

Markáns hatások érik a szervezetet, hidegfront érkezik!

Hétfőn rendkívül megterhelően alakul a humánmeteorológiai helyzet. A frontérzékenyek panaszai egész nap fennállhatnak, fokozódik az infarktusveszély!

Hétfőn a nap első felében északnyugat felől erős hidegfront halad át az országon, a markáns változás pedig nagy terhelést jelent szervezetére, és ez nem csak akkor igaz, ha a hidegfrontra érzékenyek körébe tartozik. A továbbra is erős, olykor viharos szél szintén sokaknál okoz panaszokat, kellemetlenné teszi a kint tartózkodást is. Már hétfőre virradó éjszaka nyugtalanabb alvást, álmatlanságot tapasztalhatott, napközben pedig az ingerültség, az indokolatlan idegi feszültség lehet a legjellemzőbb. Ezen kívül a gyerekei esetében is agresszivitás jelentkezhet, sokkal kezelhetetlenebbek, élénkebbek lehetnek a megszokottnál.

A másik gyakori panasz a fejfájás lesz, ezt egész nap tapasztalhatja – elsősorban a görcsös fájdalomra készüljön. Ha önnke is problémákat okoznak a kellemetlen tünetek, akkor ne habozzon: vizsgáltassa ki magát a Meteo Klinikán!

Megnő az infarktus kockázata, egyes kismamáknál korábban beindulhat a szülés. Lehetőség szerint mindenkinek sok pihenés javasolt, a szívbetegek és az idősek pedig különösen kerüljék a terhelést, és lehetőség szerint csak kímélő programokat tervezzenek!

A szabadban kellemetlen komfortérzetre számíthat, habár nem lesz kifejezetten hideg. Az erősen szeles időben azonban a hőérzete is több fokkal alacsonyabban alakul, illetve a szabadtéri tevékenységeknek sem kedveznek a körülmények.

Az utakon az erős, olykor viharos szél miatt jelentősen növekszik a balesetveszély, a csökkent menetstabilitás mellett a letörő faágak is veszélyt jelenthetnek. Emellett sok lesz az ingerlékeny, türelmetlen sofőr, szétszórtak, figyelmetlenebbek is lehetnek a közlekedők. Többfelé nedves, csúszós útszakaszok is előfordulnak, vezessen lassabban!

Vezető tünet a mai napon: szívpanaszok. Vizsgáltassa ki magát a Meteo Klinikán!

 

 

 

MK_front_terkep

 • 2
  Önre hogy hat a mai időjárás?

  Fáradékonyság, Idegesség, alvászavar, fejfájás, vérnyomás panaszok vagy más tünetek zavarják a napjait? Olvasson tovább...

MK_elorejelzes_tabla

 • 1
  Meteogyógyászat! Kulcs a megoldáshoz!

  Már elege van a rendszeresen visszatérő panaszokból? Keresse fel rendelőnket, hogy segíthessünk Önnek is! Olvasson tovább!

MK_legszenny_terkep

 • 1
  Amikor kifog rajtunk az időjárás...

  Ne habozzon, kérje segítségünket!
  Hívja a (061) 296 0513 számon kollégánkat és foglalja le vizsgálati időpontját!

MK_pollen_terkep

 • 2
  Most fellélegezhet!

  Ha nem csak tájékozódni szeretne, hanem megoldást is keres panaszaira, akkor megtalálta! Hívja kollégánkat a (061) 296 0513 számon, és foglalja le időpontját!

MK_legnyomas_terkep

 • 1
  Úgy érzi, hogy szétmegy a feje?

  Önnél is panaszokat vált ki a légnyomás változása?
  Derítsen fényt a háttérben húzódó okokra.
  Hívja kollégánkat a (061) 296 0513 számon és foglalja le vizsgálati időpontját!

MK_paratartalom_terkep

 • 1
  Önnél is gyakran rendetlenkedik?

  Gyakran érzi úgy, mintha kevés lenne a levegő? A párás levegő megterheli a szervezetét?
  Kérje segítségünket! Hívja kollégánkat a (061) 296 0513 számon és foglalja le vizsgálati időpontját!