Back to top

Csak rövid ideig örülhetünk…

Vasárnap igazán kellemes nap vár ránk. A napsütés hatására energikusak lehetünk, a hangulatunk is kedvező irányba változik, a fejfájósok helyzete azonban kissé nehezül. Holnaptól pedig drasztikus hatások érhetik a szervezetet.

Vasárnap sem érkezik front a Kárpát-medence térségébe, azonban a légköri változások többeknél okozhatnak enyhébb panaszokat. Ennek következtében akkor jelentkezhetnek önnél kellemetlen tünetek, például fejfájás, ha a fokozottan érzékenyek csoportjába tartozik. A fokozottan melegfront-érzékenyek körében koncentrálási zavarok, enyhe migrén léphet fel, az érintettek kerüljék az alkohol és a csokoládé fogyasztását! Ezzel együtt fülledtebbé válik ugyanakkor az idő, ez elsősorban a szívbetegeknek és a vérnyomásproblémákkal élőknek okozhat kellemetlen perceket. Nem várható hőség, a magas páratartalom hatására azonban melegebbnek érezheti a levegőt, mint amilyen az valójában. A fizikai munka során hamarabb elfáradhat, légszomj, rosszullét is jelentkezhet. Az idősek, a keringési panaszokkal élők és a szívbetegek is pihenjenek sokat, különösen a legmelegebb déli órákban, a megerőltető tevékenységeket is inkább halasszák későbbre.

Ha szeretne megszabadulni a fejfájásától, akkor kövesse a meteogyógyászt a facebookon!

Bizonyára tapasztalja, hogy lankad a figyelme, nehezebben megy a koncentrálás, szétszórt, tompa. Egy meteogyógyászati kivizsgálással egyúttal ezt is orvosolhatja. A kellemes délutánok ellenére vigyázzon magára, a reggeli megfázásveszély még nem mindenhol szűnt meg.

Jó hír, hogy a napsütés hatására javulhat a közérzet. Ha teheti, tegyen egy sétát a szabadban, használja ki a jóidőt. A napfény a D-vitamin előanyagának képződését is segíti, ezen kívül immunerősítő hatását is megtapasztalhatja.

Az éger, a kőris és a tiszafafélék virágpora már sokfelé közepes mennyiségben található meg a levegőben.

A közlekedés során az utakon a szétszórtság mellett a lankadó figyelem is növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Emellett a napsütés lehet zavaró, különösen a reggeli órákban, illetve naplementekor, tanácsos napszemüveget magával vinnie.

Vezető tünetek a mai napon: fáradékonyság, migrén, ingadozó hőérzet. Mit tehet, amennyiben a felsorolt panaszokat tapasztalja? Abban az esetben, ha enyhe tünetek jelentkeznek, alkalmazza a fent említett gyógymódokat, azonban, ha gyakran jelentkező és intenzív panaszai vannak, kérje meteogyógyász segítségét!