Back to top

Miért jó az avokádó?

Az avokádóban lévő többszörösen telítetlen zsírsavak rendkívül jó hatással vannak a szívre és az erekre. B-vitaminjai segítik az agysejtek alváshormon (melatonin) termelését. Az érett termésben sok A-, B1-, B2-, C-, és E-vitamin található.

Guacamole egyszerűen

Hozzávalók                                                                                                          
1 érett avokádó
1/2 paradicsom (héja nélkül)
1/4 vöröshagyma
1-2 kanál tejföl

bors

Elkészítése
Botmixerrel  dolgozzuk össze a hozzávalókat, vagy nagyon finomra vágjuk össze a  hagymát és a paradicsomot, az avokádót pedig villával törjük össze! Jót tesz az ízeknek, ha lefedve kicsit állni hagyjuk. Vigyázat az avokádó hamar barnul az oxidáció miatt! Pár csepp citromlével megőrizhetjük a színét.

Kiváló krém vaj helyett pikáns szendvicsekhez. Fogyasztása dietetikus hatású, magas vérnyomás, érelmeszesedés és gyomorbántalmak ellen.  Savtartalma jelentéktelen, így elősegítheti a lúgosítást.