Back to top

Extrém szinten a pollen

A levegő felfrissült, most átmenetileg sokan fellélegezhetnek. A legnehezebb az allergiásoknak lesz a következő napokon.

Csütörtökön sok napsütés várható ez pedig jót tesz a hő-és komfortérzetnek. A változóan felhős időben csupán néhol fordulhat elő futó zápor, esetleg zivatar. A frontmentes időben mérséklődnek a frontérzékenyek panaszai, de a fokozottan időjárás-érzékenyek most is tapasztalhatnak enyhébb tüneteket. A reggel hűvös lesz, egyes tájakon 10 fok alá hűl majd a levegő, délután 23 fok körüli hőmérsékleteket mérhetünk. A szél sokat veszít erejéből, de a főváros térségében továbbra is számítani kell élénk lökésekre.

A lassú és fokozatos melegedést már ezen a napon is megérezhetik az arra érzékenyek.

Az időjárás többféle módon terheli a szervezetünket. A fronthelyzet alakulását és a tapasztalható panaszait a részletes Frontjelentésben nézze meg!

A Frontjelentés megtekintéséhez kattintson a képre!

A Frontjelentésben szereplő panaszok mellett az időjárás hatására enyhébb vérnyomásproblémák jelentkezhetnek, melyet a közepes, helyenként nagy napi hőingás okoz. A vérnyomásproblémákkal élők, valamint az idősek és a krónikus betegek a leginkább érintettek. 

  Szabadtéri tevékenységek: Szabadtéri programoknak kedvez az időjárás, amennyiben lehetősége van rá, töltsön minél több időt a friss levegőn, kiránduljon, sportoljon. 

  UV-sugárzás: Az UV-sugárzás a derült tájakon a déli órákban átmenetileg elérheti az erős fokozatot, de az ország nagy részén jellemzően a mérsékelt tartományban marad. A leégés veszélye nem áll fenn.

  Pollenszint: A pollenszint nagyon magas, helyenként extrém lehet a parlagfű légköri koncentrációja. Az allergiások orrfolyást, tüsszögést tapasztalhatnak, sőt intenzív tünetek is felléphetnek. A panaszok mérséklése érdekében ajánlott kerülni a tejtermékek fogyasztását és a sűrű kézmosás is segíthet. 

  Balesetveszély: A közlekedés során északkeleten a derült és szélcsendes völgyekben párássá válhat a levegő és ködfoltok képződhetnek, amely miatt átmenetileg lecsökkenhet a látástávolság. Az ország más részein veszélyes időjárási jelenség nem várható, de a napsütést zavaró lehet, különösen a reggeli és késő délutáni órákban. Az iskolakezdés miatt megnövekedhett forgalomra számíthat, vezessen fokozott figyelemmel. 

Ha Ön is tapasztal életminőségét rontó panaszokat, de eddig nem talált rá megfelelő megoldást, ne várjon tovább! Forduljon időben a Meteo Klinikához, ahol egyedülálló műszerezettséggel és szakértelemmel segítjük az Ön eredményes gyógyulását. 
A rendelésre előzetes telefonos bejelentkezés szükséges.


Amennyiben szeretné nyomon követni állapota alakulását iratkozzon fel INGYENES FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE!