Back to top

BTM, ADHD vizsgálat és terápia

Nagyon sok család problémájára kínálhat megoldást a Meteo Klinika BTM-ADHD rendelése. A klinikán alkalmazott korszerű vizsgálati és terápiás megoldások segítenek a BTM és ADHD panaszok kezelésében, a család jobb életminőségének megteremtésében.

Magyarországon közel 100 ezer főt érint a BTM, ADHD, autizmus, hiperaktivitás vagy a figyelemzavar. Kezelésük nem egyszerű, és gyakran sok kudarccal jár. Pedig az érintett családokra általában nagy terhet ró és sok problémát okoz. Nyáron, az iskolai szünidő alatt, a napi rutinok felborulásával, a több együttléttel csak fokozódnak a gondok.

Klinikánk egyedülálló vizsgálati és terápiás módszerei már BTM-es, ADHD-s gyermekek számára is rendelkezésre állnak.

Módszereinket többek között a stresszes eredetű folyamatokból, idegrendszeri anomáliákból eredő panaszok, mint pl. figyelemzavar, agresszivitás, alvás- és magatartászavarok, fejfájás, depresszió, emésztési panaszok, fáradékonyság, időjárás-érzékenység, stb. kezelésére alkalmazzuk.

A BTM és ADHD kezelésében különösen nagy segítség, hogy terápiánk alkalmazása nincs helyhez, időponthoz kötve. Egy rendelői kivizsgálást követően a szükséges rendszeres kezelés teljes körűen otthon végezhető, míg akut tünetek (pl. fokozott stressz, nyugtalanság, figyelemzavar) jelentkezésekor bárhol, bármikor alkalmazható.

Az eredményes kezeléséhez elengedhetetlen a korszerű, műszeres kivizsgálás, melyet budapesti rendelőnkben gyermekbarát, BTM, ADHD orientált kivizsgálási módszerekkel végzünk. A vizsgálati protokoll egyes elemeinek időtartama nem haladja meg a 10 percet, és teljes időtartama a 60 percet. Az egyes elemek figyelembe veszik a gyermekek speciális adottságait.

A kivizsgálás alapján minden esetben személyre szóló, komplex, több érzékelési csatornán ható, fénydinamikai- és hangterápiás módszerek, természetes gyógymódok (pl. fitoterápia) állnak rendelkezésre a panaszok kezelésére.

Szükséges esetekben az egyénre szabott terápiát a tapasztalatok alapján időközönként felülvizsgáljuk, pontosítjuk, és pácienseink progresszióját hosszabb távon is figyelemmel kísérjük. Egyes terápiás programok online is elérhetők.

Diagnosztikai és terápiás módszereinket az Európai Unió és a Magyar Állam kutatás-fejlesztési támogatásával fejlesztettük, melyek kizárólag klinikánkon érhetők el. Klinikánk Egészségmegőrző programja elnyerte a XIX. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat kiemelt elismerését.

A vizsgálatra előzetes bejelentkezés szükséges a (061) 296-0513-as telefonszámon, hétfőtől péntekig, 10-16 óráig. A vizsgálat időtartama 1 óra.