Back to top

Mit tehet a feszült állapotok ellen - gyakori idegesség

Az érzékenyebb idegrendszerrel élők gyakrabban reagálnak a környezeti hatásokra, az időjárás változásaira vagy a tartósan fennálló egyéb stresszterhelésekre. Náluk hamarabb kibillen a mérleg, könnyebben lesznek türelmetlenek, idegesek.

A feszült napokon néhány praktikával enyhítheti ezeket a tüneteket. Az étkezés során kerülje a vörös hús és a koffeintartalmú italok fogyasztását. Ilyenkor halat vagy más könnyen emészthető ételeket válasszon.

A ruházatában nem javasolt a piros, narancs színű viselet, inkább pasztellszíneket válasszon a kék, zöld árnyalataiból.  A citromfűtea ízletes kiegészítése a napnak, fogyasztása napközben javasolt, délután 16 óra után már nem ajánlott. A napot egy kiadós sétával zárja.

Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot! Hívja klinikánkat a 06-1-296-0513 számon (nem emeltdíjas, hétköznapokon 9-12 óráig hívható), vagy küldjön e-mailt: meteoklinika@meteoklinika.hu.

Ha panaszai erősebben vagy visszatérően jelentkeznek, ami már jelentősen rontja az életminőségét, zavarja a munkában és a mindennapi életében, akkor a házi praktikák alkalmazása már nem elégséges. Az orvosmeteorológiai, humánmeteorológiai jelentéseink alapján figyelje meg szervezete reakcióit, iratkozzon fel ingyenes Front-Értesítőnkre, vezesse az ebben található a Tünetnaplót. 

Ha egyéb tüneteket is tapasztal, mint szédülés, feszültségérzet, alvászavarok, fáradékonyság stb., javasolt bejelentkeznie egy vizsgálatra, mert felnőttkorban ezek a panaszok ritkán múlnak el spontán, viszont eredményesen kezelhetők. 

A vizsgálat ára 14.900 Ft, melyet Egészségpénztárra vagy Széchenyi Pihenőkárgyára is elszámolhat.

Az időjárás-érzékenység és a tartós stressz következményei ma már eredményesen kezelhetők, erről itt tájékozódhat!

Feliratkozás: Front-Értesítő és Tünetnapló

Az emailcímét nem adjuk át harmadik félnek.