Back to top

Időjárás eredetű vérnyomás-ingadozás ellen - kezelési lehetőségek

A keringési rendszer gyorsan reagál az időjárási folyamatokra. Gyakran még semmi külső jel nincs, de a vegetatív szabályozás már korrigálja a hatásokat. A vérnyomás változásai gyakran összefüggenek az időjárás változásaival vagy más, régóta fennálló egyéb stresszterhelésekkel.

A kismértékű változásokat egyszerű praktikákkal is kezelhetjük. A vérnyomás ingadozását elkerülhetjük, ha a stimuláló szereket, kávét, teát, csokoládéféleségeket, energiaitalokat mértékkel fogyasztjuk. Délután este relaxáljon 5-10 percet. Gyakorolja a meditációt.

Ha a kávé fogyasztásának a csökkentése nem oldja meg a panaszokat, érdemes kiegészíteni egy teakúrával.  3 héten keresztül naponta 2 csészényit fogyasszon galagonya- és citromfűtea keverékéből, amit az alábbiak szerint készítsen el:
1-1 egység teafüvet keverjen össze, és a keverékből egy csapott evőkanálnyit forrázzon le 2 dl vízzel. Hagyja állni 5-10 percet, majd fogyassza el.

A stimulánsok csökkentett adagja napközben aluszékonyságot, fáradtságot okozhat. Ilyenkor ne alkalmazzon más élénkítőszert. Hosszútávú megoldás lehet a dinamikus fényterápia, addig is fogyassza az ajánlott teakeveréket napközben többször.
A teakeverékben alkalmazott citromfű nappal frissé teszi, azonban megzavarhatja a nyugodt alvását. Ezért fontos, hogy a citromfűteát 16 óra után már ne fogyassza! Fontos, hogy ha a 3 hét alatt nem rendeződött a panasza, mindenképp szakember bevonása szükséges.

Ha szervezete túlérzékeny, emiatt intenzív vérnyomás-ingadozást tapasztal, vagy visszatérően jelentkeznek a gyógyszeresen nem megoldható rosszullétei, ezek jelentősen rontják az életminőségét, akadályozzák a munkájában, negatívan hatnak a mindennapi életére, akkor a házi praktikák helyett kérje a szakember segítségét! 
Ilyenkor a legtöbb esetben a megoldás a kivizsgálás, ami feltárja a probléma gyökereit. Az orvosmeteorológiai, humánmeteorológiai jelentéseink alapján figyelje meg szervezete reakcióit, iratkozzon fel ingyenes Front-Értesítőnkre, vezesse az ebben található a Tünetnaplót. 

Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot! Hívja klinikánkat a 06-1-296-0513 számon (nem emeltdíjas, hétköznapokon 9-12 óráig hívható), vagy küldjön e-mailt: meteoklinika@meteoklinika.hu.

Kérjen időpontot a vizsgálatra, mert felnőttkorban ezek a panaszok ritkán múlnak el spontán, viszont eredményesen kezelhetők.

A vizsgálat ára 14.900 Ft, melyet Egészségpénztárra vagy Széchenyi Pihenőkárgyára is elszámolhat.

Az időjárás-érzékenység és a tartós stressz következményei ma már eredményesen kezelhetők, erről itt tájékozódhat!

Feliratkozás: Front-Értesítő és Tünetnapló

Az emailcímét nem adjuk át harmadik félnek.