Back to top

Fronthatás és egyéb stressz okozta fejfájások ellen - homloktáji panaszok

A különböző típusú fejfájások gyakran mutatnak összefüggést az időjárás változásaival vagy a tartósan fennálló egyéb stresszterhelésekkel.

Ha Önnél jellemzően homlok fájdalom jelentkezik, jó hatású a kávé és zöldtea mértékletes fogyasztása. Ajánlott ilyenkor több folyadékot inni, melyből 2-3 csésze legyen hibiszkusz tea.

A hibiszkusz teából 1 teáskanál teát forrázzon le 2 dl vízzel, 3-5 perces áztatást követően fogyassza el. Ha nem szereti a savanykás ízvilágot, akkor mézzel édesítheti. A kúraszerűen alkalmazott magnézium is támogatja a szervezetét a nehezebb napokon. Figyeljen arra, hogy jól felszívódó készítményeket alkalmazzon.

Ha Önnek érzékenyebb a gyomra vagy hajlamos savasodásra, akkor a teafüvet bővebb vízbe áztassa.  A hibiszkusztea fogyasztása segíti a szervezetét, hogy a felhalmozódott károsanyagok a szervezetéből hamarabb távozzanak. Ezeken a napokon csökkentse a finomított szénhidrát és a sós ételek fogyasztását.

Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot! Hívja klinikánkat a 06-1-296-0513 számon (nem emeltdíjas, hétköznapokon 9-12 óráig hívható), vagy küldjön e-mailt: meteoklinika@meteoklinika.hu.

Ha panaszai erősebben vagy visszatérően jelentkeznek, ami már jelentősen rontja az életminőségét, zavarja a munkában és a mindennapi életében, akkor a házi praktikák alkalmazása már nem elégséges. Az orvosmeteorológiai, humánmeteorológiai jelentéseink alapján figyelje meg szervezete reakcióit, iratkozzon fel ingyenes Front-Értesítőnkre, vezesse az ebben található a Tünetnaplót. 

Ha már túl sok gyógyszerre van szüksége, vagy egyéb tüneteket is tapasztal, mint szédülés, feszültségérzet, alvászavarok, fáradékonyság stb., javasolt bejelentkeznie egy vizsgálatra, mert felnőttkorban ezek a panaszok ritkán múlnak el spontán, viszont eredményesen kezelhetők. 

A vizsgálat ára 14.900 Ft, melyet Egészségpénztárra vagy Széchenyi Pihenőkárgyára is elszámolhat.

Az időjárás-érzékenység és a tartós stressz következményei ma már eredményesen kezelhetők, erről itt tájékozódhat!

Feliratkozás: Front-Értesítő és Tünetnapló

Az emailcímét nem adjuk át harmadik félnek.