Back to top

Mit tehet frontérzékenység eredetű hasi panaszok esetén - puffadás ellen

A stresszelő embereknél gyakori tünet a hasfájás, a székelés rendszertelensége. Sokszor puffadással, szélgörccsel jelentkezik a probléma. A tartós terhelés mellett az időjárási folyamatok is gyakori kiváltói is ezeknek a panaszoknak.

Az emésztőrendszeri panaszoknál a táplálék összetétele nagyon fontos. Ha sikerült már megfigyelni, mi okozza a panaszokat, és ez valamilyen élelmiszerhez köthető, akkor érdemes azt az élelmiszert a táplálkozásból kiszelektálni. Gyakran többféle táplálék is okozhat kellemetlen tüneteket, olyankor érdemes ezt tesztekkel megnézni.

Az emésztőrendszeri tünetek között a leggyakoribbak a puffadásos panaszok. Ezt leggyakrabban az ismert puffasztó élelmiszerek okozzák, pl. bab, borsó, káposztafélék. Ezeket az ételeket érdemes pürésítve fogyasztani.  

A székrekedést orvosolni lehet, ha este egy pohár paradicsomlét, vagy 1 kanálnyi hidegen sajtolt olajat fogyaszt. Nehezebb napokon kerülje a fűszeres, csípős ételeket és a rostban gazdag ételek sem jelentenek jó választást ilyenkor, beleértve a rostos italokat is. Már a néhány napig alkalmazott kúra is sokat számít. 

Renyhe bélműködésnél érdemes a hasat átmasszírozni, a bélrendszert kicsit átmozgatni.

Ha panaszai gyakran visszatérnek vagy egyre intenzívebben jelentkeznek, ami már jelentősen rontja az életminőségét, zavarja a munkában és a mindennapi életében, akkor a házi praktikák alkalmazása már nem elégséges. Az orvosmeteorológiai, humánmeteorológiai jelentéseink alapján figyelje meg szervezete reakcióit, iratkozzon fel ingyenes Front-Értesítőnkre, vezesse az ebben található a Tünetnaplót. Küldjük az aktuális Vírusfigyelmeztetőt is.

Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot! Hívja klinikánkat a 06-1-296-0513 számon (nem emeltdíjas, hétköznapokon 9-12 óráig hívható), vagy küldjön e-mailt: meteoklinika@meteoklinika.hu.

Ha egyéb tüneteket is tapasztal, mint szédülés, feszültségérzet, alvászavarok, fáradékonyság, stb., javasolt bejelentkeznie egy meteogyógyászati vizsgálatra, mert felnőttkorban ezek a panaszok ritkán múlnak el spontán, viszont eredményesen kezelhetők. 

A vizsgálat ára 14.900 Ft, melyet Egészségpénztárra vagy Széchenyi Pihenőkárgyára is elszámolhat.

Az időjárás-érzékenység és a tartós stressz következményei ma már eredményesen kezelhetők, erről itt tájékozódhat!

Feliratkozás: Front-Értesítő és Tünetnapló

Az emailcímét nem adjuk át harmadik félnek.