Back to top

Mit tehet frontérzékenység eredetű elalvási nehézség ellen - kezelési lehetőségek

Az időjárás változásai gyakran okoznak alvási problémákat. Gyakran a tartósan jelenlévő stresszterhelések miatt nyugtalan az alvásunk. Önnél jellemző, hogy este nem tud elaludni, vagy éjszaka akár többször is felébred?

Javasolt a napi mozgásmennyiséget növelni, azonban este olyan mozgásformát válasszon, ami inkább lazító jellegű, pl.  séta, jóga. A konditeremben végzett mozgást inkább napközben iktassa be.

A délutáni óráktól már kerülje az élénkítő italok és a csokoládé fogyasztását.

Fontos, hogy ha alvási problémái vannak, akkor az esti étkezést érdemes okosan megtervezni. Este kerülendő a cukros, szénhidrátban gazdag élelmiszer, mert az zavarhatja a nyugodt alvását.  Vacsorára fehérjékben gazdag élelmiszert fogyasszon, halat, szárnyas húsokat, köretnek pedig salátaféléket, vagy párolt, sült zöldségeket.

Ha panaszai gyakoriak, esetleg naponta jelentkeznek, jelentősen rontják az életminőségét, akadályozzák a munkájában, negatívan hatnak a mindennapi életére, akkor a házi praktikák alkalmazása már nem elégséges a megoldáshoz. Az orvosmeteorológiai, humánmeteorológiai jelentéseink alapján figyelje meg szervezete reakcióit, iratkozzon fel ingyenes Front-Értesítőnkre, vezesse az ebben található a Tünetnaplót. Küldjük az aktuális Vírusfigyelmeztetőt is.

Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot! Hívja klinikánkat a 06-1-296-0513 számon (nem emeltdíjas, hétköznapokon 9-12 óráig hívható), vagy küldjön e-mailt: meteoklinika@meteoklinika.hu.

Kérjen időpontot egy vizsgálatra, mert felnőttkorban ezek a panaszok ritkán múlnak el spontán, viszont eredményesen kezelhetők.

A vizsgálat ára 14.900 Ft, melyet Egészségpénztárra vagy Széchenyi Pihenőkárgyára is elszámolhat.

Az időjárás-érzékenység és a tartós stressz következményei ma már eredményesen kezelhetők, erről itt tájékozódhat!

 

Feliratkozás: Front-Értesítő és Tünetnapló

Az emailcímét nem adjuk át harmadik félnek.