Back to top

Szinte már nyárnak érezzük a délutáni időt!

Hétfőn a hűvös reggel, és az ezt követő gyors melegedés okozhat panaszokat, de a hőérzet délután már kellemes. Csapadék még napokig nem érkezik.

Hétfőn napközben kellemes komfortérzetre számíthatunk, a reggel azonban hűvösnek, és főleg a völgyekben kifejezetten hidegnek ígérkezik, így könnyen megfázhat, ha nem öltözik megfelelően. Egy kisebb kabát is elkél, könnyen meghűlhet, ha alulöltözik. Emellett foltokban párássá válik a levegő, a nyirkos és hideg időben erősödnek az ízületi panaszok: a kopásos bántalmakkal élők fájdalmai fokozódhatnak.

Az időjárás többféle módon terheli a szervezetünket. A fronthelyzet alakulását és a tapasztalható panaszait a részletes Frontjelentésben nézze meg!

A Frontjelentés megtekintéséhez kattintson a képre!

A Frontjelentésben szereplő panaszok mellett figyelembe kell venni, hogy a napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, délután kellemesen alakul a hőérzet. A nagy napi hőingás azonban okozhat kellemetlenségeket a vérnyomáspanaszokkal és a keringési rendellenességekkel élőknek, amik estére ugyan átmenetileg mérséklődnek, de a következő reggeleken szintén igen intenzívnek ígérkeznek!

  Szabadtéri tevékenységek: A hűvös reggelen nagy lesz a megfázásveszély, a gyors melegedés után viszont már nyárias hőmérsékletekre van kilátás. Éppen ezért a réteges öltözet elengedhetetlen, jól variálható ruhadarabokra lesz szüksége. Amennyiben kopásos eredetű ízületi bántalmakkal küzd, akkor szintén ajánlott arra készülnie hogy a panaszai erősödnek. A szabadtéri tevékenységeknek kedveznek a körülmények.

  UV-sugárzás: A naposabb vidékeken az UV-sugárzás általában megközelíti az erős fokozatot. Érzékeny bőrűként legalább 30-as faktorszámú naptejet használjon még akkor is, ha nem kifejezetten napozik, hanem csak hosszabb időt tölt a szabadban. A déli órákban mindenkinek ajánlott védekezni a káros sugarak ellen.

  Pollenszint: A pollenterhelés magas, a parlagfű intenzív panaszokat okozhat az arra érzékenyeknél.

  Balesetveszély: A közlekedés során a lassabb vezetést a gyakran türelmetlen, figyelmetlen sofőrök is indokolják, illetve napszemüvegre is szükség lesz – különösen napkelte és napnyugta idején.

Ha Ön is tapasztal életminőségét rontó panaszokat, de eddig nem talált rá megfelelő megoldást, ne várjon tovább! Forduljon időben a Meteo Klinikához, ahol egyedülálló műszerezettséggel és szakértelemmel segítjük az Ön eredményes gyógyulását. 
A rendelésre előzetes telefonos bejelentkezés szükséges.

Amennyiben szeretné nyomon követni állapota alakulását iratkozzon fel INGYENES FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE!