Back to top

Mediterrán ciklon terheli a szervezetünket!

Csütörtökön újra mediterrán ciklon hatása alá kerülünk. A ciklon frontja jelentősen megterheli a szervezetünket.

Csütörtökön egy újabb mediterrán ciklon éri el térségünket. A ciklon tőlünk délre örvénylik, kettősfrontja pedig a nap nagy részében esős időt okoz hazánk területén. A kettősfront csapadékrendszere délnyugat felől érkezik a délelőtti órákban, de a fővárost csak délután éri el. Mind a meleg, mind a hidegfrontérzékenyek nehéz nap előtt állnak, az időnként megerősödő szél tovább ront a helyzeten.  

A reggel hideg lesz, többfelé hűl 5 fok alá a levegő, emiatt nagy lesz a meghűlés kockázata!

Az időjárás többféle módon terheli a szervezetünket. A fronthelyzet alakulását és a tapasztalható panaszait a részletes Frontjelentésben nézze meg!

A Frontjelentés megtekintéséhez kattintson a képre!

A Frontjelentésben szereplő panaszok mellett görcsös és gyulladásos tünetek, vérnyomás-ingadozás és keringési problémák is felléphetnek. A fényszegény időben számos mentális panasz jelentkezhet, többen levertek, fáradékonyak, de akár a depresszió tünetei is megjelenhetnek. A panaszok mérséklése érdekében a fényterápiás szemüveg alkalmazása ajánlott. 

A légszennyezettség csökkent, de egyes nagyvárosokban egészségtelen, Pécsett veszélyes a levegő minsőge.

  Szabadtéri tevékenységek: Délutántól többfelé csapadék zavarja a szabadtéri programokat, így szükség lesz az esernyőre vagy az esőkabátra. A megfázásveszély nagy, réteges és vastag öltözet javasolt. 

  UV-sugárzás: Az UV-sugárzás gyenge.

  Pollenszint: A pollenterhelés alacsony.

  Balesetveszély: A közlekedés során a csapadék és az erős szél okozza a fő veszélyt. Az erős szél hatására csökken a menetstabilitás, a nedves utakon megnő a féktáv. A balesetek elkerülése érdekében vezessen fokozott figyelemmel.

Ha Ön is tapasztal életminőségét rontó panaszokat, de eddig nem talált rá megfelelő megoldást, ne várjon tovább! Forduljon időben a Meteo Klinikához, ahol egyedülálló műszerezettséggel és szakértelemmel segítjük az Ön eredményes gyógyulását. 
A rendelésre előzetes telefonos bejelentkezés szükséges.

Amennyiben szeretné nyomon követni állapota alakulását iratkozzon fel INGYENES FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE!