Back to top

Erős fejfájással ébredhet a medve!

Vajon meglátja a medve az árnyékát? Jön a tavasz vagy újabb erős lehűlés érkezik? 

Február 2-a népi időjárás egyik jeles napja, ugyanis a hagyományok szerint ezen a napon jön ki a medve a barlangjából, majd „megjósolja”, hogy mikor érkezik a tavasz. Ha kilép a barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor visszabújik és alszik tovább, ami azt jelenti, hogy messze van a tél vége. Borús, csapadékos időben nem látja meg az árnyékát, ami a közelgő tavaszt jelenti számára.

Február 2-án, vasárnap hajnalban többfelé várható kisebb eső, záporeső, majd a délelőtti időszakban felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. Délután a közelgő front felhőzete eléri hazánkat, emiatt újra erőteljes felhőzetnövekedésre számíthatunk. Ezek alapján a medvének a délelőtti órákban kell kibújnia a barlangjából ahhoz, hogy megláthassa saját árnyékát, és mehessen is vissza aludni.

A legtöbb emlősállat szervezete az időjárás-érzékeny emberekhez hasonlóan reagál az időjárás változásaira. A medve idén orvosmeteorológiai szempontból megterhelő időjárási helyzetre ébred, ugyanis az átlagosnál közel 15 fokkal melegebb idő és a sorra érkező frontok jelentősen megterhelik a szervezetet. Amennyiben a medve időjárás-érzékeny, ebben az időben jó eséllyel erős fejfájással, sajgó ízületekkel biceg majd ki a barlangjából, és ha visszamegy, alvásproblémái is lehetnek.

Hírek, újdonságok

A Meteo Klinikára bejelentkezők esetében nagyon gyakori tünet a vérnyomásingadozás. Az időjárás-érzékenyek több, mint fele esetében a mért értékek egyes időjárási folyamat beálltakor 20-30 százalékkal is magasabb értéket mérhetnek, mint a többi napokon.

fejfájás, migrén, Meteo Klinika
Hírek, újdonságok

A fejfájás a leggyakoribb tünete az időjárás-érzékenységnek, pácienseink közel 70%-a esetében jelentkezik. Nőknél gyakoribb, de a férfiak esetében is kiemelt tünet. Vannak akik hetente többször is szenvednek tőle, és sokmindent kipróbáltak már, de nem sikerült megszabadulniuk tőle.

Hírek, újdonságok

A szárazság következménye az, hogy kiszárad a nyálkahártya, emiatt pedig könnyebben elkaphatjuk a fertőzéseket.

Hírek, újdonságok

Rendeléseink zavartalanul látogathatók!