Back to top

Vírusfigyelmeztetés

Meteo Klinika Vírusfigyelmeztető

Egészsége érdekében meg kell előznie a vírusok bejutását, és erősítenie kell immunrendszerét! A légköri folyamatok mindkét tényezőt igen erősen befolyásolják.

Védje magát és családját sikeresebben a járványok ellen, kövesse térképünkön a légúti fertőzésveszély időjárási hatások miatti változását!
Emellett tájékozódhat a fertőzöttségi helyzetről olvasóink tapasztalatai alapján, és jótanácsokkal is segítjük egészsége megőrzését.

A vírus-stressz komoly veszélyt jelent az egészségünkre, ami egyre súlyosabb panaszokat okozhat.

Figyelem! Ha Ön frontérzékeny, akkor állapotát különösen erősen befolyásolhatja az időjárás. Kövesse itt a fronthelyzet alakulását, és alkalmazza tanácsainkat!

Vírustanácsok térkép

A terhelési index 5 fokozatú skálán mutatja meg, hogy az időjárás okozta hatások következtében milyen erős terhelés éri szervezetünk védekező rendszerét, növelve ezzel a megfertőződés veszélyét.

Magasabb index esetén fokozottabban ügyeljünk arra, hogy minél kevesebb kórokozó juthasson légutainkba és testfelületünkre, és igyekezzünk nyálkahártyáinkat megóvni a lehűléstől és a kiszáradástól. Ilyenkor tegyünk meg mindent szervezetünk jó kondíciójáért és immunrendszerünk jó állapotban tartásáért.

A terhelési tendencia pedig a terhelési index várható változási irányát jelzi. (Tudnivalókat a térkép használatáról alább olvashat!)

Kérjük, jelölje meg mi jellemző most Önre, majd nyomja meg a gombot:

Idén még nem kaptam el semmit, és nem is aggódom
Még nem estem át semmin, de erősen tartok tőle
Mindent megteszek, hogy ne kapjak el semmit
Valami nagyon bujkál bennem
Benne vagyok a COVIDban
Influenzás vagyok
Náthás vagyok
Már átestem a COVIDon
Túl vagyok az influenzán
Megszabadultam a náthámtól

Megjelöltem, megnézem másokkal mi a helyzet!

Fogadja meg a Meteo Klinika mai 7 tanácsát!

1.
A tartós stressz gyengíti immunrendszerét, ismerje meg itt a Meteo Klinika stresszoldó módszereit!
2.
WC használat előtt és után is mosson kezet!
3.
Szedjen D-vitamint, napi 2000 NE egységet!
4.
A felső ruházatot tárolja külön!
5.
Készítsen fahéjas almakompótot!
6.
Fordítson időt a társas kapcsolatokra. Ápolja őket minden nap!
7.
Köhögés esetén készítsen hagyma teát hársfa mézzel!

Fontos tudnivalók a térkép használatához:

Egészségünket akkor őrizhetjük meg a kórokozókkal szemben, ha megakadályozzuk azok bekerülését, illetve, ha a bekerült kórokozókat az immunrendszerünk le tudja győzni. A légköri folyamatok mindkét tényezőt igen komplexen és rendkívül erősen befolyásolják, különösen az olyan vírusos és bakteriális légúti fertőzések vonatkozásában, mint pl. az influenza, koronavírus, nátha.

Az időjárástól nagymértékben függ például, hogy a kórokozók túlélése hogyan alakul a légköri és egyéb, mikro és makro méretű objektumok felszínén, milyen koncentrációban vannak jelen, és hogy mennyire könnyen tudnak szervezetünk kapuin keresztül kritikus mennyiségben bejutni. Legalább ilyen fontos tényező az is, hogy élettani folyamatainkat, energiáinkat mennyire terheli le az időjárás, és immunrendszerünk milyen eredményességgel tudja leküzdeni a bejutott kórokozókat.

Ezért a Meteo Klinika sok éves meteogyógyászati kutatás-fejlesztés alapján dolgozta ki azt a módszert, amellyel előrejelezhető a légúti fertőzésveszélynek az időjárási hatások miatti változása.

Természetesen a fertőzésveszélynek vannak egyéb összetevői is, mint pl. az átfertőzöttség, a lakossági szabálykövetés vagy a szociális kontaktok kérdése, melyek szintén nagyon fontos és tekintetbe veendő tényezők egy általános fertőzésveszély-modellben. A térkép ezért nem a komplex fertőzésveszély helyzetet ábrázolja, hanem annak egyik komponensét. Így különösen nem alkalmas arra, hogy alacsony légköri index esetén hivatkozási alapként szolgáljon járványügyi előírások lazítására vagy figyelmen kívül hagyására.

Térképünk arra alkalmas, hogy Meteo Klinika orvosmeteorológiai és humánmeteorológiai előrejelzései alapján segítse a védekezést és az egészség megőrzését egy fontos befolyásoló tényező, az időjárás terhelő hatásainak a figyelembevételével. A Meteo Klinika egészségmegőrző program elnyerte a XIX. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat kiemelt elismerését!

Melegen ajánljuk!

Iratkozzon fel Vírusfigyelmeztetőnkre, és minden nap kézhez kapja előrejelzésünket. A szervezetünket fenyegető fertőzésveszély alakulásában nagy szerepe van a fronthelyzetnek is. Az őszi-téli időszakban különösen fontos, hogy felkészültebb legyen a várható fronthatásokra: hogyan készüljön reggelente, mire számíthat napközben vagy éjszaka.

Ezért reggelente a legfrissebb Front-Értesítőt is megküldjük, a benne lévő Tünetnaplóban pedig követni tudja állapota alakulását. Akik már korábban feliratkoztak a Front-Értesítőre, nem kell újra feliratkozniuk, kapni fogják a Vírusfigyelmeztetőt is!

Töltse ki az alábbi lapot, és mi ingyenesen küldjük Önnek a Vírusfigyelmeztetőt és Front-Értesítőt:

Feliratkozás: Front-Értesítő és Vírusfigyelmeztető