Back to top

Napi humet cikk

Extrém hidegfront!

Markáns változások jönnek a hétvégén - a terhelés extrém. Részletek a cikkben.

Népbetegség az időjárás-érzékenység!

Az időjárás-érzékenység népbetegség! Tudjon meg Rólunk többet, nézze meg a videót!

Szombaton délelőtt

nagyon erős hidegfront

érkezik északnyugat felől. Eleinte csak a Dunántúlon érezteti hatását, majd délutántól már a középső, este a keleti megyékbe is meghozza a felfrissülést.

A front előterében az egekbe szökik a hőmérséklet, a középső és keleti tájakon nagyrészt 30 fok fölött alakul a hőmérséklet.

A tikkasztó hőség mindenkit megvisel, fáradékonyság, intenzív fejfájás és gyakori rosszullétek léphetnek fel.

Könnyen lehet, hogy az év eddigi legmelegebb napja lesz a szombati, hiszen egyes helyeken egészen 34-36 fokig melegedhet a levegő!

A front érkezésével fokozódnak a görcsös panaszok, keringési problémák lépnek fel, megnőhet a koraszülések száma.

A markáns terhelés ellen védekezni nem igazán lehet, nagyon jó helyzetben vannak azok, akik már átestek a Meteo Klinika meteogyógyászati kivizsgálásán és van fényterápiás szemüvegük

A záporok, zivatarok környezetében erősen fülledté válik a levegő, az asztmások a leginkább veszélyeztetettek. Nekik azt javasoljuk, hogy a csapadékos időben maradjanak zárt térben és pihenjenek le.

A front előtti hőségben nagy lesz a kiszáradás és a napszúrás veszélye.

Mindenképpen fontos testtömegtől függően 2-3 liter folyadékot elfogyasztani és ez lehetőség szerint ne cukros ital legyen! A leginkább ajánlott ilyenkor a behűtött, szénsavmentes ásványvíz, de jó megoldás lehet egy tányér hideg gyümölcsleves is. A nehéz, zsíros és fűszeres ételeket szintén el kell kerülni, ezek nagyon megterhelik a gyomrot és további rosszulléteket okozhatnak. A napszúrás ellen védekezzen széles karimájú szalmakalappal, de legjobb, ha 11 és 15 óra között egyáltalán nem tartózkodik a napon.

Szabadtéri tevékenységeknek a Dunántúlon nem kedvez az idő, tehát senki ne tervezzen erre a napra Balatoni kirándulást vagy strandolást. A Velencei-tó sem jó megoldás, hiszen a front gyorsan eléri ezt a térséget is.

Az UV-sugárzás a derült tájakon extrém lehet, a front által elért nyugati területeken alacsony lesz.

A közlekedés során nagy a balesetveszély, az utakon fokozott figyelem javasolt!

Mit tehet, amennyiben a felsorolt panaszokat tapasztalja? Abban az esetben, ha enyhe tünetek jelentkeznek alkalmazhatja a fent említett gyógymódokat, azonban, ha gyakran jelentkező és intenzív panaszai vannak, kérje meteogyógyász segítségét! A meteogyógyászati kivizsgálásra 06 1 296 0513-as NEM emeltdíjas telefonszámon jelentkezhet be.

 

Népbetegség az időjárás-érzékenység! A videóért kattintson a képre!

Népbetegség az időjárás-érzékenység!

Az emberek 78%-a időjárás érzékeny, 30 % pedig kifejezetten időjárás beteg, ez alapján nyugodtan mondhatjuk azt, hogy az időjárás-érzékenység népbetegség. A gyermekektől kezdve egészen az idősebb korosztályig mindenkit érint.

Az alábbi rövid film a Meteo Klinikát mutatja be.

Minden, amit a Meteo Klinikáról tudnia kell

A videó forrása: MTVA

Nézze meg elégedett vendégünk véleményét, kattintson a videóra!

Pácienseink tapasztalatai a Meteo Klinikán

"Az elmúlt időben minden hónapban délelőtt volt egy elég nagy rohamom. Megtaláltam a Meteo Klinikát, ahol megcsinálták nekem ezt csodaszemüveget. Reggel és este szoktam használni, és nagyon sokat segített nekem pláne, amikor túldolgoztam magam."

Mihalik Katalin