A napsütés sokat javít a közérzeten

Csütörtökön front nem érkezik, de a hideg, fagyos időben enyhébb tünetek jelentkezhetnek. Napos idő javít a hangulaton. Humánmeteorológia.

Csütörtökön időjárási front nem érkezik térségünkbe, de a kellemetlenül hideg időben az arra érzékenyeknél jelentkezhetnek enyhébb panaszok. Reggel többfelé keményebb fagyra számíthatunk, országszerte előfordulhatnak kopásos jellegű ízületi fájdalmak. A sajgó testrészeket mindig tartsa állandó hőmérsékleten, védje a hideg levegőtől, de csalánlevélből készített borogatást is alkalmazhat a kellemetlen tünetek mérséklésére. Izomgörcsöket, hasfájást tapasztalhat, keringési panaszok is felléphetnek. Fogyasszon sok folyadékot, mert az összeszűkült erekben nehezebben áramlik a vér, ezzel segítheti a vérkeringést.

Amennyiben szélre való érzékenységet tapasztalt magán, akkor az időnként megélénkülő légmozgás hatására nyugtalanság, idegi feszültség jelentkezhet Önnél, de jó hír, hogy ezt ellensúlyozza a sok napsütés. Ezt használja is ki, a borongós, szürke napokon nem csoda, ha kedvetlenné, lehangolttá vált. A szabad levegőn végzett séta, kirándulás során feltöltődhet energiával, sőt, a D-vitamin előanyaga képződhet a bőrben a napfény hatására. A napsütés immunerősítő hatással is bír.

A fagyos reggelen különösen alacsonyan alakul a hőérzet, öltözzünk fel jól, és napközben is elkél a sapka, sál, kesztyű. A gyerekek esetében fordítsunk még ennél is nagyobb gondot a megfázás elleni védelemre, több rétegű ruházattal, vastag talpú csízmával óvjuk őket a hidegtől.

A fagyos reggelen különösen alacsonyan alakul a hőérzet, öltözzön fel jól, és napközben is elkél a sapka, sál, kesztyű. A gyerekek esetében fordítson még ennél is nagyobb gondot a megfázás elleni védelemre, több rétegű ruházattal, vastag talpú csízmával óvja őket a hidegtől.

A közlekedést még többfelé nehezítheti jeges útburkolat, letaposott, lefagyott hótól lehetnek síkosak a mellékutak északkeleten. A napsütés az alacsonyabb napállás időszakaiban könnyen elvakíthatja a gépjárművezetőket, célszerű napszemüveget bekészíteni az autóba. 

Számolj, Mariann! :-)

ÁFA:

Bruttó:
Nettó:

Kopi-paszta!

Hajrá Fészbúk! :-)

Az első kép útvonala kerül be a Facebook kép linkjébe. Ha több kép is van a szövegben és nem az elsőt akarod megjeleníteni, akkor kézzel kell bemásolni az útvonalat!

Kopi-paszta!