Fulladás, légszomj lehet az ön panasza is! | www.meteoklinika.hu - Meteo Klinika - Humánmeteorológia

Fulladás, légszomj lehet az ön panasza is!

Hétfőn markáns frontoktól mentes időre számíthatunk, de a keringési rendszer panaszaival élők és az asztmások egyre gyakrabban tapasztalhatnak tüneteket.

Hétfőn frontmentes idővel indul a hét, és amennyiben kifejezetten a frontokra érzékeny, a hét első felében nem jelentkeznek majd a kellemetlen tünetek. Pihentető lesz az alvás, ezzel energikusabban indulhatnak a reggelek, és jobb közérzettel vághat neki a napoknak.  

Ha viszont keringési problémákkal küzd, akkor eleinte csak enyhébb panaszok lépnek fel, a következő napokban azonban egyre gyakrabban tapasztalhat vérnyomás-ingadozást. A kímélő életmód mellett fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás is. Az étrendjébe tartósan illessze be a teljes kiőrlésű lisztből készült pékárukat, a halat, valamint a tojást is, és fogyasszon sok zöldség- és gyümölcsfélét. A puffasztó zöldségek, például a káposzta, karfiol most kerülendőek.

A délutánonként fülledtté váló időben rosszullét, légszomj, illetve nehézlégzés jelentkezhet. Ilyenkor – ha csak pár percre is – de próbáljon kissé pihenni, visszavenni a tempóból. A napos, enyhe idő a pollenallergiásoknak sem kedvez: egyre erősödhetnek a tünetei, most pedig leginkább akkor tapasztalhatja ezt, ha a pázsitfűfélékre érzékeny. A lakást lehetőleg kora reggel vagy este szellőztesse át, és a haját is mossa a megszokottnál gyakrabban.

Ön fogyaszt olíva olajat? Kattintson ide!

Az erős UV-sugárzás ellen 30-as, érzékenyebb bőrtípus esetén 40-as faktorszámú napolajjal védje bőrét, ne feledkezzen meg az arcáról és a nyakáról sem!

A közlekedést helyenként záporoktól nedves útszakaszok nehezíthetik, egy-egy intenzívebb zápor, illetve zivatar területén pedig átmenetileg erős lehet a szél. A napszemüveg elengedhetetlen, könnyen elvakíthatja a napfény!