Back to top

Napi humet cikk

Gondot okoz a gyors melegedés

Vasárnap a reggeli hűvös időt gyors melegedés követi, ez pedig megterhelő lehet a fokozottan időjárás-érzékenyek számára. 

Vasárnap folytatódik a frontmentes, száraz idő. Az éjszakai kisugárzás miatt a hajnali órákra erősebben lehűl a levegő, újra több helyen 10 fok alatt maradnak a minimum-értékek. A reggeli hűvös időt gyors délelőtti melegedés követi, délutánra helyenként 25 fok fölé emelkedhet a hőmérésklet, amely nagy napi hőingást eredményez. 

A frontrérzékenyek szervezete megpihen, de a fokozottan időjárás-érzékenyek több, egymástól független tünetet tapasztalhatnak.

Az időjárás többféle módon terheli a szervezetünket. A fronthelyzet alakulását és a tapasztalható panaszait a részletes Frontjelentésben nézze meg!

A Frontjelentés megtekintéséhez kattintson a képre!

A Frontjelentésben szereplő tünetek mellett reggel ízületi panaszok léphetnek fel, de ezek a tünetek még a délelőtt folyamán megszűnnek. Napközben újra az átlagos fölé melegszik a levegő, így enyhéb melegfrontot jellemző tüneteket már tapasztalhatnak a fokozottan érzékenyek. 

  Szabadtéri tevékenységek: A napos idő jót tesz a hangulatnak és most a szél sem ront a hő-és komfortérzeten. A kellemes időben ajánlott hosszabb időt a szabad levegőn tölteni. 

  UV-sugárzás: Az UV-sugárzás jellemzően a mérsékelt tartományban marad.

  Pollenszint: A pollenterhelés továbbra is magas, a parlagfű okozza a legtöbb panaszt. Az allergiások lehetőség szerint kerüljék a réteket és mossanak sűrűbben kezet és hajat. 

  Balesetveszély: A közlekedés során veszélyes időjárási jelenség nem várható, csupán a napsütés lehet zavaró vezetés közben. A balesetek elkerülése érdekében vezessen fokozott figyelemmel. 

Ha Ön is tapasztal életminőségét rontó panaszokat, de eddig nem talált rá megfelelő megoldást, ne várjon tovább! Forduljon időben a Meteo Klinikához, ahol egyedülálló műszerezettséggel és szakértelemmel segítjük az Ön eredményes gyógyulását. 
A rendelésre előzetes telefonos bejelentkezés szükséges.

Amennyiben szeretné nyomon követni állapota alakulását iratkozzon fel INGYENES FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE!