Emésztési panaszok, tompaság léphet fel

Vasárnap ugyan nem érkezik front, de gyenge melegfront jellegű hatás érvényesül, emellett a hideg reggel is okozhat humánmeteorológiai panaszokat. Növekszik a balesetveszély.

Vasárnap nem érkezik front, de a légkörben zajló folyamatok hatására gyenge melegfront jellegű tüneteket tapasztalhatnak az arra érzékenyek. Már reggel nehezebb lehet az ébredés, különösen a délnyugati tájakon élők érezhetik kialvatlannak magukat, de egy csésze zöld teával hamar felélénkülhet.  A fokozottan érzékenyeknél migrén is felléphet, napközben pedig tompa, álmatag lehet, illetve ilyenkor nehezebben megy az összpontosítás, csökken a teljesítő- és a koncentrálóképesség. Párologtassa citrom illóolaját, a gyerekek estében pedig a színterápiát is alkalmazhatja: a citromsárga szín hatására javulhat a teljesítőképesség, ráadásul a vidám árnyalatú ruhadarabokkal a közérzeten, a hangulaton is javíthatunk. Egyeseknél felerősödhetnek a gyulladásos panaszok is, kímélje magát, inkább pihentesse a fájó testrészeket.

Emésztési panaszai szintén fokozódhatnak, puffadást is tapasztalhat. Ilyen esetben kerülje a karfiolos, káposztás ételeket, és inkább többször egyen kisebb adagokat.

Dunántúlon az élénk szél nyugtalanságot, ingerlékenységet válthat ki. Sportolással mind a fáradtság, mind az idegi feszültség mértéke csökkenthető. A futás, biciklizés, vagy akár a túrázás is jótékonyan hat a közérzetre, közben erősödik az immunrendszer, és a szervezetünk is pihen, felfrissül a szellem.

A közlekedésben eleinte zavaró lehet a napsütés, napközben pedig az élénk oldalszél okozhat csökkent menetstabilitást. A melegfront jellegű változások hatására megnyúlik a reflexidő, nehezebben reagálunk a körülöttünk történő hatásokra, fokozódik a balesetveszély!

Számolj, Mariann! :-)

ÁFA:

Bruttó:
Nettó:

Kopi-paszta!

Hajrá Fészbúk! :-)

A szövegben található képek megkeresése és listázása. A kiválasztott kép útvonala kerül be a Facebook kép linkjébe.

Kopi-paszta!

Keress!

A képek listája:

  • Ide kerülnek a képek.