Sokat ingadozhat a komfortérzete! | www.meteoklinika.hu - Meteo Klinika - Humánmeteorológia

Sokat ingadozhat a komfortérzete!

Csütörtökön napközben nem érkezik front, reggel azonban a nyirkos idő többfelé okozhat különféle humánmeteorológiai panaszokat. Könnyen megfázhat, de délutánra sokat javul a helyzet.

Csütörtökön frontmentes, eseménytelen idő lesz, ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenki számára kedvezően alakulna a humánmeteorológiai helyzet. Reggel sokfelé, napközben pedig a foltokban tartósan ködös területeken jelentkezhetnek kellemetlen ízületi fájdalmai, amennyiben erre hajlamos. A sajgó végtagokat ajánlatos folyamatosan melegen tartania, ezen kívül csalánlevél főzetéből készített borogatással kezelnie. A párás levegőben a kórokozók is könnyebben terjednek: amellett, hogy rendszeresen pótolja a szervezetéből hiányzó vitaminokat, a rendszeres kézmosással is gátat szabhat a betegségek terjedésének.

Amennyiben azonban csak a fronthatásokat érzi meg, akkor kifejezetten kellemes élettani helyzetet tapasztalhat. Az előző napokban tapasztalt fejfájása is nagy eséllyel mérséklődik, javul a koncentrálóképessége is, és már a görcsös bántalmak felerősödésétől sem kell tartania.

A brokkoli kiváló az egészségmegőrzéséhez! Tudjon meg többet róla, kattintson ide!

A D-vitamin pótlása még nem elengedhetetlen, de a téli időszak közeledtével mindig igyekezzen kihasználni a napos perceket! Szerencsés, ha hosszabb napos időszakokban is része van, ezt mindenképpen használja ki, jót tesz az immunrendszerének!

Reggel a légszennyezettség is megemelkedhet átmenetileg, erre nagy esély van a forgalmas városi csomópontokban. A szállópor dúsulása várható, a fűtésből származó nitrogén-oxidok még nem jelentenek veszélyt.

A ködfoltok tovább nehezítik a közlekedők helyzetét, és még napközben is előfordulhatnak erősen párás körzetek. A lecsökkent látástávolság és az esetlegesen csúszós útburkolat miatt vezessen lassabban, inkább induljon el picit korábban. Ingerült, türelmetlen és figyelmetlen sofőrökkel is találkozhat, közlekedjen a szokásosnál is körültekintőbben!

Meteogyógyászat!