Gyengül a kettősfront, de vajon a panaszok is?

Szombaton folytatódik az évszakhoz képest hűvös idő, emellett keleten és délen a csapadék is kiválthat humánmeteorológiai panaszokat. 

Szombaton már megszűnik a kettősfronti hatás, panaszok azonban kezdetben akár intenzívebben is jelentkezhetnek. Kettősség jellemzi a humánmeteorológiai helyzetet: nyugaton már szűnik a csapadék, előbukkan a nap is, az élénk, olykor erős szél hatására azonban görcsös eredetű és migrénes fejfájás is felléphet. A változékonyság megterhelő lesz a vérnyomáspanaszokkal élők és a szívbetegek számára is. Keleten és délen többfelé nyirkos, csapadékos idő várható, arrafelé felerősödhetnek az ízületi és reumatikus bántalmak, a keringési rendszer betegségeiben szenvedőkre is nehezebb nap vár. A kimerítő fronthelyzet hatására fáradékonyságot, álmosságot tapasztalhat, élénkítésre legjobb választás most a zöld tea lehet. A csapadék és az élénk légmozgás hatására alacsonyan alakul a hőérzete, érdemes lesz rétegesen és kissé vastagabban felöltöznie.

Az előző napok csapadékának és a hűvös időnek köszönhetően jelentősen csökkent a levegő pollentartalma, ez alól a keleti tájak képeztek kivételt, de most az eső hatására ott is javul az allergiahelyzet. A legnagyobb mennyiségben továbbra is a tölgy és az eperfafélék pollenje található meg a levegőben.

Az UV-sugárzás a felhős térségekben minimális lesz, de nyugaton, ahol már előbukkan a nap, ott akár az erős fokozatot is elérheti. Amennyiben érzéken a bőre, é a déli rákban huzamosabb ideig is a napon tartózkodik, akkor gondoskodjon megfelelő bőrvédelemről!

A közlekedők különösen keleten és délen találkozhatunk helyenként nedves útszakaszokkal. Errefelé megnövekszik a féktáv, vezessen lassabban és tartson nagyobb követési távolságot! Az élénk, olykor erős lökésekkel kísért szél csökkentheti a járművek menetstabilitását, ezt mindenképpen vegye figyelembe az utazás során!

Számolj, Mariann! :-)

ÁFA:

Bruttó:
Nettó:

Kopi-paszta!

Hajrá Fészbúk! :-)

A szövegben található képek megkeresése és listázása. A kiválasztott kép útvonala kerül be a Facebook kép linkjébe.

Kopi-paszta!

Keress!

A képek listája:

  • Ide kerülnek a képek.