Back to top

Napi humet cikk

Terjed a lehangoltság és a fejfájás

Vasárnap nem érvényesül fronthatás térségünkben, de a kedvetlenség és a rossz hangulat nagyon gyakori lehet, amit sokaknál még a fejfájás is tetézhet!

Az időjárás-érzékenyek számára folytatódik a nagy igénybevételt rejtő időszak, de akár az egészséges szervezetet is megviselheti ez a tartósan eseménytelen idő. Ha ön is egyre erősebb alvásproblémákat tapasztal, fáj a feje, ingadozik a vérnyomása, ön is érintett lehet. Ha nem tud jól aludni, frontérzékeny lehet! Nézze meg, mit mond mai videójában a meteogyógyász®:

Nem jól alszik? Létkérdés! Frontérzékeny lehet!

Vasárnap: Többfelé erősen felhős, borult lesz az ég, de lesznek tájak, ahol kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, de ónos szitálás, illetve kisebb eső egy-két helyen kialakulhat. Mérsékelt marad a szél, a legmagasabb hőmérséklet 3, 8 fok között alakul.

A több napi fronthelyzetről a Frontjelentésben tájékozódhat részletesen.

Vasárnap front ugyan nem érkezik térségünkbe, de a kellemes idő tovább várat magára. Lesznek tartósan borult területek, ahol a fényhiány miatt kedvetlenebbek lehetünk, és a hűvös idő is okozhat panaszokat. A vérnyomás is ingadozhat, és a fejfájás is egyre gyakoribb lehet.  A napok óta tartó terhelést már nehezen viseli a szervezetünk!

Ha ön is érzékenyebbé válik a téli időszakban, akkor fejfájást, enyhébb izomgörcsöket tapasztalhat, ezen kívül pedig a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők fájdalmai is fokozódhatnak. A sajgó végtagokat ajánlott reggel és napközben is többször tehermentesen átmozgatni. Az alvásproblémák nem szűnnek meg teljesen, csak átmenetileg mérséklődnek, és emiatt ismét fáradt lehet, valamint a teljesítőképesség is alacsony. Sokfelé okozhat a fényhiány lehangoltságot, kedvetlenséget, ez pedig a következő napokban tartósan jellemző lehet, és önt is nagy eséllyel megviselheti. 

Szabadtéri tevékenységek: A réteges öltözet nagyon szükséges a napokban, különösen a hajnali órákban növekszik a megfázásveszély, de a hűvösebb, borongósabb tájakon napközben is alacsony marad a hő- és komfortérzet. Élénk szél is társul az alacsonyabb hőmérséklethez, ami még kellemetlenebbé teszi a kint tartózkodást, és ingerlékennyé, nyugtalanná tehet sokakat.

UV-sugárzás: Az UV-sugárzás nem számottevő.

Pollenhelyzet: A pollenszint alacsony.

Légszennyezettség: Ismét romlik a levegőminőség. Különösen a szélvédett tájakon emelkedhet meg a levegő szennyezőanyag-tartalma, illetve a forgalmas közlekedési csomópontok közelében sem javasolt hosszabb sétát tenni.

Balesetveszély: A közlekedők helyenként nedves, csúszós útszakaszokra számítsanak, amik területén megnövekszik a féktáv, nehezebb irányítani a gépjárművet. Vezessen lassabban és tartson nagyobb követési távolságot! A nyugati régiókban olykor élénk oldalszél is ronthatja a menetstabilitást, közlekedjen fokozott körültekintéssel!

Mai javaslatunk, ha még nem tette:

Ha pedig gyógyulni szeretne, jelentkezzen be a Meteo Klinika front-rendelésére: 06-1-296-0513. 

Ha az Ön életminőségét is befolyásolják a frontok, forduljon időben a Meteo Klinikához, ahol egyedülálló műszerezettséggel és szakértelemmel segítjük az Ön eredményes gyógyulását.
A rendelésre előzetes telefonos bejelentkezés szükséges:

Javaslatunk: Válassza a kényelmes megoldást! Ha időben szeretne értesülni a fronthelyzetről, és ha valóban megoldást keres fejfájására, alvásproblémáira vagy egyéb megoldatlan panaszaira, akkor iratkozzon fel ingyenes FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE! Ebben napi TÜNETNAPLÓT is küldünk, ami segít Önnek abban, hogy megoldást találjon régóta megoldatlan panaszaira. Vegye igénybe szakértő segítségünket!

Feliratkozom az INGYENES ÉRTESÍTŐRE!