Back to top

Napi humet cikk

Úgy hiányzott már a napsütés!

Csütörtökön keleten kezdetben egyeseknél még jelentkezhetnek enyhe hidegfronti tünetek, a Kárpát-medence nagy részén viszont mérséklődnek a kellemetlen humánmeteorológiai panaszok. A feje azonban még mindig fájhat!

Csütörtökön nem érkezik front a Kárpát-medence térségébe, a keleti tájakon azonban kezdetben még tapasztalhatnak enyhe hidegfronti tüneteket az arra érzékenyek. Átmenetileg megnyugszik az időjárás, emellett azonban más tényezők ronthatják a humánmeteorológiai helyzetet. A nyirkos, többfelé párás tájakon felléphetnek reggel kopásos, illetve gyulladásos jellegű ízületi panaszok. Sokan ébredhetnek végtagfájdalmakkal, ezt esetleg rövid, kímélő átmozgatással enyhítheti. Napközben aztán a térség nagy részén sok napsütésre számíthatunk, javul a hangulat, a komfortérzet. A melegedés hatására azonban a szokásosnál fáradékonyabb lehet, és koncentrálási problémákat is tapasztalhat.

Ha tartósabban is szeretne megszabadulni a bajaitól ne habozzon! Jelentkezzen be hozzánk! 

Friss lesz a levegő, egy kellemes séta a szervezetnek is jót tesz. Az étkezés során törekedjen a változatos, vitamindús fogások fogyasztására. A zöldség- és gyümölcsfélék mellett teljes kiőrlésű gabonából készült pékáruk fogyasztása ajánlott.

A front mögött kitisztult a levegő, átmenetileg észrevehetően csökkennek a magas légszennyezettségtől szenvedők tünteti is.

A reggeli ködfoltok területén nedvessé váló útszakaszokon megnövekszik a féktáv, tartson ilyenkor nagyobb követési távolságot, valamint mérsékelje a sebességet is! A látástávolság is lecsökken, fokozott figyelemmel közlekedjen!

Vezető tünetek a mai napon: fejfájás, fáradékonyság. A fent említett gyógymódok csupán tájékoztató jellegűek, különösen, ha még az sem tisztázott, hogy esetünkben milyen időjárási folyamatok okozzák a kellemetlen, nem egyszer súlyos vagy veszélyes következményekkel járó panaszainkat. Ilyen esetben javasoljuk, hogy forduljanak meteogyógyászhoz. Valódi megoldást csak egy meteogyógyászati kivizsgálás adhat, ami alapján ma már hatékony terápiák is rendelkezésre állnak.