Fokozódnak a melegfront jellegű tünetek | www.meteoklinika.hu - Meteo Klinika - Humánmeteorológia

Fokozódnak a melegfront jellegű tünetek

Csütörtökön folytatódik a rendkívül meleg időszak, a fokozottan melegfront-érzékenyeknél egyre többféle tünet jelentkezhet, romlik a vérnyomáspanaszokkal küzdők állapota.

Csütörtökön nem érvényesül fronthatás, ám a tartósan meleg időben egyre többen napközben is álmosnak, tompának érezhetik magukat. Az arra hajlamosaknál továbbra is gyakran léphet fel vérnyomás-ingadozás, amely legerősebben a déli és a középső tájakon élők körében jelentkezhet. Az idősek és a keringési betegségben szenvedők különösen veszélyeztetettek, számukra sok pihenés, illetve a fizikai megterheléssel járó feladatok kerülése ajánlott.

A melegedésre érzékenyebbek közül egyeseknél emésztési problémák, puffadásos panaszok is felléphetnek. Az érintettek számára javasolt kerülni a puffasztó (karfiolos, káposztás, babos) ételek fogyasztását, és az étkezések során inkább a magas cink tartalmú tojást, vagy például halat tartalmazó fogásokat előnyben részesíteni. Szintén jelentős terheléstől óvhatja meg szervezetét, ha napközben többször eszik kisebb adagokat. 

Az UV-sugárzás maximuma a naposabb Dunántúli és északkeleti tájakon helyenként a nagyon erős fokozatot is megközelítheti, a déli órákban nem ajánlott a tűző napon tartózkodni! Nagy a leégés veszélye, a magas faktorszámú naptejek alkalmazása mellett ajánlott szellős, de jól takaró ruhadarabokat, illetve kalapot viselni. Ezen kívül a hőségben fokozott folyadékfogyasztás javasolt. Testtömegtől, illetve fizikai aktivitástól függően akár 2-4 liter folyadékot is ajánlott magunkhoz venni, amelyre legjobb megoldás a tiszta víz.

A közlekedés során alapvetően nem várható veszélyes időjárási jelenség, ugyanakkor a nagy melegben sokaknál koncentrálási problémák jelentkezhetnek, egyeseknél a fejfájás is zavaró lehet. Ha vezetés közben Ön is álmosságot, erős fáradtság-érzetet tapasztalna, úgy érdemes rövid időre félrehúzódnia, és kicsit felfrissíteni magát. Jót tehet ilyenkor, ha az autóból kiszállva kicsit megmozgatja a tagjait, néhány korty víz szintén felélénkítheti.

Meteogyógyászat! Kulcs a megoldáshoz!

Számolj, Mariann! :-)

ÁFA:

Bruttó:
Nettó:

Kopi-paszta!

Hajrá Fészbúk! :-)

A szövegben található képek megkeresése és listázása. A kiválasztott kép útvonala kerül be a Facebook kép linkjébe.

Kopi-paszta!

Keress!

A képek listája:

  • Ide kerülnek a képek.