Back to top

Napi humet cikk

Veszélyes a hőség és az UV is!

Kedden is frontmentes marad, és kissé még tovább melegszik az idő. A nagyon erős UV-sugárzás miatt nagy hangsúlyt kell fektetni a bőrvédelemre, a hőség ellen pedig mindenkinek óvnia kell magát!

MINDENEKELŐTT ÉRDEMES TUDNIA:

Egyre rosszabb lesz, egyre melegebb napok jönnek! 

A hétvégéig ismét egy hőhullám jelenti a legnagyobb megterhelést, a szívbetegekre és a krónikus betegekre újra egy rendkívül nehéz időszak vár. Az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, emiatt pedig fokozatosan kimerül a szervezetünk. A 37, 38 fokos, tartós meleg még az egészségeseket is megviseli, nagyon óvatosnak kell lenni!  

Ha a keddi időjárásban is erősen jelentkező tünetei vannak (pl. fejfájás, ingadozó vérnyomás, szokatlan fáradtság, feszültség), az lehet a korábbi túlterhelés következménye, de ha ezeket visszatérően tapasztalja, gyanakodni kell a frontérzékenységre, ami bizony egyre több embernél áll fenn, és komolyan ronthatja az életminőséget.

Kérjük, válaszoljon, Ön bírja még a hőséget?
(Nyugodtan szavazhat, a szavazás anonim! A Meteo Klinika garantálja, hogy a válasz sorszámán kívül Önnek semmilyen adatát sem rögzíti.)

 

Honnan tudhatja meg, hogy Ön frontérzékeny-eSegítünk abban hogy könnyebben felismerhesse frontérzékenységét!

Iratkozzon fel a Meteo Klinika ingyenes Frontértesítőjére, és a napi front információk mellett egy Tünetnaplót is küldünk Önnek, ebben követheti állapota alakulását.

 Feliratkozom a Frontértesítőre!

A frontérzékenység mindenkinél más és más tünetekkel jelentkezik! Hatékony kezelés csak megfelelő vizsgálatok alapján, személyre szóló kezelési módszerekkel lehetséges. Ha gyanakszik rá hogy frontérzékeny, a Meteo Klinikán egy vizsgálattal ez megállapítható, a vizsgálat díja 14.800 Ft, melyet SZÉP kártyával is fizethet és egészségpénztárra is elszámolhat.

Bejelentkezés vizsgálatra (Ha nem tud személyesen megjelenni, távrendelésben is tudunk segíteni)

06-1-296-0513

A frontérzékenység gyógyítható! Akik rosszuléteket, szorongásszerű panaszokat tapasztalnak, nézzék meg az alábbi tanulságos videót a Meteo Klinika praxisából (a Meteo Klinika garantálja, hogy nem reklámfilmmel rabolja az Ön idejét! Valós esetet lát!): 

https://youtu.be/1H-BRw5lw_M?list=PLGS8bzUVNzH2G1uwfcCu5H5-SetzXK9X3 

 

"Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a megoldást, hisz mérföldkövekkel javult az életminőségem, és egyetlenegy dolgot bánok ezzel kapcsolatban, hogy egy évet vártam mire a kezelésre bejelentkeztem" Kiss Józsefné

 

Kiss Józsefné gyógyulása a Meteo Klinikán

 

 

A tartós hőség miatt tovább romlik a humánmeteorológiai / orvosmeteorológiai helyzetkép. Tudja meg, hogyan csökkenthető a kánikula okozta igénybevétel! 

Kedden szerte az országban nem érvényesül fronthatás, de a nyárias, már-már afrikai melegben front jellegű tünetek továbbra is előfordulhatnak az érzékenyebbeknél. Délkeleten lesz a legmelegebb, ott a 38 fok sem lesz ritka, de máshol is rekkenő hőségre kell készülni. Csak elvétve alakulhat ki futó zápor.

A következő napokban semmi javulás nem várható!

A változó időjárás és pandémia miatti tartós stressz sokféle panaszt okozhat, melyek speciális kezelést igényelnek. Nézze meg, mire számíthat, különösen ha vannak megoldatlan panaszai. A MEGÚJULT Frontjelentésben pontosabban követheti a fronthelyzetet. Haladéktalanul kérje tanácsunkat ha bármilyen panasza jelentkezik!

A fronthelyzetről a Frontjelentésben tájékozódhat részletesen. További fontos információk az egészsége érdekében:

A több napja tartó terhelés miatt kissé fokozódhatnak az eddig tapasztalt tünetei. Tompább, aluszékonyabb lehet, nehezebb lehet elvégezni még a rutinfeladatokat is. Az alvászavarok miatt sokan nem tudják kipihenni magukat, napközben pedig fáradtak, tompák, ingerültek, emellett csökken a fizikai és a szellemi teljesítőképesség is.  Az alváshiány az immunrendszerét is gyengítheti, ezért fontos, hogy amikor csak tud, pihenjen le, akár rövid időre is.

Nagyon fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszon, könnyen kiszáradhat, ha nem figyel eléggé. 3-4 liter tiszta vízre vagy cukor nélkül készített zöld teára essen a választás, és a friss gyümölcsökből is nyerhet elegendő folyadékot, ezt ráadásul a gyerekek is szívesen fogyasztják.

 Szabadtéri tevékenységek: A szabadtéri tevékenységek során viseljen könnyű, természetes anyagból készült ruhadarabokat, amik alatt hűsölhet, nem fülled be a bőr. Fejét is óvja szalmakalappal vagy más fejfedővel, hiszen magas a napszúrás kockázata is!

  UV-sugárzás: Az igazi strandidő további veszélyeket is rejt. A déli órákban nagyon erős UV-sugárzásra számíthatunk, 11 és 15 óra között még a kevésbé érzékeny bőrűek se napozzanak, komoly bőrkárosodást lehet szenvedni. A kisgyerekek bőre fokozottan érzékeny, esetükben nagyon magas, legalább 50-es faktorszámú naptejet használjon.

Pollenhelyzet: A pollenterhelés tovább fokozódik, a pázsitfűfélék és a csalánfélék okozhatják a legtöbb panaszt. Az allergiásoknál orrfolyás, szemviszketés és könnyezés, tüsszögés jelentkezhet, a tünetek mérséklése érdekében az érintettek fogyasszanak kevesebb tejterméket és vörös húsokat. A gyakoribb porszívózás és hajmosás is segíthet, és rögtön mosson kezet, amint hazaért.

  Légszennyezettség: A levegőminőség megfelelő, de kissé romlik. 

  Balesetveszély: A közlekedőket elsősorban a vakító napsütés zavarhatja meg, de ez is igen veszélyes lehet, nagy sebesség mellett a hirtelen észlelt akadályokat nehezebb kikerülni, nehezebb gyorsan fékezni. Vezessen lassabban, óvatosabban, az egyeseknél tapasztalható koncentrálási problémák esetén pedig tartson rövid pihenőt, a friss levegő is segíthet.

Ha Ön is tapasztal életminőségét rontó panaszokat, de eddig nem talált rá megfelelő megoldást, ne várjon tovább! Forduljon időben a Meteo Klinikához, ahol egyedülálló műszerezettséggel és szakértelemmel segítjük az Ön eredményes gyógyulását. 
A rendelésre előzetes telefonos bejelentkezés szükséges.

Javaslatunk: Válassza a kényelmes megoldást! Ha időben szeretne értesülni a fronthelyzetről, és ha valóban megoldást keres fejfájására, alvásproblémáira vagy egyéb megoldatlan panaszaira, akkor iratkozzon fel ingyenes FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE! Ebben napi TÜNETNAPLÓT is küldünk, ami segít Önnek abban, hogy megoldást találjon régóta megoldatlan bajaira. Vegye igénybe szakértő segítségünket!

Feliratkozom az INGYENES ÉRTESÍTŐRE!