Figyeljen a vérnyomására! | www.meteoklinika.hu - Meteo Klinika - Humánmeteorológia

Figyeljen a vérnyomására!

Pénteken sem érvényesül fronthatás, a csendes időszak kedvez a tisztítókúráknak, böjtölésnek. Enyhébb fejfájást ugyan tapasztalhat, és a vérnyomása is ingadozhat, de nagy terhelés szerencsére már nem lesz.

Pénteken sem érkezik front hazánk térségében, de amennyiben könnyen megérzi a légnyomás-változást, akkor kisebb fejfájásra számíthat, illetve kissé ingadozhat a vérnyomása is. A tünetek mérséklése érdekében javasolt a délelőtt folyamán meginnia egy-két csésze zöld teát, az élénkítésre gyakran használt kávét most lehetőleg kerülje. Abban az esetben, ha a keringési rendszer problémáival küzd, ingadozhat a vérnyomása, de a panaszok nem lesznek intenzívek. Erre főként akkor számíthat, ha a hegyvidékek mélyebben fekvő völgyeiben él - máshol viszont a humánmeteorológiai feltételek kedvezően alakulnak a pihenéshez, a szervezet regenerálódásához.

A tavaszi böjtöléshez, méregtelenítéshez is szinte ideálisak lesznek a feltételek, markáns hatások nem veszik igénybe szervezetét. A sok zöldség és gyümölcs mellett igyon a szokottnál több szénsavmentes ásványvizet – a megnövelt folyadékfogyasztásra ajánlott fokozottan figyelni.

Tudjon meg többet a fáradtság okairól, kattintson ide!

Allergiásként bizonyára tapasztalta, hogy a tavaszi növények pollenszórása ismét növekedésnek indult. A melegedő időben akár egyik napról a másikra is hirtelen megugorhat a pollenkoncentráció – jelen esetben főként a mogyoró, az éger és a kőris virágporának esetében lehet erre számítani. A napos, meleg délutánokon tapasztalhatja legerősebben a kellemetlen tüneteket. Orrfolyás, tüsszögés, könnyezés, illetve a szem viszketése is jellemző lehet, a panaszok a napokban már intenzíven is jelentkezhetnek. Ilyen esetben mosson hajat gyakrabban, a ruhát, ágyneműt ne szellőztesse a szabad levegőn, és kerülje a tejtermékek fogyasztását is.

A közlekedés során a napsütés főként napkelte és napnyugta esetén lehet zavaró.

 

Meteogyógyászat!