Back to top

Tartós keringési problémákra készüljön!

Csütörtökön még mindig országszerte kettősfronti hatásra számíthatunk, de nyugaton ez mérsékeltebben jelentkezik. A hideg- és a melegfrontra érzékenyek egyaránt tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket.

Csütörtökön kettősfronti hatás várható a Kárpát-medence területén, és egész nap ez határozza meg a humánmeteorológiai helyzetet. Ennek következtében fejfájás, migrén jelentkezhet, legintenzívebben a frontra és a szélre érzékenyeknél, de akár akkor is, ha frontátvonulásokkor általában nem tapasztal markáns hatásokat. A gyakran változó légköri helyzet mindenkit megvisel, különösen a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők számára nehéz ez az időszak. Amennyiben hajlamos rá, akkor önnél is gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, emellett szédülés is felléphet. Kerülje most a nehéz, zsíros ételeket, a puffasztó zöldségeket. A gyomrot kímélő, vitamindús fogásokat válassza: fogyasszon több halat, almát, banánt. Mindezek sokszor csak átmenetileg nyújtanak könnyebbséget, ha tartós megoldásra vágyik, ne habozzon!

Jelentkezzen be hozzánk egy kivizsgálásra! 

Országszerte gyakran lesz erős a szél, ami az álmatlanságon kívül ingerültséget, a gyerekeknél figyelmetlenséget, nehezen kezelhetőséget is kiválthat. A szélnek köszönhetően viszont a légszennyezettség alacsony, a levegőminőségben nem várható romlás.

A közlekedés során az élénk, erős szél nagymértékben ronthat a menetstabilitáson, és ingerlékeny, figyelmetlen sofőrök is növelhetik a balesetveszélyt, vezessen óvatosan! Tartson nagyobb követési távolságot, keleten és északon pedig akár nedves útszakaszokra is fel kell készülni.

Vezető tünet a mai napon: keringési panaszok, szívpanaszok. Mit tehet, amennyiben a felsorolt panaszokat tapasztalja? Abban az esetben, ha enyhe tünetek jelentkeznek alkalmazza a fent említett gyógymódokat, azonban, ha gyakran jelentkező és intenzív panaszai vannak, kérje meteogyógyász segítségét!