A kettős frontot ki kell pihennünk! | www.meteoklinika.hu - Meteo Klinika - Humánmeteorológia

A kettős frontot ki kell pihennünk!

Szombaton eleinte még kettősfront hat, majd napközben megszűnik a fronthatás. A változékony időben nagy terhelés ért bennünket, szükség van a pihenésre!

Szombaton reggelig a kettősfront még érezteti hatását, majd napközben már megszűnik a fronthatás. Eleinte az arra érzékenyeknél vérnyomásproblémák és a keringési zavarok léphetnek fel, emellett fejfájás és ingadozó komfortérzet is jelentkezhet. Aki melegfrontra érzékeny, emellett álmatlanságot, alvásproblémákat is tapasztalhat. A gyakran változó légköri helyzet mindenkit megvisel, különösen a szívpanaszokkal élők számára nehéz ez az időszak. A napi rendszerességgel fogyasztott galagonyatea segíthet mérsékelni a tüneteket, immunrendszerét pedig erősítse C-vitaminnal és magnéziummal, hiszen a fokozott igénybevétel hatására fogékonyabbá vált szervezete a kórokozókkal szemben. Fontos a sok pihenés, lehetőleg minden alkalmat ragadjon meg erre, és ne terhelje magát feleslegesen.

Tudta, hogy a banán a szívünk őre? Kattintson ide!

Sokfelé lesz erős a szél, ami az álmatlanságon kívül stresszes állapotot, ingerültséget, agresszivitást is kiválthat, ezt legegyszerűbben almahéjteával mérsékelheti. Este egy levendulás fürdővel segítheti az elalvást és ezzel egyidejűleg csökkentheti az idegi feszültséget is.

A szabadtéri programoknak nem kedvez az idő, a szeles, hideg időben nagy a megfázásveszély. A komfortérzet jelentősen romlik, az érzett hőmérséklet több fokkal a mért értékek alatt alakul.

A csapadékos időben jelentősen lecsökkent a levegő szennyezőanyag-tartalma, és romlás sem várható még a forgalmasabb közlekedési csomópontokban sem.

A közlekedők országszerte nedves, csúszós útburkolattal találkozhatnak, jelentősen megnövekszik a féktáv, ezért ajánlott mérsékelni a sebességet és nagyobb követési távolságot tartani. Az élénk, erős szél nagymértékben ronthat a menetstabilitáson, és ingerlékeny, figyelmetlen sofőrök is növelhetik a balesetveszélyt, vezessen óvatosan!