Back to top

Napi humet cikk

Egész napon át tartó migrénje lehet a hidegfront előtt!

Szerdán markáns fronthatás nem érvényesül, de a magasban zajló rövid, ám igen intenzív melegedés egyre több, és ezzel együtt egyre erősebb tünetet okozhat! Fejfájás, migrén, keringési panaszok – sorra jöhetnek elő!  

♥ Napi útravaló, hogy jobb legyen a napja ♥

Napi jó hírünk:

Javul a hőérzet!

Az előző napokban tapasztalt szeles idő átmenetileg megszűnik, és mivel a hőmérséklet sem csökken az ilyankor szokásos átlag alá, és még napsütésben is bízhatunk, így elmondható, hogy a szabadtéri érzett hőmérséklet és a komfortérzet jelentősen jobb lesz, mint a hét elején volt! 

Mai gondolat az egészségéért:

A frontérzékeny ember teljesítménye sokat csökken.

Egyes napokon Ön is lényegesen rosszabbul teljesít, esetleg be se tud menni a munkába? Ez komoly kieséssel járhat, és a kollégáit is megterheli. Miért kell ezt elviselnie, ha már kaphat rá megoldást?

Egy perc egészség, ezt érdemes tudnia!

A frontérzékenység nem válogat!

Pácienseink között egyformán van kőműves és egyetemi rektor helyettes, nővér és gyárigazgató, bankár és tanár, orvos és ügyész, nő és férfi, fiatal és idős, és – sajnos – egyre több gyermek is. Az időjárás-érzékenység ma már népbetegség, és komolyan kell venni. Nézze meg a Magyar Televízió tudományos kisfilmjét a Meteo Klinikáról

Hasznos tapasztalatok a Meteo Klinikán:

Örömünkre szolgál, hogy egyre többen érkeznek hozzánk orvosi ajánlással, általában azzal a diagnózissal, hogy a panaszok okozója az időjárás. 

Napi érdekes:

Celebek is sokan megismerték a Meteo Klinika fényterápiás okosszemüvegét! Kifejlesztését az Európai Unió és a Magyar Állam 63 millió forinttal támogatta. Három éve forradalmasította a meteogyógyászatot®. 

Demcsák Zsuzsa és Pachmann Péter a TV2 Mokkában

Napi videó:

Ön is már előre fél az újabb fronttól?

Jön vele a feszültség, a félelem az olyan kellemetlen tünetektől, mint pl. a szívdobogás, szorongás? Ez bizony nagyon gyakori. Nézze meg Jáhn Éva esetét a Meteo Klinikán: nézze meg:
"Már a használati pár perc után minden elmúlt, mintha elfújta volna a szél azt a sok problémát amiért felvettem a szemüveget."

Mai javaslatunk, ha még nem tette:

  • Kíváncsi, hogy frontérzékeny-e? Klikkeljen ide!
  • Kövesse a változó fronthelyzetet! Itt megtalálja!
  • Kérje ágyba a legfontosabbakat! Reggel 5-ig ott lesz! Iratkozzon fel Front-Értesítőnkre!
  • Tegyen egy lépést egészségéért! Használja ki a napos időt! A téli, fényszegény időszakban alig éri napfény a bőrünket - minden percet érdemes ilyenkor kiélvezni, amikor süt a nap

Ha pedig gyógyulni szeretne, jelentkezzen be a Meteo Klinika front-rendelésére: 06-1-296-0514. 

Amire számíthatunk*:

Szerdán  a múlt héthez hasonlóan ismét erősen lehűl a levegő hajnalra, köszönhetően a mérséklődő szélnek. Az ízületi panaszok újra és újra felerősödnek, ilyenkor alacsony a hőérzet és nagy a megfázásveszély. A hét elején nagy igénybevétel érte a szervezetünket, tovább gyengülhetett a kórokozókkal szemben. 

Nem kell feltétlenül front ahhoz, hogy az időjárás-érzékenyek helyzete romoljon! Elég az átlagosnál eltérőbb légköri helyzet, és máris romolhat a közérzet, és a fejfájás mellett a másik leggyakoribb panasz, a vérnyomás-ingadozás mértéke is felerősödhet. 

Jó hír is van most, ugyanis a napsütés januárban mindig örömteli - ha éppen nem szenved egyéb, időjárás okozta panaszoktól, akkor minden percét használja ki!  

A rendkívül változékony idő extrém hatásai miatt kereste fel az ATV a Meteo Klinikát. A riport a kedd esti Híradóban látható az ATV-n!

*Figyelem! Rovatunkban a jelen időjárási helyzetben jelentkező leggyakoribb általános tüneteket ismertetjük. Az időjárás-érzékenység egyéni szervezeti adottság, az Ön tünetei ettől lényegesen eltérhetnek. Ezért nem alkalmas diagnózis felállítására.

Szerdán folytatódik a többnyire gyengén felhős idő, most a szél sem lesz olyan zavaró, mint az előző napokban. A reggeli ködfoltok feloszlása után a csúcshőmérséklet nyugaton a 6-7 fokot is elérheti!

A magasban zajló folyamatok, valamint a közelgő újabb front miatt azonban ez a nap sem lesz panaszmentes az időjárás-érzékenyeknek!

A több napi fronthelyzetről a Frontjelentésben tájékozódhat részletesen.

Többen érezhetik magukat indokolatlanul fáradtnak, álmosnak. A kevésbé érzékenyek is panaszkodhatnak: kábaság, koncentrálási problémák, fejfájás jelentkezhet. Fogyasszon sok folyadékot, és lehetőleg kerülje a mindennapi stresszt, most még a kisebb kellemetlenségek is fokozott ingerültséget válthatnak ki.

A hideg, fagyos reggelen most is a kopásos eredetű ízületi fájdalmak erősödésére kell számítani, amik keleten húzódhatnak el nagyobb eséllyel. Ha hajlamos rá, akkor ingadozhat a vérnyomása, rosszullétek gyötörhetik, és a gyulladásos panaszai is fokozódhatnak.

Szabadtéri tevékenységek: Ha hosszabb időt tölt a szabadban, öltözzön rétegesen, hiszen reggel akár erősebb fagyok is előfordulnak, de délután kedvezőbb lehet a hőérzet.

UV-sugárzás: Az UV-sugárzás nem számottevő.

Pollenhelyzet: A pollenterhelés közepes, továbbra is a mogyoró és az éger virágpora okozhat enyhe tüneteket az arra allergiásoknál.

Légszennyezettség: A szállópor koncentrációja egyelőre alacsony, de a kevésbé szeles időben és vidékeken várható, hogy rövid időre ismét romlik majd a levegőminőség.

Balesetveszély: A közlekedést a napsütés és a tompa, fáradékony sofőrök nehezíthetik, illetve reggel ködfoltok is előfordulnak. Vezessen óvatosan, körültekintően!

Ha az Ön életminőségét is befolyásolják a frontok, forduljon időben a Meteo Klinikához, ahol egyedülálló műszerezettséggel és szakértelemmel segítjük az Ön eredményes gyógyulását.
A rendelésre előzetes telefonos bejelentkezés szükséges:

Javaslatunk: Válassza a kényelmes megoldást! Ha időben szeretne értesülni a fronthelyzetről, és ha valóban megoldást keres fejfájására, alvásproblémáira vagy egyéb megoldatlan panaszaira, akkor iratkozzon fel ingyenes FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE! Ebben napi TÜNETNAPLÓT is küldünk, ami segít Önnek abban, hogy megoldást találjon régóta megoldatlan panaszaira. Vegye igénybe szakértő segítségünket!

Feliratkozom az INGYENES ÉRTESÍTŐRE!