Back to top

Napi humet cikk

Némi frissülés a hidegfronttal!

Országosan eltérő mértékű frissülést hoz a hidegfront!

  

Még határozottan érezzük az átvonuló hidegfront hatásait! Jelentős eltérések alakulnak ki a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben Frontérzékenyeknek a hidegfront kánikula mérséklő, vagy a frontális terhelő hatása-e a fontosabb?

Jelentős eltérések alakulnak ki a humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetben Frontérzékenyeknek a hidegfront kánikula mérséklő, vagy a frontális terhelő hatása-e a fontosabb?

Vasárnap: Általában sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Főleg hazánk délkeleti felén lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, ott, illetve egy összeáramlási zóna mentén a középső országrészben alakulnak ki záporok, zivatarok. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet maximuma 27 és 32 fok között valószínű.

A több napi fronthelyzetről a Frontjelentésben tájékozódhat részletesen.

A lassan átvonuló hidegfront még határozottan érezteti a hatását az ország keleti, délkeleti területein. Jelentős eltérések lesznek emiatt a nyugati és a keletebbi országrészek között.
Nyugaton jobban érvényesül a hidegfrontnak az a kedvező hatása, néhány fokkal 30 fok alá enyhül a kánikula, ami jelentős felfrissülési lehetőséget biztosít a szervezetünk számára. Keletebbre viszont sokfelé számíthatunk záporok, zivatarok, erősödő szelek kialakulására, délkeleten pedig továbbra is megmarad az igen terhelő 30 fok feletti kánikula, ami rendkívül erős terhelést jelent az érvényesülő hidegfronti hatásokkal együtt. A zivatarok környezetében emellett még erős fülledtség is kialakul, és mindezek a hatások együttesen igen nagy terhelést rónak a keringési rendszerünkre.
Továbbra is magas a súlyos keringési panaszok, sztrókok, infarktusok valószínűsége. Sok a rosszullét, a rendkívüli fáradtság, nehéz légzés, szívelégtelenség, ödémásodás, szédülés jelentkezhet. Nagyon rossz hatású az alvászavarok gyakoribb jelentkezése, erősen kihat a teljesítményünkre, figyelmünkre és mentális állapotunkra is. Az ilyen változékony helyzet is bizonyítja, hogy miért fontos a fokozott időjárás-érzékenység kezelése! Az időjárás-érzékenyek lényegesen kiszolgáltatottabbak, nagyban erősíti a panaszokat és a kockázatokat. Pedig ezt ma már eredményesen tudunk kezelni a Meteo Klinikán! Gyógyuljon Ön is a Meteo Klinika Európai Uniós támogatású meteogyógyászatán! 

A 60 perces műszeres vizsgálat költsége 14.800 Ft.

Bejelentkezés és visszahívás kérés: 06-1-296-0513.

Ha panaszai vannak, jól gondolja át, és tájékozódjon alaposan! Nézze meg pácienseink rendelői tapasztalatait is: 

Így gyógyulhat Ön is a Meteo Klinikán | www.meteoklinika.hu - Meteo Klinika - Humánmeteorológia  .

A frontérzékenyek a Meteo Klinikán gyógyulnak!

Szabadtéri tevékenységek: Nyugaton lesz kiszámíthatóbb a kültéri programok lehetősége. Errefelé jelentősen csökken a csapadék valószínűsége, és a hőmérséklet és kedvezőbben, a 30 fok alatti tartományban alakul. Keletebbre viszont marad az erős változékonyság, záporok, zivatarok, szélerősödés várható, és délkeleten még 30 fok fölötti kánikulára kell számítanunk. A napos órákban továbbra is a veszélyes tartományban alakul az UV-B sugárzás, nagyon fontos a bőrünk és szemünk védelme.

UV-sugárzás: Országosan a rendkívül veszélyes 8-as szint körül alakul az UV-B sugárzás, a déli órákban ne menjen a napra, és mindenkinek feltétlenül szükséges a fokozott bőr- és szemvédelem!

Pollenhelyzet: Alig változik a pollenhelyzet, magas a pázsitfű, a csalán pollenszintje, erősen jelen van az útifű, a lórom is.

Légszennyezettség: Kissé javult a légszennyezettségi helyzet, országosan elfogadható a levegőminőség.

Balesetveszély: Némileg javulnak a közlekedési feltételek. Vasárnap már kevesebb helyen kell heves zivatarok kialakulására számítani, és a hőmérséklet is némileg mérséklődött. Viszont még érződik a hidegfronti hatás, ami továbbra is kedvezőtlenül befolyásolja a vezetési képességeinket, és továbbra is fontos a hőség elleni védekezés a kánikulai területeken.

Mai javaslatunk, ha még nem tette:

Ha pedig gyógyulni szeretne, jelentkezzen be a Meteo Klinika front-rendelésére: 06-1-296-0513. 

Ha az Ön életminőségét is befolyásolják a frontok, forduljon időben a Meteo Klinikához, ahol egyedülálló műszerezettséggel és szakértelemmel segítjük az Ön eredményes gyógyulását.
A rendelésre előzetes telefonos bejelentkezés szükséges:

Javaslatunk: Válassza a kényelmes megoldást! Ha időben szeretne értesülni a fronthelyzetről, és ha valóban megoldást keres fejfájására, alvásproblémáira vagy egyéb megoldatlan panaszaira, akkor iratkozzon fel ingyenes FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE! Ebben napi TÜNETNAPLÓT is küldünk, ami segít Önnek abban, hogy megoldást találjon régóta megoldatlan panaszaira. Vegye igénybe szakértő segítségünket!

Feliratkozom az INGYENES ÉRTESÍTŐRE!