Back to top

Napi humet cikk

Még mindig nem múlnak el teljesen a panaszok

Csütörtökön frontmentes marad az idő, de az ízületi és vérnyomsápanaszok erősségében lényegi változás nem történik.

A felettünk uralkodó hatalmas kiterjedésű anticiklonban olyan légnyomásértékek alakultak ki, amelyek, főleg téli viszonylatban, különösen ritkák. Tartósan igen magas légnyomás! Hogyan hat ránk, ezt magyarázza el mai videójában a meteogyógyász®!

Tartósan igen magas légnyomás! Hogyan hat ránk, ezt magyarázza el mai videójában a meteogyógyász®!

Csütörtök: Napos idő lesz jellemző, csapadék nem alakul ki. Mérsékelt szél mellett 2, 6 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk.

A több napi fronthelyzetről a Frontjelentésben tájékozódhat részletesen.

Csütörtökön fronthatás nem érvényesül, de a szokatlan, az ilyenkor szokásosnál több fokkal hidegebb idő még mindig jellemző lesz.
Ebben a folyamatosan magas légnyomású és fagyos humánmeteorológiai® helyzetben nagy terhelés éri még az egészséges szervezetet is! A napsütés ellenére is hideg, igazi téli napra van kilátás, habár csapadék nem érkezik. A -5, -10 fokos reggelt követően napközben is csak kevéssel emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet, továbbra is alacsony a hőérzet.
Ez a hideg még több napig jellemző lesz a térségünkben, de azért a nappali hőmérsékletben már megkezdődik a lassú emelkedés.
Egész nap igen nehéz perceket élhetnek át az ízületi bántalmakban szenvedők. Célszerű folyamatosan melegen tartani a sajgó végtagokat, egy reggeli kímélő átmozgatás is segíthet. Többeknél megnő az izom- és hasi görcsök gyakorisága, emellett a hidegre érzékenyek körében vérnyomáspanaszok és keringési problémák is jelentkezhetnek.
A napsütés kissé javítja a hangulatot és a közérzetet, de a hőérzetben jelentős változást nem okoz. A teljesítőképesség kissé csökken, és az előző napokban tapasztalt alvászavarok is előjöhetnek az arra hajlamosaknál.

Szabadtéri tevékenységek: Használja ki a napos időszakokat! A szabad levegőn végzett séta, kirándulás során feltöltődhet energiával, sőt, a D-vitamin előanyaga képződhet a bőrben a napfény hatására. A napsütés immunerősítő hatással is bír. A fagyos reggelen különösen alacsonyan alakul a hőérzet, öltözzön fel jól, és napközben is elkél a sapka, sál, kesztyű. A gyerekek esetében fordítson még ennél is nagyobb gondot a megfázás elleni védelemre, több rétegű ruházattal óvja őket a hidegtől.

UV-sugárzás: Az UV-sugárzás nem számottevő.

Pollenhelyzet: A pollenszint alacsony.

Légszennyezettség: A levegőminőségben romlás várható, a forgalmasabb helyeken reggelente átmenetileg megemelkedhet a szállópor és a nitrogén-oxidok koncentrációja, és a mélyebb völgyekben is erre kell számítani.

Balesetveszély: A közlekedés során a napsütés az alacsonyabb napállás időszakaiban könnyen elvakíthatja a gépjárművezetőket, célszerű napszemüveget bekészíteni az autóba. Emellett lefagyott útszakaszokra is számítson!

Mai javaslatunk, ha még nem tette:

Ha az Ön életminőségét is befolyásolják a frontok, forduljon időben a Meteo Klinikához, ahol egyedülálló műszerezettséggel és szakértelemmel segítjük az Ön eredményes gyógyulását.
A rendelésre előzetes telefonos bejelentkezés szükséges:

Javaslatunk: Válassza a kényelmes megoldást! Ha időben szeretne értesülni a fronthelyzetről, és ha valóban megoldást keres fejfájására, alvásproblémáira vagy egyéb megoldatlan panaszaira, akkor iratkozzon fel ingyenes FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE! Ebben napi TÜNETNAPLÓT is küldünk, ami segít Önnek abban, hogy megoldást találjon régóta megoldatlan panaszaira. Vegye igénybe szakértő segítségünket!

Feliratkozom az INGYENES ÉRTESÍTŐRE!