Back to top

Napi humet cikk

A fejfájás nem csak délutánra erősödhet fel!

Kedden frontmentes idő lesz, de a magasban zajló változások miatt front jellegű panaszok lesznek jellemzők. 

♥ Napi útravaló, hogy jobb legyen a napja ♥

Mai gondolat az egészségéért:

Időnként kiugrik a frontoktól a vérnyomása?

Annak nagyon komoly következménye is lehet, pl. megugrik a sztrók veszélye, a keringési rendszerét is fokozottan megterheli: rontja az erek állapotát és növeli a szív terhelését. Ezt mielőbb érdemes kezeltetnie!

Egy perc egészség, ezt érdemes tudnia!

Rontja-e a klímaváltozás a frontérzékenyek helyzetét?

Sajnos, rendkívül nagy mértékben. Már az is elég megterhelő, hogy más klímához vagyunk szokva, de a fő probléma, hogy a globális felmelegedés miatt lényegesen szélsőségesebbek a meteorológiai folyamatok, amit a szervezetünk egyre nehezebben visel.

Hasznos tapasztalatok a Meteo Klinikán:

Sokan érkeznek kész diagnózissal a Meteo Klinikára, hogy ők milyen frontra érzékenyek. Persze mindig kiderül, hogy a panaszaik sokszor egész más esetekben is jelentkeznek. Ez természetes, főleg ha arra gondolunk, hogy a frontok csak kis részét teszik ki az időjárási hatásoknak, ráadásul ahány front, annyi féle … .Szóval bízzuk a diagnózis felállítását a Meteo Klinika vizsgálataira! 

Napi érdekes:

Celebek is sokan megismerték a Meteo Klinika fényterápiás okosszemüvegét! Kifejlesztését az Európai Unió és a Magyar Állam 63 millió forinttal támogatta. Három éve forradalmasította a meteogyógyászatot®. 

Bombera Krisztina a TV2 Mokkában

Napi videó:

Ha Ön is rosszul van a frontoktól, akkor ez Önnek szól!
A frontok hatására fellépő erős fejfájás és rossz közérzet az egyik leggyakoribb tünet. Van akinél önállóan jelentkezik, de jellemzőbb, hogy egyéb tünetek is társulnak hozzá. Sokszor a napi teendők elvégzését is rendkívül megnehezíti, jelentős életminőség-romlást okozva. Ma már korszerű eszközökkel rendelkezünk a kezelésére. 
Nézze meg Gazda-Pusztai Sándor esetét a Meteo Klinikán:
"Nem gondoltam volna, hogy ennyire pozitív eredménnyel tudom és lehet egy ilyet zárni."

Mai javaslatunk, ha még nem tette:

Ha pedig gyógyulni szeretne, jelentkezzen be a Meteo Klinika front rendelésére: 06-1-296-0513. 

Kedd: Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek.

A több napi fronthelyzetről a Frontjelentésben tájékozódhat részletesen.

Kedden a napsütés mellett időnként erősen felhős lesz az ég, a magasban zajló változások miatt pedig a frontmentes idő ellenére is jelentkezhetnek akár erősebb tünetek is. Ezek a tünetek egész nap jellemzőek lehetnek! 

Az erősen változékony időben kettősfront jellegű hatások érvényesülnek, legintenzívebben a dunántúli, illetve a keleti területeken. Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. A középső vidékeken inkább a migrénes, máshol a görcsös fejfájás lehet gyakoribb. Célszerű kerülni a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket, a szabad időt pedig (amennyiben ez lehetséges) pihenéssel tölteni. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: ebben az esetben vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhat, nehézlégzés is jelentkezhet.

A párás, csapadékos tájakon és időszakokban felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Helyenként a fülledtség is rontja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni. A zivatarok idején az asztmások állapota romolhat, ha érintett, akkor tartózkodjon zárt térben a vihar elvonulásáig!

Szabadtéri tevékenységek: A szabadtéri programok során nyugaton és keleten lehet nagyobb eséllyel szükség az esernyőre. A hőmérséklet viszonylag kellemes tartományban alakul, de reggel a mélyebb völgyekben hűvösebb lesz, és ott kissé fokozódik a megfázásveszély.

UV-sugárzás: Az UV-sugárzás időben és térben is ingadozik a felhőzet függvényében. A déli órákban lehetőleg ne tartózkodjon huzamosabb ideig a tűző napon. Magas, legalább 40-es faktorszámú fényvédő krémek használata javasolt.

Pollenhelyzet: A pollenterhelés időben igen változékony lesz, a záporokat, zivatarokat követően 1 órával ugyanis minimálisra csökkenhet a levegő pollentartalma. Ezen kívül azonban a parlagfű pollenkoncentrációja eléri a magas szintet! Az allergiásoknak most nem javasolt a szabadban sportolni, és ajánlott minden nap hajat mosni!

Légszennyezettség: A levegőminőség megfelelő.

Balesetveszély: A közlekedésben a záporok, zivatarok területén csúszóssá, nedvessé váló utak komoly baleseti veszélyforrást jelentenek.

Ha az Ön életminőségét is befolyásolják a frontok, forduljon időben a Meteo Klinikához, ahol egyedülálló műszerezettséggel és szakértelemmel segítjük az Ön eredményes gyógyulását.
A rendelésre előzetes telefonos bejelentkezés szükséges:

Javaslatunk: Válassza a kényelmes megoldást! Ha időben szeretne értesülni a fronthelyzetről, és ha valóban megoldást keres fejfájására, alvásproblémáira vagy egyéb megoldatlan panaszaira, akkor iratkozzon fel ingyenes FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE! Ebben napi TÜNETNAPLÓT is küldünk, ami segít Önnek abban, hogy megoldást találjon régóta megoldatlan panaszaira. Vegye igénybe szakértő segítségünket!

Feliratkozom az INGYENES ÉRTESÍTŐRE!