Back to top

Napi humet cikk

Erősödhetnek a migrénes tünetek

Folyamatos terhelést ró ránk az időjárás. A cikkből kiderült, hogy most mi okozza a legfőbb gondot.

Pácienseink tapasztalatai a Meteo Klinikán

Nézze meg elégedett páciensünk véleményét!

Nem pihen a szervezetünk, a terhelésnek nincs vége. Az elmúlt napokon sokunk napját megnehezítette az időjárás.

Abban az esetben, ha ön is tapasztalt az elmúlt 5 napból legalább 3 napon fejfájást hívja a

Meteo Klinikát

A szombaton érkező front:

 

Népbetegség az időjárás-érzékenység! A videóért kattintson a képre!

Népbetegség az időjárás-érzékenység!

Az emberek 78%-a időjárás érzékeny, 30 % pedig kifejezetten időjárás beteg, ez alapján nyugodtan mondhatjuk azt, hogy az időjárás-érzékenység népbetegség. A gyermekektől kezdve egészen az idősebb korosztályig mindenkit érint.

Az alábbi rövid film a Meteo Klinikát mutatja be.

Minden, amit a Meteo Klinikáról tudnia kell

A videó forrása: MTVA

Nézze meg elégedett vendégünk véleményét, kattintson a videóra!

Pácienseink tapasztalatai a Meteo Klinikán

"Az elmúlt időben minden hónapban délelőtt volt egy elég nagy rohamom. Megtaláltam a Meteo Klinikát, ahol megcsinálták nekem ezt csodaszemüveget. Reggel és este szoktam használni, és nagyon sokat segített nekem pláne, amikor túldolgoztam magam."

Mihalik Katalin

Szombaton frontmentes az idő, nyárias napok előtt állunk.

Sokunknál fokozódhatnak a vérnyomáspanaszok, és a migrén is okozhat kellemetlen perceket.

Szombaton fronthatás nem érvényesül, de a nyárias melegben a melegfrontot jellemző tünetek továbbra is előfordulhatnak az érzékenyebbeknél, a több napja tartó terhelés miatt pedig kissé fokozódhatnak is. Amennyiben ön is érintett, akkor észreveheti, hogy tompább, aluszékonyabb lehet a megszokottnál, illetve tartósabban is tapasztalhat fejfájást, migrént. A kávéfogyasztást most lehetőleg mérsékelje, helyette fogyasszon zöld teát, de például a rendszeres testmozgás is kiváló élénkítő.

A megélénkülő, időnként megerősödő szél fokozza a fejfájósok tüneteit. Amennyiben nehezen viseli a szeles időt, napközben inkább tartózkodjon zárt térben és pihenjen le.

A helyenként kialakuló záporok, esetleg zivatarok erősen fülledt időt eredményeznek, emiatt az asztmások körében gyakori lesz a nehézlégzés és a légszomj. A rossz hír, hogy ezek a tünetek a jövő hét folyamán többször is előjöhetnek.

 Szabadtéri tevékenységeknek jellemzően kedvez az idő, csak egy-két helyen lehet átmeneti gyenge záporeső. Ugyan változó lesz a felhőzet, de a napos időszakokban, a déli órákban nagyon erős UV-sugárzásra számíthatunk. A hő-és komfortérzet javul.

A pollenterhelés fokozódhat, a pázsitfűfélék okozzák a legtöbb panaszt. Az allergiásoknál orrfolyás, szemviszketés és –könnyezés, tüsszögés jelentkezhet, a tünetek mérséklése érdekében az érintettek fogyasszanak kevesebb tejterméket és vörös húsokat.

A közlekedés során elsősorban a napsütés zavarhatja meg, de ez is igen veszélyes lehet, nagy sebesség mellett a hirtelen észlelt akadályokat nehezebb kikerülni, nehezebb gyorsan fékezni. Tompulnak a reflexek. Vezessen lassabban, óvatosabban, az esetlegesen tapasztalható koncentrálási problémák esetén pedig tartson rövid pihenőt. Helyenként záporoktól is nedves lehet az út, tartsa be a megfelelő követési távolságot!

Mit tehet, amennyiben a felsorolt panaszokat tapasztalja? Abban az esetben, ha enyhe tünetek jelentkeznek alkalmazhatja a fent említett gyógymódokat, azonban, ha gyakran jelentkező és intenzív panaszai vannak, kérje meteogyógyász segítségét!