Back to top

Napi humet cikk

Hűvös lesz a hajnal, de ...

Szombaton frontmentes lesz az idő. A reggeli erős lehűlést mérsékelt melegedés követi, kellemes kiránduló időnek örülhetünk. 

Szombaton és a következő jó pár napon frontmentes időben lesz részünk, anticiklon alakítja időjárásunkat. A hajnali órákra erősen lehűl a levegő, az ország nagy részén 10 fok alatt marad a hőmérésklet, a fagyzugos völgyekben fagypont közeli hőmérsékletek is előfordulhatnak. A hideg reggel az ízületi problémákkal küzdőket viseli meg leginkább, de a panaszok már a délelőtt folyamán megszűnnek.

Napközben az évszakos átlagnak megfelelően alakul a hőmérséklet, igazi kiránduló időben lesz részünk!

Az időjárás többféle módon terheli a szervezetünket. A fronthelyzet alakulását és a tapasztalható panaszait a részletes Frontjelentésben nézze meg!

A Frontjelentés megtekintéséhez kattintson a képre!

A Frontjelentésben szereplő panaszok mellett az erős szél hatására fejfájás, ingerlékenység és nyugtalanság jelentkezhet. A tünetek mérséklése érdekében fokozott folyadékfogyasztás javasolt. Intenzív panaszokra ezen a napon nem kell számítani, alapvetően kedvező az élettani helyzet.

  Szabadtéri tevékenységek: A hétvége időjárása kedvez a szabadtéri programoknak, nagyszerű az alkalom hosszabb kiránduláskora, sétákra. Az erős szél valamelyest ront a hőérzeten, de ez nem lesz számottevő. A kerti munkákat is érdemes ezekre a napokra időzíteni!

  UV-sugárzás: Az UV-sugárzás jellmezően a mérsékelt tartományban marad.

  Pollenszint: A pollenterhelés magas, a parlagfű és a pázsitfűfélék okozzák a legtöbb panaszt. Az allergiásoknak továbbra is javasolt kerülni a tejtermékek fogyasztását. 

  Balesetveszély: A közlekedés során az erős szél okozza a fő gondot. A balesetek elkerülése érdekében vezessen fokozott figyelemmel és legyen körültekintő. A hétvégén a gyalogos és a kerékpáros forgalom megnövekedésére számíthat. 

Ha Ön is tapasztal életminőségét rontó panaszokat, de eddig nem talált rá megfelelő megoldást, ne várjon tovább! Forduljon időben a Meteo Klinikához, ahol egyedülálló műszerezettséggel és szakértelemmel segítjük az Ön eredményes gyógyulását. 
A rendelésre előzetes telefonos bejelentkezés szükséges.

Amennyiben szeretné nyomon követni állapota alakulását iratkozzon fel INGYENES FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE!