Back to top

Ripost

 2020.06.20. 

A Ripostnak nyilatkoztam:
"Főként olyanok fordulnak hozzánk, akik már túl vannak minden kivizsgáláson, és szervi bajuk nincs, tüneteik viszont igen. Ők több, mint kétszer annyian vannak, mint az előző években. Náluk egyértelműen az időjárás-változás állhat a háttérben – mondta lapunknak Pintér Ferenc, a klinika igazgatója. Legjellemzőbb tünet a fejfájás, de sokaknál jelentkezik alvásprobléma, kimerültség és légzőszervi panaszok, fulladás” – ez utóbbiak gyakoribbak a fülledt, párás időben, mint amilyen a mostani. És hogy mi az oka?

„Ahogyan forralunk egy tál vizet, a folyamatos felmelegedéstől úgy kavarog a légkör. Mi pedig ebben a tálban ülünk” – magyarázta a meteogyógyász.

„A szervezetünk egyébként folyamatosan próbál alkalmazkodni, de sokaknál ez egyre nehezebben megy, ezért szenvednek egyre többen az időjárástól.” – tette hozzá a szakember.

Dr. Pintér Ferenc hangsúlyozza: aki azt tapasztalja, hogy megviseli az időjárás változása, jól teszi, ha szakemberhez fordul, és nem azokra hagyatkozik, akik laikusként próbálnak különböző praktikákat kínálni.

 

2020.06.09.

A Ripost újságírója a napok óta tartó fülledt időről kérdezett. A teljes cikk a linken olvasható: https://ripost.hu/politik/insider/a-ripost-kideritette-mikorra-erdemes-nyaralast-tervezni-2451193/