Back to top

vérnyomás ingadozás

vérnyomás ingadozás

Mit tehet, ha vérnyomás panaszai vannak?

A Meteo Klinikára bejelentkezők esetében egyik leggyakoribb tünet a vérnyomás jelentős ingadozása. A megfelelően beállított, általában jó vérnyomás értékekkel rendelkezők esetében is gyakran jelentkeznek erős vérnyomás-ingadozások, van, akiknél kiugró, másoknál leeső, egyeseknél mindkét irányba jelentősen kitérő értékekkel.

A vérnyomásproblémák egyformánt jelentkeznek nők és férfiak esetében is. Viszonylag ritka, de kamaszkorú gyermekeknél is megjelenik alkalmanként magasabb érték.

Ugrál a vérnyomása? Az időjárástól is lehet!

A vérnyomás a nap folyamán egészséges embernél is állandóan változik a fiziológiás határok között. Normális vérnyomásról beszélünk, ha az értéke 120/80 Hgmm. Ha ennél egy kicsit magasabb, az még nem kóros, azonban, ha 140/90 Hgmm feletti értéket mérünk, akkor érdemes orvoshoz fordulni. Ilyenkor már  a szakirodalom magas vérnyomásról beszél, ami kezelést igényel.  Vannak olyan emberek, akiknek a vérnyomásuk a 100/70 értéket sem érik el, ők az alacsony vérnyomású emberek.

Az egész szervezetünk egy nagyon bonyolult rendszer és ennek egyik meghatározó része a vérnyomás szabályozása. 

A vérnyomásban bekövetkező ingadozásokat külső és belső hatások pl. idegi terhelés, fizikai aktivitás, a szervezetben keletkező anyagok, az időjárás változásaival összefüggő humánmeteorológiai változások váltják ki.

Subscribe to RSS - vérnyomás ingadozás